Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 4

• 236 865
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • в кукувиче гнездо
Labrex, може ли рецептата за пиле лютика? Изглежда страхотия.

# 676
Labrex, може ли рецептата за пиле лютика? Изглежда страхотия.

lechugitka, много е вкусно, особено с топла питка! А с домашно пиленце е направо........ Heart Eyes! Пиле се нарязва на порции, запържва се леко в загрята мазнина, налива му се малко водичка и се задушава до готовност. Отделно се запържва глава лук, добавят се печени червени пиперки, нарязани, домати нарязани, овкусява се с пасиран чесън и магданоз. Като се позапържат зеленчуците, се добавят парчетата пилешко със сосчето от задушаването, разбърква се и се сервира. Пропорции не мога да напиша, на око го правя. Peace

Бързи мини пици.

и две печени на тиган във вид на мекици, че не се побраха в тавата.

# 677
  • в кукувиче гнездо
 bouquet
Още утре ще го спретна, цял ден слюнки ми текат.

# 678
  • София-Младост
Лютика...ей много обичах баба когато направеше, така и не разбрах защо все ми лютеше малко, вероятно или чушка или пипер е имало лютив.
От мен един зеленчуков гювеч на фурна

# 679
oo лютиката ми е любимото плевенско хапване. Баба  ми слагаше различни цветове чушки и малко морковче, и при сервиране в самата чиния отстрани голяма бучка сирене и едно чушле.....вкъщи го правя всяка седмица и се омита на едно ядене.

# 680
1 годинка. За прощъпълничето трябва питка. Ще взема тази вечер да спретна една и да се начерпим. ...
Наздраве!

# 681
  • DE
Happy рожден day на темата Simple Smile

От мен:
сметанова супа с кайма и праз

Гнезда

Котлети и картофи на фурна

Пържена риба и манголд със сирене и яйце

# 682
  • Варна
Да е честита Сем...пълна с вкусотии  newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51
Грабвам набързо от Лабрех пица със сладкишче и кифличка,от Аба Бала тортичка,от Пеп от свинското,от Ванила милинка,от Мама макаронче,от Дидка сармичка със захаринка,от Мат една рибка

За днес пилишко

# 683
Честит Рожден Ден на темата.От мен тогава е тортата

# 684
Ох, че вкусотии!

Хайде и от мен тогава нещо сладко за десерт Simple Smile

кекс "Индиана"

Cake Indiana

# 685
Добро утро пиленца  bouquet

labrex, пилето ще се тества съвсем скоро, малката много обича, а вече се чудя как да разнообразявам

От мен класическо тирамису в чаша, правя го за втори път тази седмица  Mr. Green

Слънчев, топъл и усмихнат ден ви желая!
 bouquet

# 686
и честит празник!
Честита и годинка на темата, Батето, чакаме питката Simple Smile може за двата празника наведнъж да е.

И у нас едни бисквитки - морковени с кокос, два пъти правени за 4 дни. И изядени, разбира се.

и гюзлеми с готови турски кори

Кисело зеле с патешко, на път за фурната. http://pep-4o.blogspot.bg/2015/05/blog-post_29.html

# 687
  • Благоевград
Честита годинка на темата  Heart Eyes
Благодаря на всички ви, че сте толкова мили и добронамерени  Hug Радвам, че и аз съм с вас  Hug
Ние пак бяхме на чушки бюрек, много любима рецепта

# 688
  • Sofia
пеп-чо,

кажи за тези гюзлеми - има ли нещо специално за корите като подготовка или така направо ги сгъваш и печеш?
И аз имам едни одрински фъф фризера, да взема да ги направя по-различно...

# 689
нищо. Намазвам с четката с масло, ръся сирене. Прегъна краищата навътре-пак намажа, пак сирене и още веднъж прегъна - според големината на тигана. И него само намазвам с мазнина, но като сложа баничката в него слагам в/у нея капак - да може и да се  задушава, да не останат жилави корите и пека на среден котлон . По 2-3 мин от една страна. Откакто открих магазинче с пресните турски кори тук си отяждаме на гюзлеми без да точа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт