Клиндамицин

• 49 133
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте, понеже имах леко подут зъб,  Rolling Eyes ми изписаха Клиндамицин зa 3 дни, но днес го спрях –(3 ден е) понеже съм на сватба в 18:30, ще има ли проблем според вас и дали е възможен приема на алкохол? Whistling #Crazy newsm78

# 1
Прочети упътването за употреба.

# 2
Прочети упътването за употреба.

Това и направих, пише че не е препоръчително да се пие с алкохол ,но са минали около 20 часа след последното хапче. newsm78

# 3
И аз днес си свърших Клиндамицина. Пих го, защото ми вадиха мъдрец и от това, което четох за него в интернет е,че е доста силен антибиотик. Да не говорим, че при много хора има и много странични ефекти.  Rolling Eyes   Честно казано, не мисля, че за 20 часа ще се изчистиш от него, така че на твое място не бих пила алкохол.

# 4
Една, две чашки вино само  #Crazy все пак, сватба е  #Cussing out

# 5
Не се препоръчва алкохол, защото ще си понатовариш малко черния дроб, нищо повече. Ако си готова да го потормозиш една вечер, пий си спокойно. Нищо кой знае какво няма да стане.

# 6
Защо само 3 дни антибиотик?Алкохол не пий,нищо няма да ти стане 1 ден да си на вода/сокчета,на сватба представи си пускат и неупотребяващи алкохол:)

# 7
Защо само 3 дни антибиотик?Алкохол не пий,нищо няма да ти стане 1 ден да си на вода/сокчета,на сватба представи си пускат и неупотребяващи алкохол:)

За да спадне възпалението , за да може да го лекува вече, възпалението спадна вече Simple Smile Rolling Eyes и след 2 дни съм на зъболекар  #Crazy

# 8
Много хубаво,ама антибиотиците нямат противовъзпалително действие:)Те просто убиват бактерии,а за да не се получи резистентност не е хубаво да се пият 3 дни и да се спират.

# 9
Много хубаво,ама антибиотиците нямат противовъзпалително действие:)Те просто убиват бактерии,а за да не се получи резистентност не е хубаво да се пият 3 дни и да се спират.

Разбирам, дълбок кариес беше, и венеца ми се поду, отока спадна и няма болка вече! Това ми препоръчаха, но го пих два дена newsm78

# 10
Ами разреди си виното с минерална вода. Все пак сватба е, не може без вино. Ще си налееш вино в чашата и ще допълниш с вода. Аз не бих пила повече от 150 мл. вино, щом пия клиндамицин. Да не говорим, че за зъб ми е изписван да го пия 5 дни и е толкова силен, че получавам кисел вкус в устата и дразнене в хранопровода дори 2 седмици след спирането му.

# 11
опасен ли е за бъбреците dalacin c? силен антибиотик с много странични ефекти казвате. а да се пие и ако се почувстваш зле да го спреш сигурно също не е добре.
#мразяАБ

# 12
вече от опит: не ви го препоръчвам.

# 13
При мен се получи страничен ефект тежко разтройство, докато пиех Клиндамицин и още 2-3 месеца след спирането продължи разтройството, но не тежко. Голям ефект имаше при мен за кървенето на венците. За това ми беше изписан и зъболекарката каза,че 6 месеца няма да ми кървят венците. Цяла година не ми кървяха изобщо при миене на зъбите, а преди Клиндамицина всеки път при миене на зъбите се получаваше кървене.

Общи условия

Активация на акаунт