Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 94 933
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Батето, може ли да ми обясниш с каква цел се мели полузамразено месо. Виждала съм да препоръчват този начин в някои кулинарни предавания. Но не ми стана ясно защо точно се прави - за по-лесно мелене или с нещо се подобрява получената кайма  newsm78

# 601
  • София
Батето, може ли да ми обясниш с каква цел се мели полузамразено месо. Виждала съм да препоръчват този начин в някои кулинарни предавания. Но не ми стана ясно защо точно се прави - за по-лесно мелене или с нещо се подобрява получената кайма  newsm78

Месото се мели охладено за да не започне да се разлага. При меленето все пак температурата се повишава и това води до започване на разлагането на месото, а вследствие на това до лоша миризма.

Затова е желателно и каймата да не се бърка много с топлата ви ръка, а по възможност с някакъв прибор или пък от време на време да се охлажда по време на обработката. След като тя се омеси, каймата задължително се държи в хладилник.

# 602

Затова е желателно и каймата да не се бърка много с топлата ви ръка, а по възможност с някакъв прибор или пък от време на време да се охлажда по време на обработката. 

прибавяйки кубчета лед в каймата  Peace

# 603
  • Sofia
Може ли да се направи баница вечерта,а на сутринта да се опече?
с готови кори,яйца и сирене

# 604
Може ли да се направи баница вечерта,а на сутринта да се опече?
с готови кори,яйца и сирене
Може. Често се го правим. Само я извади от хладилника 10-15 минутки преди печенето.

# 605
  • София
Не мога да намеря темата за мъфините. Помня, че съм чела такава тема, като в първия пост имаше линкове към много рецепти. Някой да има представа дали още я има тази тема?

# 606
# 607

И Дядо Хаджия и Пеп4о са ти отговорили, ама и аз да допълня - така при меленето месото се нарязва (дори при по-тъпо ножче на мелачката), а когато е омекнало (топло), то се намачква, пуща соковете си и му се влошават вкусовите качества ....

# 608
# 609
Здравейте!
искам да направя тиква с крем карамел, но не разполагам с чашки или малки тави. Дали е възможно направо върху сварената тиква в тава да залея сместта и да я сложа да се пече? има ли вероятност тиквата да пусне вода и нищо да не се получи?

# 610
  • при моите любими
Аз така съм правила и става идеален.

# 611
рецепта може ли , ако не те затруднявам?

# 612
  • при моите любими
Аз малко на око я правя. Ето ти една рецепта. Ако е повече тиквата увеличи млякото и малко захарта, може да добавиш и още едно яйце. http://kulinar.bg/%D0%9A%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0 … _l.r_i.18600.html

# 613
  • Русе
Здравейте!
искам да направя тиква с крем карамел, но не разполагам с чашки или малки тави. Дали е възможно направо върху сварената тиква в тава да залея сместта и да я сложа да се пече? има ли вероятност тиквата да пусне вода и нищо да не се получи?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_7357.html

# 614
Благодаря за реакцията за паламуда. Обекохме го и наистина стана много вкусен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт