Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 94 578
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: X
Може ли да ми напишете как правите пилешка каша? Няколко пъти се опитвам и не става.. Благодаря!

# 676
  • Мнения: 4 589
Много благодаря ,дами!Решихме проблема с обикновена без аромати.Още веднъж много ви благодаря!
Пилшека каша;
Сварявам пилето със сол и ситно нарязан лук.Отделям месото от кожи и кости(те са радост за котките).
Запържвам няколко супени лъжици брашно в малко олио и като се зачерви леко наливам 1л домашно прясно мляко(аз живея на село Grinning) и доразреждам с малко бульон .Обикновено бульона е един два черпака не повече.Посолявам на вкус и добавям месото на малки парчета.
Кашата е с подчертано млечен вкус и съотношение месо каша 1:1,а ако и пилето е от село.... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.
Като млада булка нямах нито опит нито тел и все ми ставаше на бучки.Обаче докато открия ''топлата вода'' как става само с тел преди да сложа месото минавах кашата с пасатора  ooooh! Tired.
Един ден една съседка като ме видя голям смях падна ,но ме научи това онова.Много съм и благодарна.

# 677
  • Мнения: 9 462
Може ли да ми напишете как правите пилешка каша? Няколко пъти се опитвам и не става.. Благодаря!
.

Пиле каша -бяла и червена http://pep-4o.blogspot.bg/2013/11/blog-post_18.html?m=0

# 678
  • Мнения: X
Благодаря ви!

# 679
  • Мнения: 199
Искам да направя торта гараш....намерих хиляди рицепти... моля ви ца изпитана, защото крема ме притеснява

# 680
  • Мнения: 2 855
Искам да направя торта гараш....намерих хиляди рицепти... моля ви ца изпитана, защото крема ме притеснява

Това е тортата  Simple Smile Аз пробвах 2-3 рецепти, докато стигна до истинската. 120-та снимка е моята  Laughing

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%82%D0%BE%D0%BD

# 681
  • Мнения: 199
Искам да направя торта гараш....намерих хиляди рицепти... моля ви ца изпитана, защото крема ме притеснява

Това е тортата  Simple Smile Аз пробвах 2-3 рецепти, докато стигна до истинската. 120-та снимка е моята  Laughing

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%82%D0%BE%D0%BD
Благодаря, но ми е странно..ганаш със заквасена сметана?

# 682
  • Мнения: 2 855

Благодаря, но ми е странно..ганаш със заквасена сметана?
[/quote]

Да, и на мен ми звучеше странно. Затова опитах 2-3 други варианта, преди да опитам този.

# 683
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Писах темата за слоу кукърите,  но питам и тук. За колко време става ориза в крок пот и ако го оставя по -дълго ще се разкашка ли?

# 684
  • Русе
  • Мнения: 6 168
Искам да направя торта гараш....намерих хиляди рицепти... моля ви ца изпитана, защото крема ме притеснява

# 685
  • Мнения: 199
Искам да направя торта гараш....намерих хиляди рицепти... моля ви ца изпитана, защото крема ме притеснява



Благодаря! много интересни рецепти има в блога Ви Simple Smile явно сте много добър готвач:)

# 686
  • Мнения: 2 815
От време на време правя нещо като  домашен пастет, но този път стана рядък.
Идеи с какво да го сгъстя? С галета дали ще стане?

# 687
  • Мнения: 894
здравейте, имам нужда от съвет:
решила съм да спретна чили кон карне с кайма. Но много ми се иска да го направя под формата на лахмаджун. Дали ще се получи или бобът и царевицата ще изсъхнат при печенето?
Двоумя се дали да експериментирам или просто да си направя манджата и отделно да си изпека тестото за лахмаджун в тиган като тортили?  newsm78

# 688
  • Мнения: 4 859
Лахмаджун правя по рецепта от блога на pep-4o,(само че с готово тесто),която горещо препоръчвам,а Чили кон карне си го сервирам с тортили или пърленки или др.което имам под ръка.Предполагам,че ще се получи вкусно да смесиш двете рецепти,но няма да са оригални тогава.А царевицата ще е не повече  изсъхнала отколкото в пица,за боба нямам идея.

# 689
  • Мнения: 894
това с пърленката е добра идея. Дали ще стане пърлнека от готово тесто? Нямам време да меся, за съжаление.
Как се пече? във фурна или на тиган?

Общи условия

Активация на акаунт