Юлски бебета 2016 - тема 2

• 41 143
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета! 😊
Първо да ви се похваля на нашето момче му излиза първото зъбче! Това е добрата новина. Лошата е, че много киселее!!! От три дни е така и две нощи почти не сме спали. Днес видях, че венеца е подут и едното ръбче е пробило.
Имам въпросчета,ако някой вече се е сблъсквал с това. Има ли нещо с което мога да успокоим венеца на бебо , но ако е гелче да е хипоалергенно? Да няма лайка итн. Гел с лидокаин дали ще става? Бебето е на 4м и половина.
Другия ми въпрос е за колко време излиза едно зъбче и дали ще се успокои след това? 😔
По темата за ваксините всички са му отменени до 6м заради проблем с алергия.
Поздрави, късмет и силни нерви!!!

Да ви е честито зъбчето. За моя син ползвах Калгел , изобщо неразбахме кога му излязаха зъбките. Ако е много неспокоен може да му давате сиропче панадол или нурофен. Моята принцеска е на 4 м. и 18 дни и още няма признаци за зъбче , а вие на колко сте.  Grinning

# 661

[/quote]
Да ви е честито зъбчето. За моя син ползвах Калгел , изобщо неразбахме кога му излязаха зъбките. Ако е много неспокоен може да му давате сиропче панадол или нурофен. Моята принцеска е на 4 м. и 18 дни и още няма признаци за зъбче , а вие на колко сте.  Grinning
[/quote]
Благодаря за поздравленията на теб и останалите майки!!!
Моя Калоянчо е на 4м и 18 дни. На 17.12 прави 5 м. Simple Smile При него е по наследство на ММ са му поникнали рано зъбите. Иначе да споделя информативно, че бебчо беше само на 2м когато започна дразнението на венците и след два месеца хоп изненадаа!!! Така че смятайте и късмет Simple Smile
Поздрави на всички майки и бебенца :*

# 662

Благодаря за поздравленията на теб и останалите майки!!!
Моя Калоянчо е на 4м и 18 дни. На 17.12 прави 5 м. Simple Smile При него е по наследство на ММ са му поникнали рано зъбите. Иначе да споделя информативно, че бебчо беше само на 2м когато започна дразнението на венците и след два месеца хоп изненадаа!!! Така че смятайте и късмет Simple Smile
Поздрави на всички майки и бебенца :*
[/quote]

# 663
VipKris, как даваш Дормикинда- по колко хапчета на ден и всеки ден ли? И доволна ли си, забелязваш ли някаква промяна в бебчо?  Леле, засипах те с въпроси.. Crazy
Редувам Дормикинд и Дентокинд - преди всяко хранене,пада се 4 пъти дневно,или 2 хапчета Дормикинд и две Дентокинд.Давам ги всеки ден, и дъм се консултирала с лекар,че мога да ги давам докато е нужно,тоест до избиване на последното зъбче.Чудеса не очаквам,но много се надявам поне да облекчи симптомите при никненето ,защото с баткото беше ужас!
За разлика и действие Не мога да говоря с точност,все пак всяко дете е с различен темперамент.Моето не е от тези дето си кротуват, мн.е активен,инатлив,но дали е от хапчетата незнам - няма писъци и събуждания,неспокоен сън или истеричен рев.Не,че е късно за това...☺ Ще кажа със сигурност след извикването на зъбче..Лека нощ!😪

Благодаря ти за отговорите  bouquet  Преди два месеца в рамките на четири дни давах на моята бебка Дормикинд и ефекта бешее супер, но май ѝ идваха и силни, та личната ми каза да ѝ ги спра   Sad и така и направих.. Доста моменти има в които се изкушавам да ѝ ги дам, но не го правя.. Сега ще видим със зъбките какво ще е положението, ако е много зле, може би пак ще ѝ дам от тези вълшебни хапченца  Grinning

# 664
  • София
Здравейте, мили мами! Надявам се да ми позволите да се включа във вашата група. Simple Smile Прекрасно е, че има толкова майки, с които може да се обменя опит. Simple Smile Моето момченце се роди на 18.07. Ако мога да споделя, че и ние постоянно се лигавим, но , за жалост, още нямаме зъбче. Оказва се, че не е толкова рано, както настоява моята педиатърка. Simple Smile Имам и един въпрос - понеже като млада мама не съм се справила с оголването на пишлето, има ли майки, които знаят кога се води детенце на уролог?

Последна редакция: чт, 01 дек 2016, 16:33 от Bellindaa

# 665
Здравейте, мили мами! Надявам се да ми позволите да се включа във вашата група. Simple Smile Прекрасно е, че има толкова майки, с които може да се обменя опит. Simple Smile Моето момченце се роди на 18.07. Ако мога да споделя, че и ние постоянно се лигавим, но , за жалост, още нямаме зъбче. Оказва се, че не е толкова рано, както настоява моята педиатърка. Simple Smile Имам и един въпрос - понеже като млада мама не съм се справила с оголването на пишлето, има ли майки, които знаят кога се води детенце на уролог?
Мнения най-различни по темата със забелването...

Препоръчаха ми д-р Момчилов - Началник Клиника детска урология, работи и частно , катко и в Пирогов.

На нас педиатърката ни каза само лекичко да подръпваме и да почистваме с вода ЕЖЕДНЕВНО!

Един-два дни бяхме забравили и някакси се беше "залепила" кожичката обратно и като я дръпнахме пак се зачерви, поду... но за щастие за 2 дни се успокоиха нещата.

Други мои познати майки с по-големи момчета са ми споделяли че са водили още на 2-3 месеца при уролог или педиатър който да забели изцяло отведнъж или на няколко пъти. Звучи ми доста болезнено и кофти...но било по-добре да се направи докато са още доста малки... Една близка ми сподели че не са успели да забелят както трябва и на около 1 годинка са го водили малчото в Пирогов , но след процедурата толкова го е боляло че месеци наред е плачел като му се сменят памперсите и като пишка, затова и тя ме посъветва - правете го докато е малък.
Други уважават идеята изобщо да не пипат, че природата си знаела работата...
Аз споделям само, че този лекар е препоръчан и честно казано се опитвам от няколко дни да запазя час при него, но никой не ми вдига на GSM номера Sad

# 666
Здравей! За щастие имам и момче коетовече е на 6 г. Аз не съм го водила на уролог. Просто лекичко измиваш кожичката ,още е рано да я забелваш  Simple Smile Тя постепенно с времето ще почне да се отваря.Бъди спокойна и търпелива  Wink

# 667
  • София
Оххх успокоихте ме. Притесних се, защото тя като го погледна и каза само нещо от сорта на "тц тц". Когато я попитах, каза , че трябва да поотрасне детето и ще ни даде направление.Почувствах се сякаш не съм си свършила работата.

# 668
  • София

Препоръчаха ми д-р Момчилов - Началник Клиника детска урология, работи и частно , катко и в Пирогов.

На нас педиатърката ни каза само лекичко да подръпваме и да почистваме с вода ЕЖЕДНЕВНО!

Един-два дни бяхме забравили и някакси се беше "залепила" кожичката обратно и като я дръпнахме пак се зачерви, поду... но за щастие за 2 дни се успокоиха нещата.

Други мои познати майки с по-големи момчета са ми споделяли че са водили още на 2-3 месеца при уролог или педиатър който да забели изцяло отведнъж или на няколко пъти. Звучи ми доста болезнено и кофти...но било по-добре да се направи докато са още доста малки... Една близка ми сподели че не са успели да забелят както трябва и на около 1 годинка са го водили малчото в Пирогов , но след процедурата толкова го е боляло че месеци наред е плачел като му се сменят памперсите и като пишка, затова и тя ме посъветва - правете го докато е малък.
Аз споделям само, че този лекар е препоръчан и честно казано се опитвам от няколко дни да запазя час при него, но никой не ми вдига на GSM номера Sad
Благодаря! Ще го запомня, ако ми притрябва в бъдеще. И все пак смятам да го заведа, а не да чакам педито да каже кога. Simple Smile

# 669

Благодаря! Ще го запомня, ако ми притрябва в бъдеще. И все пак смятам да го заведа, а не да чакам педито да каже кога. Simple Smile
Аз лично въобще няма да му пипам пишката и да забелвам.Казах го и на личната на последната ни консултация,тъй като тръгна да го дърпа.

# 670
  • София
Borislavka_32, мен ме поизплаши свекърва ми. Тя не е знаела, че трябва да го прави, докато една вечер мъжът ми не е започнал да се дере от болки и веднага го завели на лекар. Бил е на 2 години, но на мен ми се струва късно.А пък и някъде бях чела ,че по- натам може да има проблеми в сексуално отношение, а най- малкото то се прави и за да се поддържа хигиена. Simple Smile Поправете ме ,ако греша Simple Smile

# 671
На нашия започнах да я забелвам на три месеца и всичко е наред, нито е зачервена нито нищо. Вече е почти отворена. Всяка вечер я отваряме и измивам с водичка хубаво.  Peace

# 672
Borislavka_32, мен ме поизплаши свекърва ми. Тя не е знаела, че трябва да го прави, докато една вечер мъжът ми не е започнал да се дере от болки и веднага го завели на лекар. Бил е на 2 години, но на мен ми се струва късно.А пък и някъде бях чела ,че по- натам може да има проблеми в сексуално отношение, а най- малкото то се прави и за да се поддържа хигиена. Simple Smile Поправете ме ,ако греша Simple Smile
Сестрата на мъжа ми има близнаци на 5г. и живее в Германия.Питах я как е процедирала и каза въобще да не го тормозя и да го дърпам и забелвам.Каза,че там лекарите не препоръчват тази практика.Тя не ги е забелвала и сега са си ок без никакви възпаления и проблеми.Тук в Бг имам поне 3-4 приятелки с момченца,които от това неправилно забелване постоянно се влачат по уролози и момченцата са им с възпалени пишки.И аз попрочетох разни статии и мнения в нета и взех решение да не го пипам.Времето ще покаже дали съм била права.Всеки родител сам решава кое е най-добро за детето му.

# 673
Да тук сме доста майки, които не забелват, тъй като и от забелването може да се възпали и инфектира. И на мен лекарят в Австрия ми каза нищо да не пипам. Ще спазваме хигиена и се надявам при никое детенце да не се появи проблем, че ми звучи ужасно.

# 674
  • София
Не знаех, че в чужбина не го препоръчват. Благодаря за мненията Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт