Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 304
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
Ronka, в Бирмингам съм Peace. Уважавам фармацевтите, братовчедка ми е такава и мисля,  че не е лесна професия.  Някой спомена местене в Бирмингам за да избегне определени нации в Лондон, само да кажа, при нас е най- голямата мюсюлманска общност , така че пакистанци по улиците има повече от бели ( не че те са стока).  Blush Ако това ви е критерия , аз бих се насочила другаде.

# 226
Аз му подарявам 24 дни изненади с един елф, който му носи дребни неща. От България бабите ще му пратят български книжки и народна носия.

На мен пък на последното писмо от коренспонденцията за ТВ лиценза ми отговори една българка😉

# 227
Обикаляла съм напред назад из Англия, Ирландия, Шотландия но всички градове ми се виждат супер сиви и депресиращи. Дори Лондон не ми направи абсолютно никакво впечатление, но все пак съм навита да поживея там поне за една година тъй като има много възможности за кариера. Най-много ми хареса Единбург - красота и специфичен дух  Grinning. Видях, че една от потребителките живее там. Ако може да разкаже малко от личен опит каква е ситуацията с живота в Единбург.  Crazy

# 228
  • York
Аз живея в Йорк. Хората живеещи в околията обичат да казват, че Йорк е пош за живеене, защото е една идея по - скъпо от съседните градове. Но е много спокойно, чисто от към различни етноси,и не на последно място е страшно красиво. Целогодишно има туристи, но лятото централната част ври от хора.  Peace

# 229
  • UK
Добре дошли на новите в темичката.  bouquet

Кокона, дечицата ти за на възрастта на дъщеря ми, от 3-годишни имат право на 15 часа безплатни на седмица в детска градина и е в техен голям плюс да тръгнат навреме. Гледам в нета, че в града имате 8 основни училища, 1 средно, 3 нърсърита, 2 при скуулс, може цифрите да не са съвсем точни  Laughing , съветвам те да разгледаш къде какви градини имате на удобно за вас място и да ги записваш в списъците, да започнат колкото може по-рано. В много от училищата имат групи от 3-годишни, така че разгледай ги всичките, 15 часа седмично са си всеки делничен ден до обяд.
Отделно видях, че имате learning centre към Бедфордски колеж в града, можеш да видиш дали предлагат в удобно за теб време някакви курсове по английски.  Hug
Ако имаш затруднения с ровенето в нета за детските градини, ще помагам, мога да ти пратя сайтове и адреси на лични, да видиш кое къде се намира, къде приемат от 3-годишни и да ги обиколиш на място.

# 230
  • UK
Леле dejie  ужасно съм ти благодарна  bouquet
 Писах ти на лични  Hug

# 231
  • Bristol
Навсякъде, където е хубаво за живеене и има повече избор за работа, има и чужденци от различни нации, в това число включвам и нас и ние не сме местни  Laughing Всеки голям град си има район, който е основно с емигранти населен.

# 232
  • Оптимист по принуда
Кокона, къде сте?

# 233
  • UK

Rushden  Mr. Green аз писах, малко по-горе Wink

# 234
Всеки голям град си има район, който е основно с емигранти населен.

Тук при нас има два такива района и тази година като публикуваха снимките на първолаците веднага се откроиха ясно Mr. Green

# 235
Като казвате, че се притеснявате, че не можете да намерите работа извън Лондон е хубаво да се спомене в каква сфера работите, за да получите по-адекватен съвет.

Работа има навсякъде. Заплащането е по-ниско от Лондон, но и разходите са в пъти по малко. По рейтинга на училищата и по цената на имотите можете да се ориентирате кои райони са хубави за живеене. Аз лично предпочитам да живея в малко градче близо до магистрали и лесен достъп до големи градове с перспектива за работа.

Живеем на север на по-малко от един час шофиране от Манчестър, Ливърпул и Честър, на 20 минути от Блекбърн, Блекпул и Престън (в последния знам, че има доста българи) и много други средни и големи градове. При желание може да се пътува и по далеч, в момента съпругът ми шофира до Лийдс и Шефийлд ежедневно, които са на час и половина от нас.

# 236
Много искам да се преместим извън Лондон. Нашето идване тук беше импулсивно, макар че ММ дойде тук с подписан договор за работа. Доскоро говорехме за живот извън Лондон, но на не повече от час път с влак и запазване на сегашната му работа. Сега той споменава търсене на нова работа, което пък ще позволи да се отдалечим повече от Лондон. Аз съм за второто, тъй като темпото му сега е доста сериозно и на моменти ме притеснява, но той трябва да си го реши. Иначе точно Йорк гледах преди няколко дни.

# 237
Pampers ще се радвам да се видим Wink
Да попитам аз мамите с малки дичица, какво мислите да купувате на мъниците за Коледа? Аз вече нямам представа, миналата седмица имаше рд малкия и имаше доста подаръци, от сорта на колички, камиончета, пеещи играчки и тн., но всичко бързо му омръзва, и не ми се инвестира много Simple Smile

От утре в Лидл има много хубави дървени играчки и най-важното евтин. Даже се замислих дали да не мина и аз да взема на синковеца  hahaha Така за протокола да има подарък и от нас.

# 238
  • UK
Блу, успех в начинанията  Peace Едно ново преместване като че ли си е много сериозна стъпка. Ние с толкова лека ръка избрахме, едва ли не напосоки, в кой град да дойдем и живеем,  а сега като си помисля за евентуално преместване,  вече обмислено и преценено, ми се струва много сложно изпълнимо и рисково.  Crazy Най-вече заради децата, които така добре се наместиха и свикнаха тук.

И аз отдавна искам да видя Йорк, била съм на север на разходка до музея на сестрите Бронте в Западен Йоркшир, много ми хареса, но в Йорк не съм била. В Шотландия съм била, много ми хареса, бях близо до Дънди и на няколко разходки до Единбург.

А какво ще кажете за Ирландия, гледам, че са много евтини билетите до Дъбли, да препоръчате места за нощуване, за виждане, най-благоприятен сезон? Разкажете нещо, който е ходил, моля Simple Smile

Сън в лятна нощ, как е в Ившъм, първи впечатления? Чувала съм, че има много българи там, покрай една зеленчукова фабрика голяма май има там?

# 239
  • оттам, откъдето започва България
Някой не живее ли в Солсбъри?

Общи условия

Активация на акаунт