Боледуване на децата ни - тема 43

• 53 864
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Рали,
и моята племенница изкарала нещо такова. В неделя се намръзнала на някакъв театър, през нощта срещу понеделник вдигнала Т. В понеделник я гледал баща ми, каза по едно време вдигна 39, аз и дадох лекарство, тя продължи да вдига ooooh! На 39,3 започнал да и прави хладни компреси, свалила я, във вторник вдигнала 37 и нещо, а вчера вече - всичко ОК. И нищо друго, нито сополи, нито кашлица. Странна работа, явно има и такъв вирус.

# 721
  • shumen
Рали,да се оправя скоро малката.Дано до Понеделник да е 6 вече.                                          При нас сега минаха визитация и казаха,че е малко по добре,но, още няма да ни изписват.Спряха Урбазона,но включиха 2 пъти на ден инхалации с Вентолин и Пулмикорт.

# 722
Месечинке, то вече какви ли не вируси циркулират, явно и тоя е от модерните   Laughing ВСъщност хубаво е, че минава леко и не  е сериозен  Hug
Дани, благодаря bouquet  А на Дени чак сега ли включиха инхалации в болницата  Shocked?

# 723
Аз пак с въпрос  Embarassed Има ли някакви специалиани изисквания при вземане на носен секрет? В смисъл освен да не сме слагали нищо в носа няколко дни, има ли значение напр. дали е яло детето или нещо такова?
Тъй като ще го пускам на своя глава, понеже никой лекар не ни го назначава...

# 724
  • shumen
Рали,инхалации имаше от началото само с физиологичен разтвор мисля.Сега включиха с Вентолин и Пулмикорт,за да се чисти.

# 725
Аз пак с въпрос  Embarassed Има ли някакви специалиани изисквания при вземане на носен секрет? В смисъл освен да не сме слагали нищо в носа няколко дни, има ли значение напр. дали е яло детето или нещо такова?

Мисля, че за носен секрет няма специални изисквания освен това , което си споменала. Поне няколко дни да са минали откакто сте слагали капките, но точно колко не съм сигурна..
А ако е пило детето орален АБ поне 5 дни да са минали . Това ни каза УНГ-то.

# 726
Ний май няма се разминем без лекар.както мислех,Цяла нощ без температура и сега пак но по висока вече в сравнение с вчера и оня ден.И кашлицата е като трахейна и той там показва че го дразни...Та като се наспи отиваме .

# 727
Аз пак с въпрос  Embarassed Има ли някакви специалиани изисквания при вземане на носен секрет? В смисъл освен да не сме слагали нищо в носа няколко дни, има ли значение напр. дали е яло детето или нещо такова?

Мисля, че за носен секрет няма специални изисквания освен това , което си споменала. Поне няколко дни да са минали откакто сте слагали капките, но точно колко не съм сигурна..
А ако е пило детето орален АБ поне 5 дни да са минали . Това ни каза УНГ-то.

Благодаря!

# 728
  • shumen
Лайт,отивайте на лекар.Дано не е толкова зле и се разминете с АБ.                                               Аз днеска случайно се загледах на вратата на детско и видях,че има консулти с лекари от отделението при нужда като се заплаща 30 лева.Мисля от сега нататък като се наложи да го водя вече тука на преглед и недай боже ако има нужда да не отказвам прием,че да не става толкова зле.

# 729
  • София
Моят син тръгна на ясла. Във вторник му беше първия ден, вчера(сряда) втори ден и ми звъннаха след 1 час да си го взема.Имал бил конюнктивит. Няма  Rolling Eyes Но снощи вдигна температура и цяла нощ до сутринта 39 и не можах да я сваля.После свалих до 37 и 6, при педитърката, докато чакахме пак вдигна 39  Tired
Давах му поне до края на седмицата да не лепне нещо, а то още първия ден  Laughing
Сега, обаче, се наака и е някак по-течно, пръцка. Като бяхме при педиатърката го нямаше и не сме говорили. Чудя се дали е от тази висока температура  Rolling Eyes Той още има , но е 37 и нещо.

# 730
Според мен разстроеното коремче е страничен ефект от болестта, а не самата болест така да се изразя. Педиатърът какво каза-вирус ли? Гърлото, дишането как са?
Хексалгин ползвам при Т над 39 градуса...за половин час сваля Peace

# 731
  • shumen
Ирайн,е,още от първия ден ли Ви хвана.Според мен Т и разтройството нямат нищо общо.

# 732
  • София
Да, още първия ден  Laughing Заведох го на следващия ден и седя само 1 час. Даже ми правиха физиономии, все едно нарочно съм го пуснала, пък ако мине  Rolling Eyes Как не съм забелязала, че има конюнктивит. Пък той няма  newsm78 Laughing   Нищо му нямаше и като го взех, после целия следобед.Даже с баща му помислихме, че в дадения ден е имало повече деца, а той нали за втори ден и е ревал в повече, дошло им е много и са звъннали, поне от един да се отърват.
Но вечерта вдигна температура.
Педиатърката каза, че е вирус.Може би нещо от растеж на зъб и стрес му е паднал имунитета и е лепнал нещо от яслата. Имам позната, нейното детенце тръгна същия ден в същата ясла, но друга група.На другия ден(вчера)даже не го пусна, защото и то вдигна температура и повръща. Та може би има някакъв вирус в яслата и те като несрещали се с него, веднага лепнаха. 
Диша добре, гърлото е леко зачервено.Има сополи, които сутринта бяха бистри, вече зеленеят.
Аз съм си вкъщи, не ходя и в близко бъдеще няма да ходя на работа, та не ми пречи, че си е вкъщи.Но ако така за един ден ще лепва нещо, то май по-добре да си седи вкъщи  Rolling Eyes

# 733
Габи днеска я наболявало ухото.Като я взех не я болеше.Заведох я на дежурен педиатър.Изписа отипакс.После намерих отворен унг кабинет.Казаха леко зачервено тъпанче.При нужда отипакс.Промивки на носа с морска вода и Ериус.Питаха дали не сме ходили на басейн.Не сме.Не разбрах обаче отипакса да го Капя ли ако не я боли.Не се оплаква от ухо за момента.Педиатърката каза тази вечер и утре сутрин да Капя.Унг каза ако я боли да капна,но не питах,ако не боли,какво да правя..Силве,помощ!

# 734
  • На брега на реката
Уми, отипакс е и противовъзпалителен препарат. Аз бих капала по схема, а не само при нужда.

Общи условия

Активация на акаунт