Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 4

  • 236 362
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
  • Мнения: 2 026
SkyBlue a за мен може ли рецептата за погача със сирене от предишната страница  Praynig !

# 616
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
matze , може ли да си признаеш как направи повитите пилешки филета? Благодаря.

# 617
  • Мнения: 8
Тортичка, много вкусна и лесна...Шоколадови блатове, маслен крем и бисквитки  Laughing

При интерес, мога да преведа и рецептата, която може да намерите тук http://www.lulabworld.com/oreo-chocolate-cake/

# 618
  • Мнения: 9 451
megansg, защо изкушаваш с козунаци извън Великден  Wink
matze, много добре си ги повила пилешките филета  Heart Eyes ще облажат моите покрай теб Simple Smile
labrex, аламинутките и аз най-ги обичам с екстри  Laughing

у нас от тия дни пъстър ориз (басмати, червен и черен) за гарнитура http://pep-4o.blogspot.bg/2017/01/blog-post_17.html



тиганици http://pep-4o.blogspot.bg/2015/09/blog-post_13.html




печено пиле на специалния съд - много ми харесва така, по-вкусно е, отколкото на бутилка само



печени свински гърди с кожа http://pep-4o.blogspot.bg/2017/01/blog-post_19.html



и пицата от преди малко http://pep-4o.blogspot.bg/2009/10/blog-post.html

# 619
  • out of space
  • Мнения: 8 623
Скрит текст:

Честит Атанасовден на именниците!
Такива вкуснотии сте заформили, че една седмица няма да мога да дойда не мене си ... hahaha

Много подходяща "баница" за това зимно време - http://batimiti.blogspot.bg/2017/01/blog-post_17.html



и порция



Ти си гуру в кухнята, човече!  newsm20

# 620
  • София
  • Мнения: 15 825
Опит за толумбички.

# 621
  • USA
  • Мнения: 2 446
Момичета, кашкавалките са по рецептата на Луси.
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/01/cheese-bread-recipe.html
Иначе същите ги правеше майка ми и аз от нея ги знам. Много са сполучливи, на децата ми са им любими. Стават и в кръгла тава.


stenly, погачата със сирене се прави с около 5 чаши брашно +/-, пакетче суха мая, 3 яйца, като 1 жълтък е за намазване, 250 мл топло пр.мляко, 5 с.л. олио, 1 ч.л. лимонов сок или оцет, 1 с.л захар, 1/2 ч.л. сол. От тези продукти замесваш тесто, оставяш да втаса. После се разделя на 4 части, всяка се разточва на правоъгълник, намазва се с меко масло(120 гр. общо за четирите кори), поръсва се със сирене. Върху нея поставяш втората разточена кора, пак масло и сирене и така докато 4 кори са една върху друга. Завиваш ги на дълго руло, което разрязваш на триъгълници и подреждаш в намаслена тава с диаметър 30 см. Оставяш да втаса отново. Намазваш с разбит жълтък+2 с.л. пр. мляко. Пече се в загрята на 180 гр. фурна.

Един чийзкек днес



и парченце
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 06:52 от SkyBlue

# 622
  • Мнения: 1 265
                        ПРИВЕТ ЕЖЕДНЕВНИ ИЗКУСИТЕЛКИ  Hug bouquet

пеп-4о- ей, направи ги гърдите и то по-добре  Hug chef
SkyBlue - кашкавалките ще се правят още тази седмица  #Crazy
Тайне - опита ти е мнооого сладък  bouquet
LulaB, mariat, Dara888, megansg, lipodve, choppi - от вас сладкишите за днес  Rolling Eyes
matze - от твоите рецепти (и тези на Батето) се научих у дома да приготвям брюкселско зеле

Моите творения през последните дни -
*пиле с ориз на фурна


*пица


* пълнено руло - пуешка шунка, пресен кромид и сирене Бри

Скрит текст:

УСПЕШНА СЕДМИЦА НА ВСИЧКИ

# 623
  • Мнения: 9 451
Сем, кожата е хрупкава на места - там, където се препече, но където не е - просто е крехка да се хапва. На клипчето се пекат открити, а това определено ги изсушава и просто реших да си ги пека завити с фолиото, а подправките - от по-дългото престояване, естествено поемат по-добре.  Месото е крехко и сочно, не знам тяхното какви породи е, но нашето си иска времето за печене. Не съм мазала с нищо отгоре кожата, като обърнах, колкото и да я мислих тази сода, най-малка миризма, или вкус да остане от нея и нямаше да ги ядат моите. За солта е излишно да коментирам. Все едно пиле на сол да пека.
Пиле с ориз, по твоя вина ще има пак тези дни у нас  Laughing  нашето беше бледолико тия дни, а твоето съвсем не е  Heart Eyes а по вина на Тайна  Wink утре живи и здрави тулумбички ще хапнем. Абе подстрекателки сте, какво да кажа.

Днес хапнахме месеница  Laughing  със зелева чорбица http://pep-4o.blogspot.bg/2012/02/blog-post_12.html на мен чиста, но милото си я напълни л праз и люта чушка  Confused



Скрит текст:


# 624
  • София
  • Мнения: 15 825

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 13:16 от Тайна

# 625
  • Мнения: 1 273
Торта Шоколадова пияна вишна



Скрит текст:

# 626
  • DE
  • Мнения: 971
armeria, Матцев е правил повитите пилешки филета.
Бях мариновала месото и задачата му беше да готви-повил ги с оная сухата шунка и ги метнал в малката фурна да се запекат.
Сем, брюкселското не можех дълги години да го преглътна а сега много го харесвам, но купувам само замразени, че иначе пресните ми горчат.

Отивам в "канибалския" да надничам за тая месеница.

---------------
Печено пилешко



В тигана: пушено филе, моркови и зелен боб овкусени със соев сос, чесън и ч.пипер


# 627
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 052
 Баклава

# 628
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 672
Като видях кифлите на megansg реших и аз да направя. Сега се върнах няколко страници да погледна нейната рецепта и видях къде се разминаваме с продуктите  Embarassed Другия път ще се поправя  Peace

В кутията за работа -  кисело зеле с боб и по-скоро ориз със зеле, от колкото зеле с ориз  Rolling Eyes

с останалото  прясно мляко: грис и нишесте

# 629
  • Мнения: 209
huliganka, страшна торта!  Crazy
SkyBlue, твоя чийзкейк също е много изкушаващ!  Flutter

Аз с едно Содено хлебче с тиквени и слънчогледови семки

Общи условия

Активация на акаунт