Януарчета 2016-7

• 43 493
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Май и при нас работата ще върви към чорапогащници, въпреки че и тях така упорито ги дърпа да ги събува  Laughing Сутрин също така събирам чорапките в дъното на чувалчето. Гледах едни панталонки за спане с пришити такива от долу, та май днес ще отивам да ги купувам.

Аз не съм била калявано дете и до ден днешен съм голям зиморник. Ами как да е друго, като дете леглото ми е било залепено за радиатора, а после като тинейджърка за радиатора на парното и днес на моменти ми е трудно да преценя как да я обличам. Аз съм си вечно навлечена с няколко ката дрехи и нощно време така спя.  Embarassed

# 376
Аурора, радвам се че си по-добре  Hug
Коко уж не го навличам, но понякога като не мога да преценя времето се случва да се окаже с повече дрехи от необходимото. Чорапите ако не ги яде се свличат от пълзене.
Момичета, колко млечни хранения имат бебетата ви? И по колко кисело мляко им давате и брои ли се за млечно хранене? Извара също давали ли сте? Коко е в някакъв преходен период на установяване на бройките и вида яденета. На моменти чак се изнервям. ПОнякога докато го храня постоянно маха с ръце и се смее, става невъзможно да стигне пълна лъжица до устата му. След 10 минути махане с ръце загубва интерес да стои в столчето и съвсем не успявам да го нахраня.
Фроузи, в ДМ има хубави сухарчета от спелта с био мая. Не са чак толкова скъпи и лесно се стриват. Слагам в по-течните зеленчукови манджи от кухнята.
Пак е крив Sad А това е най-леко излизащия му зъб  Crazy До по-късно...

# 377
  • Бургас
Марти има три млечни хранения на ден. Е, случва се и да са две, но  се старая в крема следобед да има мляко.
Кисело мляко вече давам около 240 мл. С бисквита Закуска вътре разнообразявам сутрешната закуска. Засища го явно, защото си кара после спокойно до обяд. Броя го за млечно хранене.
Извара още не съм давала, в кухнята още не са слагали.
С размахването на ръцете се справям, като му давам играчка или нещо друго да държи. Като я хвърли давам следващата и така. Не че не ме цели пак де, изтърка ми се ламината от толкова бърсане   Mr. Green
Днес правих мусака с елда вместо кайма. Хапна си я, явно му хареса. Но ще си я ядем двамата, друг не пожела да се включи   Laughing

# 378
Танче, може ли да споделиш долу-горе кога и какво яде Марти, че се движат май горе-долу еднакво.
Питам, защото днес беше голяма мъка храненето, докато преди малко не омете 140 гр каша "Лека нощ" смесена с домашно пюре 120 гр от ябълка и тиква. Направо ме смая, отваряше устата за всяка лъжица. Може би го мъчи зъбчето, освен че от два дни не яде както обичайно, нощем плаче на сън и като го кърмя се пуска уж заспал и след 1-2 минутки изревава пак. Иначе като маха с ръце или му подавам свободната ръка, или салфетка, или лъжичка, но си е мъка.
Той има за сега 3-4 млечни хранения и се опитвам на мястото на кърменето в 15 ч да му давам закуска, но не се получава. Май изобщо не е гладен по това време, преди цокваще по 4-5 минути, толкова и е ял явно, само ме е залъгвал  Joy
Вчера му дадох кисело мляко за пръв път, направо 90 гр и се чудех да не съм му дала много. Купих му Верея 2% по БДС, има ли значение колко процента е млякото? За извара му взех някакво пюре на Гербер да пробвам. Закуската със сирене или извара и тя ли е млечно ядене newsm78
Не ми е ден днес. Поне сега е спокоен, хипнотизира се с тегленето на националната лотария и какичката на времето, много ги обича  Joy А аз събирам сили да го изкъпя и приспя...

# 379
  • Бургас
Ето графика на Марти:
7:30 ч. -  АМ, разтворено в 210 мл. Вода
10:30 - попара, кус-кус, овесени ядки с масло и сирене или кисело мляко с бисквити около 240 мл.
14 ч. - 80-100 гр. супа + 210 гр. основното от кухнята
18 ч. - останалата супа + крема от кухнята
21 ч. - АМ, разтворено в 210 мл. вода.
Часовете са ориентировъчни, плюс минус половин час. Закуската със сирене не я броя за млечно хранене. До преди седмица се засищаше с по 180-190 гр. храна, но после рязко мина на по-големи количества. Понякога се стряскам колко яде, но явно си има нужда.
Кисело мляко купувам Верея БДС 3,6%. Четох, че за тях маслеността трябва да е над 3%. Аз ям 4,5 %, другото все рядко ми се вижда  Simple Smile

# 380
  • София
Аз съм си вечно навлечена с няколко ката дрехи и нощно време така спя.  Embarassed
Аз съм същата  ooooh! спя с анцунг, пуловер и чорапи (сега  Mr. Green) и затова малкия нонстоп го събличам и не слагам тарлъчета, елечета и тн ако не е мн студено. Искам да не прилича на мен!
Той има едно млечно хранене - сутрин. Има 6 зъба и е много смешен като се усмихне  Heart Eyes
От месец вече се изправя и се придвижва държейки се на всичко вкъщи. Взехме проходилка и от няколко дни го слагам, но си играе с борда (че е спортна кола) а не успява да се придвижва още. Иначе уж съм обезопасила ъглите, но той все намира къде да се изтупка  ooooh! удря се, пада, изобщо... хем нонстоп го гледам  Crossing Arms
Ходихме на уролог за да му прегледа топчетата и той му забели пацата. Голямо пищене и рев... после 2дена рева и крещя на всяко пишкане и ходихме гушнати непрекъснато, но за седмица с едно кремче и бани със смрадлика всичко мина. И сега съм доволна  Peace
За даването на мляко, масло, сирене, яйца, пишешко и заешко съм спокойна, защото имаме всичко домашно - поне знам какво яде.

# 381
  • София
Кваста се хваща лесно, но е времеемко. 100 грама пълнозърнесто брашно и 100 мл визворна вода - чешмяната е с хлор и нищо няма да стане. после всеки ден се добавя по лъжица брашно и ако не се е отделила много вода и вода малко. Така докато шупне. После кваста се разтваря с малко вода и меси. 200 грама квас е за 1 кг. брашно
Аз не купувам сухари не заради цената, а наличието на консерванти. Искам да ги огранича за максимално време.
Първият квасен хляб ми стана типично като хлябовете по био магазините. Ще го модифицирам с добавки за повече вкус.
Павих бяла квасена пърленка, стана супер.
Пълнозърнестия хляб си е по-специфичен на всус.
Малчо чеше венците де.
Май ни пробива вече първото зъбче. Иначе и Сами има такива нощтни моменти. Спи, буди се, уж ще цока пък ме пусне и се обърне с гръб и след малко пак мрънка. Обяснявам си го обаче със зъбчето.
Аз съм доволна от чорапките на хм. Само те не му падат. Всичко друго изчезва до минути.
Кисело мляко на Хармоника взимам 3,6% и го има в Кауфланд.
За квасеният хлаб е важно да се пече първо на 200 градуса за 30 минути  и после още толкова на 150, иначе от вътре не се опича добре. Също изчакайте го хубаво да се надуе преди печенето, закото за разлика от хляба с мая не бухва допълнително във фурната. Преди печенето се меси и втасва няколко пъти за няколко часа.

# 382
Танче, благодаря  Hug Коко има долу-горе същите хранения като бройка, само бонус едно нощно кърмене и една следобедна закуска от около 100 гр плод или кремче или кисело мляко. Днес се постарах повече да му спазвам някакви часове и май повече се получават нещата. Все още яде каша за вечеря, на Ам-ам не може преди 10 навършени месеца да мине на горната група със супичките. Освен да му готвя аз супичка за вечеря.  newsm78
Днес от кухнята имаме пюре ябълка и вишна, което ми се стори много кисело, затова половината го направих на кремче с нишесте и две натрошени бисквитки. Май му хареса, половината го изяде преди малко.
Също му дадох за пръв път червена чушка, знам че педиатъра каза след годинката, но за пореден път имаше на кухнята и реших да го пробвам, писна ми да хвърлям манджи с чушки. Хареса му, дано няма проблеми.
Фроузи, на ДМ сухарчетата нямат консерванти. Много хубаво че правиш хляб с квас, но ако се случи да нямаш време може да минеш на купешки.  Hug
Много е хубаво да им подбираме продуктите,но като минат на кухня / ясла / градина изобщо няма да знаем с какво готвят. А това ще е основното което ядат.

# 383
То е ясно, че ще минат на обща храна, но до годинката е добре да ядат по-чиста храна, предвид, че нямат все още развити храносмилателни ензими и да не се нарушава чревната флора. Не се ли притеснявате, че бисквитите съдържат захар, малко и тн?

Днес и аз видях, че имам пробило първо зъбче Simple Smile дано и другите така излизат, свикнах с мрънкането, но поне да не е повече. Последните вечери обаче съм изцедена и ненаспана.

Вчера бяхме на консултация, 7700 тежи и 71 см (малко повече я измервям в къщи).

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 16:32 от did_i

# 384
  • София
Аз миналия петък ходих на лекция на 9 месеца водена от алерголог. Интересно ми беше какво ще каже за въвеждането на храните, които най-често са алергизиращи. Нищо конкретно не каза, защото било много индивидуално. Обаче човекът каза, без консерванти, оцветители и всякакъв вид Е-та до 2 години, защото имунната система до тогава е прекалено не зряла и често дава грешки-алергии. Според него хванати на време с правилен режим на живот може да се поправят, но не с подтискането на имунният отговор, а с правилното въвеждане на алергизиралият продукт.
По същият начин каза, че ако детето е хранено с ам съдържащо мляко няма нужда да пазим детето от млякото, защото и една молекула да е била в ам-то в родилния дом, то имунната система вече я е срещнала и си е изградила реакция към нея, та след 6 месеца може да се въведе и то. Не за хранене на детето, но може да се готви с него. За храна не става заради високото съдържание на сол, която освен, че съсипва бъбреците води и до мозъчен оток.
А за детската кухня, на този етап предпочимат да готвя аз. С детската градина също едва ли ще се срещтне през първите си две години, иначе е ясно, че няма как да го опазя за цял живот, но колкото мога все ще е в плюс.
Той реално и хляб не яде. Гризе и си чеше венците. Попара отказва, храната която готвя е или достатъчно гъста, или с паста, просо, ечемик, картоф или друг въглехидрат.
Иначе от чисто любопитство гледах уж в дм сухари и бисквити и не видях със съдържание, което да ми допадне, но нашият имам чувство, че не е и добре зареден.

# 385
  • София
Фрози мерси за инфото. Докато стане кваста в какъв съд стои и на колко градуса?
 Вчера бяхме на консултация и на 9 месеца и половина е 7750гр  (+370гр.) и 68.5см. (+1,5см.).
 Честити зъбчета! И аз усещам, че второто зъбче е пробило, а вчера доки каза, че и горе се е надуло...

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 17:15 от GERY80

# 386
  • София
Ами важно е да не е метален и да не се бърка с метал. аз ползвах пластмасова купа и дървена лъжица. Ако имаш стъклен или глинен съд е още по-добре.

# 387
Аз бях говорила с един приятел лекар за алергиите. Каза ми че съвременната философия била за ранно и разумно въвеждане на алергените. И тъй като имунитета е непостоянен ако има реакция при първи прием се изчаква 3 месеца и въвеждаш пак.
Фроузи, напълно е възможно да ги и нямало сухарчетата. В нашия ДМ ги видях за пръв път преди няколко дни. Марката им е ДМ био и не бяха наредени при другите бебешки сухари а малко по-настрани при бебешките бисквити.
Аз под чисти храни разбирам да няма Е-та, оцветители и консерванти. Иначе ябълката и да е био няма гаранция дали наистина е био. Бисквитките които давам на Коко са с много малко добавена захар. По принцип съм против добавянето на захар, но някои от плодовите пюрета на Хипп имат захар, в кухнята също слагат понякога. А на горната група май във всеки десерт слагат. Явно е неизбежно. Аз такова разнообразие каквото дава кухнята дори да му готвя всеки ден не мога да му осигуря.

# 388
  • Варна
Момичета, по въпроса с чорапчетата, още с баткото купих Sock ons (от телефона не мога да кача снимка). Това са държачи за чорапи, много съм доволна от тях. Като гледам вашите бебчета колко много ядат започвам да се притеснявам. Моята кукла хапва по около 100-120гр на ядене. Суче сутрин, вечер и следобед, гризе сухари, хляб, солети ако успее да докопа от батко си. Кус-кус не иска, но пък гризе макарони. Сега пробива зъб номер 8 и се надявам той да е виновникът за намаления апетит.

# 389
  • Бургас
Пурплетка, сестра ми записа племнника на Ам-ам в горната група като беше на девет месеца. Попитай, според мен няма да ти откажат.
Относно храната, гледам да хапва здравословно и да ограничавам вредните неща колкото мога, но не изпадам в крайности. Една бисквитка един или два пъти седмично не ме притеснява. Свиквам вече и със захарта в десертите. По-важно е да придобие дълготрайни навици да избягва вредните храни. Жасмина тази година прояде хамбургери от Макдоналдс. Дюнери, пици, хот-дог и подобните им не яде. Храни се основно с домашни сандвичи и готвено, плодове на поразия и за десерт хапва по един ред шоколад. Което я прави трудна за изхранване навън и когато сме на почивка, но това е по-доброто за нея. А не както масово наблюдавам бебетата в парка като навършат 9-10 месеца и в ръцете им вечно я солети, я зрънчо или друг подобен боклук. Иначе слушах майките им преди месеци как здравословно ги хранели.

Общи условия

Активация на акаунт