Юлски бебета 2016 - тема 2

• 41 713
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,ние изследвахме тсх,фт4 и микробиология на урината,всичко е наред,по плака малко като му взеха кръв от вената,но бързо забрави.
Обаче проблема с акането все още е на лице,само с клизми ака,докторите ме посъветваха да захраня,той е на 4 месеце,не ми се искаше толкова рано,ще изчакам още една седмица и дано след като започне да яде др храна да се изхожда сам.
Аз също режа ноктите в будно състояние
Моята коса откакто забременях и сега като кърмя спря да капе и стана по-жива
И моя юнак като го сложа на люлката и се мъчи да става,бързат да пораснат  Grinning
Още сме в зимния кош на количката,струва ми се по закътан.
Аз мажа лицето му с крем за лице на мустела,но никак не му харесва  Naughty

# 541
Аз пак нямам на кой да се оплача, и мъжът ми ме отряза, стига сме се оплаквали и двамата. Но снощи беше ужасна вечер! Бебето спи при нас в леглото, но снощи цяла нощ заспива, събужда се и почва да реве за да го взема, ако не го взема (два пъти пробвах) - неутешителен рев. Чудя се защо се събуждаше толкова често! Сякаш спеше на тръни дали ще го оставя! Днес съм като парцал и мисля и обмислям как да постъпя, какво да направя, нали всичко от мен зависи, нали после аз ще съм виновна, че така съм го свикнала. Сега го приспах и след малко пробвам да го слагам в неговото легло.(обикновено винаги се събужда в неговото). Знам че и вие няма как да ми помогнете, но поне ме разбирте и знаете колко е трудно и отговорно, точно в този период , в който започват бебетата да показват характер. А това снощното си беше точно характер!

# 542
Аз пак нямам на кой да се оплача, и мъжът ми ме отряза, стига сме се оплаквали и двамата. Но снощи беше ужасна вечер! Бебето спи при нас в леглото, но снощи цяла нощ заспива, събужда се и почва да реве за да го взема, ако не го взема (два пъти пробвах) - неутешителен рев. Чудя се защо се събуждаше толкова често! Сякаш спеше на тръни дали ще го оставя! Днес съм като парцал и мисля и обмислям как да постъпя, какво да направя, нали всичко от мен зависи, нали после аз ще съм виновна, че така съм го свикнала. Сега го приспах и след малко пробвам да го слагам в неговото легло.(обикновено винаги се събужда в неговото). Знам че и вие няма как да ми помогнете, но поне ме разбирте и знаете колко е трудно и отговорно, точно в този период , в който започват бебетата да показват характер. А това снощното си беше точно характер!

Всички сме преживели какви ли не мъки с нощното спане, разбиране и съчувствие тук винаги ще намериш.
Но моят съвет е наистина да правите всякакви опити да свиква сам в собственото си легло.
Ние досега НИКОГА не сме го слагали да спи в нашето легло. От 40-тия ден си спи сам в неговата стая. Имало е нощи в които съм ставала по 2-3 пъти, имало и нощи по 10-пъти и повече , но в крайна сметка сега спи от 21 до 9 с едно пробуждане в 6 за 15 мин наяжда се и пак заспива! Поне така е от около 1-2 седмици Simple Smile Доволна съм от постигнатото, бях решена твърдо  и бях убедена че спането в неговата си стая е най-доброто и за него и за нас и все още е така Simple Smile

# 543
Здравейте,ние изследвахме тсх,фт4 и микробиология на урината,всичко е наред,по плака малко като му взеха кръв от вената,но бързо забрави.
Обаче проблема с акането все още е на лице,само с клизми ака,докторите ме посъветваха да захраня,той е на 4 месеце,не ми се искаше толкова рано,ще изчакам още една седмица и дано след като започне да яде др храна да се изхожда сам.

Здравей! Понеже и ние сме с проблем с акането, да ти кажа от какво видях ефект- леко чайче от лайка. Давах му 2-3 дни и от една седмица имаме 5 дни с ако. Питах педиатърът дали може и ми каза да внимавам само ако почне да го боли коремчето (колики).

# 544
Deni111 мерси за разбирането и съвета, ще направя всичко възможно, лека по-лека да го преместя в неговото легло.

# 545
Дени, звучиш толкова уверено, а на мен днес ужасно ми се спи. Снощи каката вдигна леко температура и спа при мен. Освен, че се събуждах няколко пъти да кърмя, се будех и да я проверявам по челото. Когато бебето спи в голямото легло при мен се буди по-често за хранене, когато е в кошарата до голямото легло - по-рядко. Мислех да преместя бебето в детската стая като спре да се буди за хранене нощем, но сега ще опитам като теб - ще пренеса бебето да спи в детската стая да видим дали ще спадне броя на нощните хранебия. Ще падне голямо обикаляне между детската и спалнята. Само се чудя колко дни да упорствам с новата подредба ...

# 546
Мерилин, не са много мъжете, коити проявяват съпричастност. И моят не е от тях. От чувства не разбира, а от кратки и ясни изречения. Прости още едно дете. Аз лично си улесних живота като спрях да очаквам сам да се досети за нещо, а директно му казвам как се чувствам и какво искам от него. Заедно сме от 10 г. Мъжете са по-просто устроени същества Simple Smile

# 547
  • София
И при нас вчера беше трудна вечер, 4-5 пъти се приспиваме по 15-20 мин. и щом я оставим в леглото - отваря очи ooooh! Чак към 12-1 заспа и то според мен само защото беше много уморена вече.

Иначе напоследък забелязвам, че приспиването е по-трудно, явно наистина има нещо с фазите на съня. В началото трудно се унася, обикновено с голям рев, спи много леко, държи си ръцете на главата и все едно се дере...

# 548
Simpson същата работа сме с разликата, че всичко продължи до 5 часа сутринта този път!
Elena2016 и ние сме тъкмо от 10 години заедно, за това ме очудва държанието му. Наистина явно съм имала прекалено големи очаквания от него и сега съм разочарована. Той ме изнервя вечер повече от бебето с нищоправенето си и мрънкането. Точно още едно дете.

# 549
Дени, звучиш толкова уверено, а на мен днес ужасно ми се спи. Снощи каката вдигна леко температура и спа при мен. Освен, че се събуждах няколко пъти да кърмя, се будех и да я проверявам по челото. Когато бебето спи в голямото легло при мен се буди по-често за хранене, когато е в кошарата до голямото легло - по-рядко. Мислех да преместя бебето в детската стая като спре да се буди за хранене нощем, но сега ще опитам като теб - ще пренеса бебето да спи в детската стая да видим дали ще спадне броя на нощните хранебия. Ще падне голямо обикаляне между детската и спалнята. Само се чудя колко дни да упорствам с новата подредба ...

Дано да се оправяте бързо!

Каквато и тактика да предприемете упорството и постоянството е най-важното Simple Smile  Няма определено време, докато постигнете желание ефект. В повечето книги и сайтове които съм чела казват че средно за 1-2 седмици бебето свиква и се научава на нов режим.  Важно е да не даваме противоречиви сигнали т.е. ще се научи че е най-хубаво да се отпусне в собственото си легло и да си спи цяла нощ спокойно, дори да се разбуди като види че е тихо и тъмно пак ще си заспи.... НО ако така се случи че го мъчите няколко дни но накрая го вземете пак в леглото или нещо подобно....то ще се научи само че при достатъчно упорство от негова страна (т.е. достатъчно рев) то ще бъде гушнат, приспан и т.н....

Също така пробвайте различни пози, бял шум, пълна тъмнина, никакви нощни лампи.., по-леко или по-топло облекло, овлажнител за въздух ако е необходимо... При нормални и хубави условия, след 4-5 месец, бебето предпочита да спи, а не да яде през нощта. ТОва го четох наскоро в една книга и наистина се убедих че е така. Ако се буди, то ще е по навик, или защото не знае и не може да заспи само обратно.

Относно мъжете , хаха.... забавно е като се убеждавам, че всички са еднакви! Wink
Добре казано - те са просто устроени същества... Ако искаш нещо да бъде направено - казваш го, а не чакаш той да се досети...  Joy

# 550
А мислила ли си за консултация с IBCLC консултант по кърмене ( дано не бъркам абривиатурата)? В Бг има 7 мисля такива - шефът на Неонатолотично в МД, Хедра, Бу - в интернет, ако потърсиш, ще ги намериш. Лайката е алерген. Внимателно с нея.

# 551
Здравейте отдавна не съм писала ...но просто от разходки никакво време не остава .навън сме от 10.3- до към 13.30 поссле каката от училише с е прибира и така/
Със зимния кош съм още /днес се опитах да го захраня /след няколко дни навършва 5 месеца/но беше пълен провал/
Вие давате ли пюренца вече -
Аз опитах с тиква /но не му хареса newsm78

# 552
Poli,аз съм давала лайка като имаше колики,не че пиеше,можи пак да го пробвам.
Fifi ,не съм се свързвала лично с тях,чела съм в блога на Хедра,те ще ми препоръчат диета най-вероятно?

# 553
днес се опитах да го захраня /след няколко дни навършва 5 месеца/но беше пълен провал/
Вие давате ли пюренца вече -
Аз опитах с тиква /но не му хареса newsm78

по принцип тиквата се води , че бебчетата я харесват. Ние днес бяхме на тиква, изяде към 100гр Simple Smile Общо взето захранвам от около 10 дни, досега е ял картоф, морков и от днес тиква Simple Smile  Бебчо е на 5 месеца и 5 дни.

# 554
  • София
И моята кака ми вдигна температура през нощта 38, но не съм й давала нищо, сама си я свали и се оплакваше от болки в корема. Заведох я на лекар, казаха че имала възпален апандисит. При вас имаше ли други оплаквания?

Общи условия

Активация на акаунт