Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 94 930
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Искам да изпека кокошка със зеле ,не мога да намеря домашна ,та си мисля да купя замразена.Някой правил ли е с такава, или не си струва ...притеснявам се ,че ще е  жилава и безвкусна. Sick

# 616
Имам около 1 кг. мушмули. Какво да ги правя, но да не е сладко  newsm78 Иска ми се някакъв десерт да направя  newsm78

# 617
  • Sofia
Правих баница с одрински кори,но никак не ми хареса.Наду се и след като я извадих от фурната,спадна и беше сбутана...Правих я по рецептата на опаковката-яйца,олио,кисело мляко,сода,сирене

# 618
  • София
Правих баница с одрински кори,но никак не ми хареса.Наду се и след като я извадих от фурната,спадна и беше сбутана...Правих я по рецептата на опаковката-яйца,олио,кисело мляко,сода,сирене

Въпроса е какъв вкус е имала?

# 619
Искам да изпека кокошка със зеле ,не мога да намеря домашна ,та си мисля да купя замразена.Някой правил ли е с такава, или не си струва ...притеснявам се ,че ще е  жилава и безвкусна. Sick

не се притеснявайй, със зелето всяка кокошка става. Домашните са по-жилави и най-крехки наистина стават със зелето (визирам кисело, лично аз не харесвам прясно зеле с пиле, не знам защо)
Та ще стане и с купена птица, замразена, или охладена - каквато намериш. Ред зеле в тавата, птицата по средата, завиваш я с няколко листа зеле, после с фолио и печеш. Накрая махаш фолиото - зависи каква е птицата, но от момента, в който ти закъкри, ако е бройле - час печене стига, отвиваш фолиото  и печеш, като през 7-8 мин. махаш и листата зеле едно по едно

# 620
  • Sofia

Вкусът биеше на соден...но защо толкова спадна,стана 1см.,а беше се надула над 5-6см

# 621
Вкусът биеше на соден...но защо толкова спадна,стана 1см.,а беше се надула над 5-6см
Много сода, голяма тава? Сиренето понякога горчи. newsm78
Аз не отдавна правих и добре се получи, но пък винаги я правя "висяща" докато поизстине.

# 622
Пепчо  Hug
Точно така исках да я направя, с кисело зеле ,покрита с бекон и отгоре листа кисело зеле.Тегло около 3 кг ,но как да разбера ,че е бройлер ,а не е някоя дърта кокошка,  newsm78 трябва ли да пише нещо на етикета.Кокошката ще я купя от специализиран магазин за птиче месо .

# 623
Дърта може само  в домакинство.Носачките се ползват един,максимум два  пъти да заредят и и се износят,после е нерентабилно.

# 624
  • München, Deutschland
Normas, не се притеснявай, според мен ако не купиш възможно най-евтиното пиле, ще стане всякак. А ти казваш,че от специализиран магазин мислиш да вземеш, така че няма да има проблем.

# 625
  • София
Здравейте,
мога ли да подготвя тесто за милинки вечерта и да го прибера в хладилник, съответно да го оформям и пека на другата сутрин?

# 626
Може, но преди работата с тестото го извадете за 10-15 мин. на стайна температура да се отпусне.

# 627
  • München, Deutschland
Милинките в моя край са със сода. Содено тесто нз може ли цяла нощ в хладилник...  newsm78
За маяно - никакъв проблем.

# 628
О да, само за мая може да престои  цяла нощ. Сода - не, дори мисля, че не е хубаво да стои повече от 5-10 мин.
Не съм чувала за милинки със сода, за това дадох съвет така бързо.

# 629
  • София
Благодаря /за тесто с мая питах/

Общи условия

Активация на акаунт