Рагади / нацепване на кожата по половите органи

• 31 948
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
   Определено при нея не е генитален херпес. При херпеса има парене, сърбеж и чувство на некомфортност. Образуват се левзеи и после става на раничка. Минава за около една седмица.

# 16
Здравейте, от повече от 2 години имам същия проблем. Сцепване между ануса и вагината и дори малко на входа на вагината от долната страна. Изглежда като порязано, имаше период в който дори беше посиняло и стоеше с месеци, докато не спрях изцяло да имам сексуални контакти за около 7 месеца и се мазах с терезиен ойл. Преди това съм ползвала кокосово масло, бепантен, гентамицин, цикатридина и някакво спрейче джинджира. Всички медикаманти и кремчета ми бяха назначени от лекари.
Бях на различни гинеколози и от много време имам този проблем. Пусках си различни изследвания също.
В момента в който правя секс се сцепвам веднага независимо колко време е минало след последния път и дори самото място да изглежда видимо заздравяло. Следователно и болката е режеща и остра и ме боли 2-3 дни след това. Мястото е чувствително и подуто.
Ако някой с този проблем се е оправил или има някакви идеи, ще съм много благодарна ако сподели.

# 17
Здравейте, аз съм с аналогичен проблем. При мен има сцепване и в горната част на влагалището, при гънката. Имам подозрение, че кожата станала уязвима заради псориазиса ми, но не съм сигурна дали има връзка. Вие да сте с кожно заболяване случайно? Имам чувството, че проблемът е сухота и изтъняване, съответно при най-малко опъване се цепи и разранява.

# 18
Виждам, че не е писано отдавна тук. Аз мисля, че имам същия проблем, от известно време се получава. Трудно се вижда, ако успея да видя някой път нещо е баш като цепната кожа. Щипе, сърби и боли. Ходя по голяма нужда по няколко пъти на ден ( от малка съм така), следователно като се изтрия и дори да е минало, се нацепва пак. Мия се с интимен гел, избягвам сапуни и др такива. Като се трия понякога ползвам мокри кърпички ако имам мен, но и те не помагат. Мазала съм се с бебешки крем, с крем с пантенол, не става. Гледала съм да не се бръсна известно време ( сигурна съм, че не се порязвам).
Имам и сухота във влагалището. В повечето случаи ползваме лубрикант, защото усещам придърпване и всеедно се цепи наново.

Не знам дали да ходя на преглед и на какъв лекар, след като не винаги го има това нещо там.
Например преди две седмици бях на АГ преглед и помолих да обърне внимание в тази област, каза, че нищо не вижда ( точно тогава мисля, че го нямаше, защото не ме болеше).
Приемам витамини с витамин Б и други в състава си, Бирена мая.
Щитовидни хормони съм изследвала последната година 2 пъти, наред са си.
Не е херпес със сигурност. Не е и папилом - имала съм, знам как изглежда и не е това. Към края на срамната устна е, между срамните устни и перинеума, при мен е само на едно място.
Вие успяхте ли да се справите?

# 19
Привет!
Някой да е намерил решение на проблема за тези ужасни рагади?

# 20
Не съм. Спрях фотоепилацията напълно, известно време не се бръснах. Мазах със сто неща, в крайна сметка само мина. Нямам идея какво точно е, когато ходех на лекар ги молех да огледат хубаво, казват нищо няма.
Ако се появи пак ще търся по-задълбочено причина и лечение..
Последно май пръсках цикатридина и мазах с витасин

# 21
Здравейте, и аз имам същият проблем от нищо се нацепва кожата, естествено при правене на секс е кошмар в повечето случай. В последно време забелязах и че при ходене по голяма нужда се нацепва кожата което е ужасно също... няма спасение със какво ли не съм се мазала и няма решение. Една гинеколожка каза, че перинеума ми е прекалено висок и се цепва заради това, но остава въпроса когато не правя секс защо пак се цепва. Препоръчаха ми обработване на мястото с лазер но ме е страх

# 22
Здравейте!
От година и половина имам следния проблем:
В областа на половите органи и ануса имам постоянно нацепена и разранена кожа. Все едно са ме нарязали с бръснарско ножче. Раничките се появяват внезапно, много болят, леко кървят понякога и минават за ден-два. След това се появяват нта друго място в същата област. Най-много се цепи кожата от ануса нагоре до опашната кост.
Ако правя секс положението става много зле - все едно са ме нарязали около влагалището.
Не съм видяла до сега никой от партньорите ми да е имал такова нещо.  Незнам заразно ли е или е нещо аовтоимунно.
Ходих на доста лекари и те не могат да ми дсадат информация. Изписват разни кремове, които подобряват за няколко дни и после  пак се нацепва кожата.
Ако някой има понече информация по тази тема, моля да ми пише!

Знам, че са минали години, но пиша с надежда да си намерила решение на проблема и да споделиш как си се справила с това. Сега и аз водя такава битка Sad((

# 23
Спасение няма за съжаление или временно има аз от 2 години се мъча по какви ли не доктори съм ходила и няма лек.

Здравейте!
В областа на половите органи и ануса имам постоянно нацепена и разранена кожа. Все едно са ме нарязали с бръснарско ножче. Раничките се появяват внезапно, много болят, леко кървят понякога и минават за ден-два. След това се появяват нта друго място в същата област. Най-много се цепи кожата от ануса нагоре до опашната кост.
Ако правя секс положението става много зле - все едно са ме нарязали около влагалището.
Не съм видяла до сега никой от партньорите ми да е имал такова нещо.  Незнам заразно ли е или е нещо аовтоимунно.
Ходих на доста лекари и те не могат да ми дсадат информация. Изписват разни кремове, които подобряват за няколко дни и после  пак се нацепва кожата.

Знам, че са минали години, но пиша с надежда да си намерила решение на проблема и да споделиш как си се справила с това. Сега и аз водя такава битка Sad((

# 24
Момичета пробвахте ли с Цикатридина и Витасин, както е писало момичето по-рано?
Има един крем за хемороиди на Хималая - голямо чудо е при рагади и цепвания около ануса.
Трябва ви смазване и омазняване.
Дори с Геритамин може да се мажете.

Спрете миенето е агресивни препарати - по-добре само с вода.

# 25
Пробвала съм с какво ли не проста ми е изключително чевствителна кожата и на 2 ден съм зачервена и положението е по-зле. При секс, при ходене до тоалетна по голяма нужда става кошмар просто и няма лечение.

Момичета пробвахте ли с Цикатридина и Витасин, както е писало момичето по-рано?
Има един крем за хемороиди на Хималая - голямо чудо е при рагади и цепвания около ануса.
Трябва ви смазване и омазняване.
Дори с Геритамин може да се мажете.

Спрете миенето е агресивни препарати - по-добре само с вода.

# 26
Обикновено когато напишем "пробвала съм какво ли не" означава - пробвах каквото аз прецених, ама точно туй дето пишеш не съм. Сега и да ми давате съвети, аз няма да пробвам.

Какво очаквате тогава? За какво е поста?

# 27
Ходила съм на всякакъв вид лекари и след всевъзможни лечения няма ефект това означава. Единия доктор ми каза, че ще си го търпя. Просто казвам през какво съм минала. Много ми е интересно тогава за какво пишеш по форуми иди на лекар медицински да те лекуват да видиш какво ще ти кажат и на теб.

Обикновено когато напишем "пробвала съм какво ли не" означава - пробвах каквото аз прецених, ама точно туй дето пишеш не съм. Сега и да ми давате съвети, аз няма да пробвам.

Какво очаквате тогава? За какво е поста?

# 28
Много е странно. Явно нещо се променя в организма все пак, защото аз не съм била така цял живот. Въпросът е да се открие какво довежда до такова състояние на кожата и дали е обратимо. И моето ходене по лекари започва, въпреки че съм крайно обезсърчена от всичко, което прочетох тук Sad. Ако имам подобрение от нещо, ще ви споделя. Надявам се много някоя от вас да се оправи и да пише как е станало Simple Smile

Спасение няма за съжаление или временно има аз от 2 години се мъча по какви ли не доктори съм ходила и няма лек.

Здравейте!

Общи условия

Активация на акаунт