Юлски бебета 2016 - тема 2

• 41 678
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета!

Не съм писала откакто родих, защото....нямам време! Времето все за нищо не ми стига. Иначе, много ми липсвахте и днес реших, че на всяка цена ще открия новата тема, ще почета и ще пиша. Моето бебе Калоян вече е на 3 месеца. Още го кърмя, само вечер дохранвам с малко адаптирано мляко, защото вече ми се струва, че гърдите ми са напълно празни.
Спомням си, че с батковците /имам две момченца на 8 и 10 години/ в третия месец вече правех сокчета, а в четвъртия захранвах със зеленчукови пюрета. Сега педиатърката и дума не дава да се каже за това.
Защо са променили схемата на захранване?

Имаме малък проблем - пъпчето му изскача. Има ли някое друго бебе с такова пъпче и какво го правите?
Бебчо се разплака, тръгвам! Желая Ви всичко добро!

# 211
Фрея, стискам палци да имате успех.

# 212
И аз желая успех на Фрея! Дано всичко мине леко!

# 213
Здравейте момичета!

Не съм писала откакто родих, защото....нямам време! Времето все за нищо не ми стига. Иначе, много ми липсвахте и днес реших, че на всяка цена ще открия новата тема, ще почета и ще пиша. Моето бебе Калоян вече е на 3 месеца. Още го кърмя, само вечер дохранвам с малко адаптирано мляко, защото вече ми се струва, че гърдите ми са напълно празни.
Спомням си, че с батковците /имам две момченца на 8 и 10 години/ в третия месец вече правех сокчета, а в четвъртия захранвах със зеленчукови пюрета. Сега педиатърката и дума не дава да се каже за това.

Имаме малък проблем - пъпчето му изскача. Има ли някое друго бебе с такова пъпче и какво го правите?
На нас педиатърката ни сложи лепенка за пъпче.Вече е без нея и пъпчето не е изпъкнало.Получавало се при силни напъни при коликите.

# 214
Фреяуспех и от мен ☺
Поли ние приехме добре ротавирусната ваксина.

# 215
Моето бебе хленчи през повечето време през деня. Вече се чудя нормално ли е това. Говоря за наспано, нахранено, преобуто и заобиколено с играчки бебе. 10 минути се занимава и започва с хленченето. Ако не я преместя или вдигна, постепенно стига до рев и после до жестоко дране. Като я преместя от шезлонг на активна гимнастика, пак 10тина минути и край. Не е от сега това. От както има будни периоди е такава. Преди мислех, че е защото не се е нахранила, но вече я храня с шише и съм сигурна, че й стига.
Много ми дойде днес, а още не е започнал деня. Confused Баща й само гледа къде да си намери да отиде... И на него му идва тежко вече.
Моля ви, кажете че не е само при мен! До кога?! Аз ли съм я направила такава? Как въобще мога да го променя?

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 09:05 от Zombie

# 216
Zombie, и ние сме така. Обграден от играчки, заиграе се за малко и рев. Купихме му люлка-там пък още по-зле. Трябва да е на ръце и да се обикаля из стаите и да разглежда. Взехме слинг уж на нас да ни е по-лесно, но не дава изобщо да го сложим. Мислех, че като минат коликите ще е по-добре, но..... Той и не спи през деня нормално- на 2 часа за по 30 минути.

# 217
Зомби,  провала ли си да я приспиваш след 1- 1.5ч игра да поспи. Възможно е да се изморява и затова да мрънка. Освен това може венците да я болят/сърбят. Погледни ги да не са за червени и подути.
Моята бебка, като се наспи сменям памперса, яде,  игри и като мине 1час я приспивам. Игрите са същите като вашите. Нося я на ръце и обикаляме и гледаме през прозорците, после в шезлонг,  люлка,  на леглото я слагам и пея песни и й правя като гимнастика и пак ги повтарям.  Не всеки път иска всичко.  Аз пробвам и правя това, което за момента иска и естествено винаги я пробвам я в шезлонги или на леглото с играчки, но минели час,  Час и нещо се опитвам да я приспя дори и да е за малко.  Така е по-спокойна.  Отделно венците я мъчат и някой път я успокоявам с биберон или чесалка.

# 218
Моето бебе хленчи през повечето време през деня. Вече се чудя нормално ли е това. Говоря за наспано, нахранено, преобуто и заобиколено с играчки бебе. 10 минути се занимава и започва с хленченето. Ако не я преместя или вдигна, постепенно стига до рев и после до жестоко дране. Като я преместя от шезлонг на активна гимнастика, пак 10тина минути и край. Не е от сега това. От както има будни периоди е такава. Преди мислех, че е защото не се е нахранила, но вече я храня с шише и съм сигурна, че й стига.
Много ми дойде днес, а още не е започнал деня. Confused Баща й само гледа къде да си намери да отиде... И на него му идва тежко вече.
Моля ви, кажете че не е само при мен! До кога?! Аз ли съм я направила такава? Как въобще мога да го променя?

Здравей Zombie,
Според мен е до бебче.Не се притеснявай,явно е период.След време може да е друго.С голямото дете бях по същия начин.Постоянно мрънкане,хленчене и рев до 6-ия месец някъде.После се поуспокоиха нещата и започна сама да се заиграва поне за половин час.Сега с това бебче е точно обратното.Спокоен е,не мрънка,даже не го знам кога се е събудил,щото седи в кошарата и гледа.По някое време изгука и го чувам.Но знам,че както сега е спокоен,това след някой месец може да се промени и да стане точно обратното.Не си мисли,че ти правиш нещо грешно,че бебчето мрънка.

# 219
  • София - Варна
Зомби, и Катето е така, и баткото беше така, нищо не си направила.

Сюсю, захранването се запопва на по-късен етап, защото дори и след 3-тия месец бебето може да страда от колики и няма смисъл допълнително да му се товари храносмилателната система.

# 220
Момичета, какво мислите за ваксината за ротавируса?
Мила при мен тука е от така да се каже "задължителните" или по-точно влизат в групата на безплатните от касата, за сега му дадоха първа и втора за рота вирус, остава още една до колкото знам, може да бъркам, но се дава през устата и моето бебе я понесе много добре, нямаше никакви промени в състоянието му. Чувала съм за дечица ,които ди е хващал рота вирус и преминава много тежко в болница.

# 221
Zombie,
И ние сме по същия начин. Шезлонга, гимнастиката, песнички, носене, играчки, книжки...всичко се редува през 10 мин и все мрън мрън...аз си мисля че е постоянно уморен, с неговите 30 мин спане...и е нормално да е така. Със сигурност не е гладен... моля се скоро да преодолее тези 30 мин и да си отпочива хубаво и да се събужда с усмивка....

# 222
  • морето и сините вълни :)
Дени,да спира повръщането.Но това е нормално след като му се подава по твърда храна от млякото -макар и пюрирана.

# 223
Здравейте момичета!

На нас педиатърката ни сложи лепенка за пъпче.Вече е без нея и пъпчето не е изпъкнало.Получавало се при силни напъни при коликите.

Какво представлява тази лепенка за пъпче? На мен ми казаха да правя цепка и да лепя с обикновен лейкопласт, така че пъпчето да е вътре в цепката. Обаче от това кожичката се разранява. Колко дни държахте лепенката? Ако не ти представляла трудност, можеш ли да ми изпратиш снимка, за да видя какво представлява тази лепенка?

# 224
Здравейте момичета!

Какво представлява тази лепенка за пъпче? На мен ми казаха да правя цепка и да лепя с обикновен лейкопласт, така че пъпчето да е вътре в цепката. Обаче от това кожичката се разранява. Колко дни държахте лепенката? Ако не ти представляла трудност, можеш ли да ми изпратиш снимка, за да видя какво представлява тази лепенка?
Здравей,
И ние лепихме пъпчето.Купих пластири за бебешко пъпче Tegaderm.Личната му я залепи.Доколкото успях да видя натисна пъпчето на вътре като го завъртя по часовниковата стрелка,след което го прищипа от двете страни и аз сложих лепенката.Тя е водоустойчива и като го къпеш не пада.Изчакваш сама да почне да се отлепя и тогава я махаш леко.Нашата лепенка стоя 15 дена,след като я махнах не съм слагала друга,защото пъпчето вече не му изкачаше.

Общи условия

Активация на акаунт