Юлски бебета 2016 - тема 2

• 41 148
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Успокоих се,  защото и аз я бях облякла така само че с чорапогащи вместо ританки и сложих космонавта и после в чувала. Притесних се да не я претопля, защото нямам само яке,  което да е дебело и шушляково. 

# 646
Бебо и той е само с първите ваксини.
Сега забелязах в акото ме има бели жилки и пак се притесних  Tired днес сме при педи уж за вторите ваксини,ама да видим,накрая сиг ще излезе някаква алергия  Cry

# 647
Доколкото знам до около годинка бебето се облича +1 дреха спрямо майката. Само че аз вкъщи ходя с тениска с къс ръкав и дънки и не съм критерий. Ако не уцеля, по-добре претоплено бебе, отколкото изстудено бебе Wink
За подаръка на бебето от дядо коледа се оказа, че каката е решила да пише в нейното писмо и да иска нещо за сестра си, така че няма да я прескочим. Та ако аз съм недосетлива майка, поне е случила на досетлива кака, успокоих се.

# 648
мамчета, ползвате ли раница за бебето? ние поръчахме сега и пробвахме малчо в нея, но нещо ме притеснява позицията на крачетата - в единия случай крачетата са изцяло в раницата, което знам, че не е редно, но като се опитам да ги извадя отстрани стоят някак неестествено извити, а коленцата са навътре и не стигат ръбовете на раницата...чудя се дали не му е голяма все още...една приятелка ми каза, че от двете краища раницата трябва да стига до колената. Коя е правилната позиция за крачетата? Много искам да си ползвам раницата, особено сега като падна снега ще ми е трудно с количката, купихме му и по-дебел космонавт именно за тази цел.

Относно ваксините, и на нас са ни били само първата, но ние сме на 4 месеца. Трябваше днес да отидем за втората порция, но реших да си го спестим в това време и го отложихме за четвъртък-петък /дано да спре да вали и да омекоти малко/

тук има доста полезни картинки:
http://www.bubcarrier.com.au/blog/more-awards-for-ergobaby/

правилно ти е казала приятелката ти, ръбовете на дъното на раницата трябва да стигат до сгъвките на коленцата.

# 649
http://m.rozali.com/semeistvo/bebe/na-zimna-razhodka-s-bebeto.html
Една полезна статия за зимните разходки!

# 650
Бебо и той е само с първите ваксини.
Сега забелязах в акото ме има бели жилки и пак се притесних  Tired днес сме при педи уж за вторите ваксини,ама да видим,накрая сиг ще излезе някаква алергия  Cry
Ние сме постоянно с бели неща, като топченца, като нишки. Питах педиатърката и тя каза, че е от млякото.

# 651
Здравейте момичета! 😊
Първо да ви се похваля на нашето момче му излиза първото зъбче! Това е добрата новина. Лошата е, че много киселее!!! От три дни е така и две нощи почти не сме спали. Днес видях, че венеца е подут и едното ръбче е пробило.
Имам въпросчета,ако някой вече се е сблъсквал с това. Има ли нещо с което мога да успокоим венеца на бебо , но ако е гелче да е хипоалергенно? Да няма лайка итн. Гел с лидокаин дали ще става? Бебето е на 4м и половина.
Другия ми въпрос е за колко време излиза едно зъбче и дали ще се успокои след това? 😔
По темата за ваксините всички са му отменени до 6м заради проблем с алергия.
Поздрави, късмет и силни нерви!!!

# 652
Честито,Лейди Стар!
Зъбите растат на тласъци, т.е. може да стигне до някъде, после да спре, после пак да расте. Имай го предвид, за това и е трудно да се каже колко време ще отнеме. Даваш ли му да се чеше с нещо, за да се успокоява? Аз давах голям морков.

# 653
Здравейте момичета! 😊
Първо да ви се похваля на нашето момче му излиза първото зъбче! Това е добрата новина. Лошата е, че много киселее!!! От три дни е така и две нощи почти не сме спали. Днес видях, че венеца е подут и едното ръбче е пробило.
Имам въпросчета,ако някой вече се е сблъсквал с това. Има ли нещо с което мога да успокоим венеца на бебо , но ако е гелче да е хипоалергенно? Да няма лайка итн. Гел с лидокаин дали ще става? Бебето е на 4м и половина.
Другия ми въпрос е за колко време излиза едно зъбче и дали ще се успокои след това? 😔
По темата за ваксините всички са му отменени до 6м заради проблем с алергия.
Поздрави, късмет и силни нерви!!!

Не съм сигурна дали и при нас не се появяват симптоми за никнене на зъбки, но отдавна съм решила, че като им дойде времето (което мисля,че е сега) ще я пробвам с дентокинд, а в крайни случаи, ако много нервничи и плаче и не спи ще ѝ давам и дормикинд..

# 654

Честито първо зъбче Simple Smile
С баткото ползвах Калгел, успокояваше го. Сега вече има и дентокинд, хомеопатично; камомила и тн. В момента, в който пробие, се успокоява.

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 18:01 от fifi_0421

# 655
При нас лигавене има отдавна, и постоянно иска да дъвче нещо( одеяло, ръце, играчки...) НО не и биберон, хаха.... ЗЪбче обаче все още не виждам.
Дано да минават бързо и леко тези етапи! 

Да попитам някой вече давал ли е каша? как процедирате? Също захранвате леко полеко в рамките на около седмица и накрая каша вместо мляко. Ама се зачудих, че те повечето се правят всъщност с мляко.. или АМ... т.е. ние не заместваме едното млечно хранене, а само добавяме кашата към него... Запасила съм се с няколко на Слънчо,  Милупа, Тьопфер... На едните пише че се приготвят с мляко/АМ, на другите - с вода, на трети пише с плодово пюре... Направо се побърках. МИслех днес да му дам няколко лъжички да опита ама се сбърках как точно да я правя , детето вече беше гладно, та пропуснахме днес... хахаха.....  Но ще започвам тези дни с храненето в 17:30-18.

От 3 седмици се захранваме със зеленчукови пюрета, но нямаме напълно заместено хранене на обяд. Засега изяжда по около 100-130 гр макс и после АМ до достигане на количество около 200.  Още избутва с езиче...и като цяло е сравнително трудно. Но нямам избор, трябва да го захраня, за да поспре малко този рефлукс надявам се. Пък и не е толкова малък на 5м и половина е вече.

Купих и от бисквитките на Пласмон (безглутенови, за след 4-ти мес, смлени) от които може да се добавя във вечерното мляко, уж да не се буди нощем... Някой пробвал? Има различни мнения - че уж засищат повече и всичко е супер, а има и мнения че апетита на детето се отварял повече и имало обратния ефект. хахах....

# 656
Честито,Лейди Стар!
Зъбите растат на тласъци, т.е. може да стигне до някъде, после да спре, после пак да расте. Имай го предвид, за това и е трудно да се каже колко време ще отнеме. Даваш ли му да се чеше с нещо, за да се успокоява? Аз давах голям морков.
Да има си една гумена чешалка с пъпчици много си я харесва. Това обаче не ни помага нощем като започне да плаче в съня си Sad Пръстчето също му е все долу при зъбчето, одяла пластмасовата частна залъгалката итн . Намазах го с малко Калгел успокои го веднага, но мисля че ефекта бързо отминава.

# 657
При нас лигавене има отдавна, и постоянно иска да дъвче нещо( одеяло, ръце, играчки...) НО не и биберон, хаха.... ЗЪбче обаче все още не виждам.
Да попитам някой вече давал ли е каша? как процедирате?
Купих и от бисквитките на Пласмон (безглутенови, за след 4-ти мес, смлени) от които може да се добавя във вечерното мляко, уж да не се буди нощем... Някой пробвал? Има различни мнения - че уж засищат повече и всичко е супер, а има и мнения че апетита на детето се отварял повече и имало обратния ефект. хахах....
Дени,и Калоян е така - лигави се и всичко е в устата,но зъб не се вижда!
Относно кашите - аз давам на Слънчо и на Топфер (оризовата) и й слагам плодово пюре,защото е толкова отвратителна и без вкусна, че повечето деца не ядат иначе.Да ти кажа честно,обаче,бебо предпочита най-много течните каши на Нестле - ванилия и банан.На тях пише,че са след 6-тия месец,безглутенови,защото такова е изискването според СЗО.Преди 2-3 години,видях,че са ги давали след 4-ия, говорих и с ппедиатър каза ,че няма проблем щом съм захранила.
За гранулираните бишкоти на Плазмон -имам,но не ми се разтварят изобщо,имам ползвам от др.вид,от тях съм мн.доволна.При синът ми действат засищащо.Не му се отваря повече апетит.Зависи,може би,по колко се слагат в млякото...
За зъбчетата - аз давам Дентокинд  и Дормикинд,после четох в книгата на д-р Марио, че и той препоръчва месеци преди това да се дават,защото са хомеопатични и са с натрупване.

# 658
VipKris, как даваш Дормикинда- по колко хапчета на ден и всеки ден ли? И доволна ли си, забелязваш ли някаква промяна в бебчо?  Леле, засипах те с въпроси.. Crazy

# 659
VipKris, как даваш Дормикинда- по колко хапчета на ден и всеки ден ли? И доволна ли си, забелязваш ли някаква промяна в бебчо?  Леле, засипах те с въпроси.. Crazy
Редувам Дормикинд и Дентокинд - преди всяко хранене,пада се 4 пъти дневно,или 2 хапчета Дормикинд и две Дентокинд.Давам ги всеки ден, и дъм се консултирала с лекар,че мога да ги давам докато е нужно,тоест до избиване на последното зъбче.Чудеса не очаквам,но много се надявам поне да облекчи симптомите при никненето ,защото с баткото беше ужас!
За разлика и действие Не мога да говоря с точност,все пак всяко дете е с различен темперамент.Моето не е от тези дето си кротуват, мн.е активен,инатлив,но дали е от хапчетата незнам - няма писъци и събуждания,неспокоен сън или истеричен рев.Не,че е късно за това...☺ Ще кажа със сигурност след извикването на зъбче..Лека нощ!😪

Общи условия

Активация на акаунт