Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 303
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
  • UK
Не знам защо си мислят много хора, че работа извън Лондон няма и хората извън Лондон седят, а не работят, за да преживяват. Тук не е България, казвам го за тези, които тепърва мислят да идват и се насочват към Лондон, защото само там има работа. Аз съм казвала, живеем в самостоятелна къща с 3 спални, преден и заден двор, за 525 паунда наем. И сме в сравнително голям град с всички екстри, не сме на село. Позволявам си да работя почасово и да си гледам децата, нещо което в Лондон няма да мога.

Rаlеxandru, стискам палци за леко раждане и здраво бебе, влез да се похвалиш после.  Hug

Между другото като се прибрах лятото в Бг, много мои познати ме питаха как е животът в Лондон, всеки знае, че живея в Англия вече и за някои хора наистина явно Лондон е Англия.  Crazy

# 211
  • UK
Хаха да dejie и мен, все това, ме питат  hahaha сякаш Англия се изчерпва само с Лондон . Тук за разлика от бг по мои наблюдения работа и работни места, колкото си щеш. Просто всеки трябва да намери мястото си.
Памперсче, близко училище нямам, то е май, като гледам по картата, в др край на градчето, но разбрах, че било от 1 до 6 клас  newsm78
А, никъде не съм ги водила, аз не съм добра с езика, горе-долу, мога да го напиша,  но като тръгна да си отварям устата и думите, нещо ми се губят  ooooh!
Днес съм например толкова доволна в една бензиностанция влязох силна-вилна да търся WC -то, но намерих авариен изход. Жената ме греда странно и аз незнам как и изплясках, какво търся  Joy от това, което ми отговори, само разбрах че е в магазина, който беше в близост  hahaha Ама, толкова горда излязох  Joy ще кажеш, че съм провела, важни, бизнес преговори  hahaha
Е, после 10 минути , търсих колата  hahaha това, защото още не съм запомниЛа регистрационния номер  Laughing

# 212
Потвърждавам, има живот и извън Лондон Laughing, две години бяхме там, мога да сравня. И работа има на други места, за който му се работи и не придиря много. Днес имах много приятна случка, чакам си в аптеката да ми изпълнят рецептата и излиза едно момиче зад щанда с пакета с лекарството. Гледам я аз и си мисля, хайде пак ще се кълчи на името ми ( много им е трудна фамилията ми, има струпване на съгласни)...обаче чувам ясно и на съвсем чист български името си и указание за прием на лекарството. Не се събирам с българи, освен с фризьорката ми , не общувам с българи освен по нета, не говоря български ежедневно, обаче толкова хубаво ми стана да попадна на българка в аптеката, и то толкова близо до нас. Много се размекнах, май остарявам  Crazy
Ralexandru, близо месец чаках потвърждение за майчинството, но аз взимах такова, като self employed  Peace

# 213
Благодаря ви момичета,на мен трябваше от фирмата да ми платят,но понеже бях болничен последните месеци не ми достигнаха там 15£ ... Та аз сама си кандидастяах,дойде ми писмо че са ги получли и сега чакам.. Дано вс е наред!!
Аз многоо многоо многоо искам да живея озвън Лондон,то тука само индийци и вскяви раси и румънци и българи и все едно съм си у Видин... Таа мислехме Манчестер първо,после Бирмингам,но така и не успяхме,а сега няма как щото всеки момент чакаме бебо,нооо наистина се надявам в бъдеще да се преместим,тук са ненормални цени,за това което може да получим на 50 мили от тука..

# 214
Не знам защо си мислят много хора, че работа извън Лондон няма и хората извън Лондон седят, а не работят, за да преживяват. Тук не е България, казвам го за тези, които тепърва мислят да идват и се насочват към Лондон, защото само там има работа. Аз съм казвала, живеем в самостоятелна къща с 3 спални, преден и заден двор, за 525 паунда наем. И сме в сравнително голям град с всички екстри, не сме на село. Позволявам си да работя почасово и да си гледам децата, нещо което в Лондон няма да мога.

Rаlеxandru, стискам палци за леко раждане и здраво бебе, влез да се похвалиш после.  Hug

Между другото като се прибрах лятото в Бг, много мои познати ме питаха как е животът в Лондон, всеки знае, че живея в Англия вече и за някои хора наистина явно Лондон е Англия.  Crazy
Извинявай, Вие къде живеете? Ние все още сме в Лондон и смятаме да се преместим, когато баткото свърши училище, но все още не сме се ориентирали.... Тук не е нашето място за живеене със сигурност, но и моят мъж смята, че няма да може да си намери работа извън този град. Sad

# 215
  • UK
Коконче, аз съм забравила, ако си казала къде се намираш, но ако ми пратиш на лични името на градчето и района ви, ще се опитам да изровя в нета като имам време къде какви занимания има за деца на вашата възраст, клубове, нърсърита и подобни.  Simple Smile

Релександру, навсякъде в големите градове в Англия има много чужденци, има си и цели квартали по-тъмни, в по-евтините райони за живеене особено, мен тези хора не ме притесняват, стига да не са в голям превес.  Обаче другите разлики с Лондон си струват.

Нелке, в Нотингам живея аз.

# 216
  • оттам, откъдето започва България
Точно си мислех да ви питам защо не пишете в кой град живеете. Някакви съображения ли имате?  newsm78
Както бях писала по-напред двете ми деца са в Англия и постонно следя темата.

# 217
  • Варна/Лондон
Да е запиша да следя, че и ние мислим да се махаме от тук. Мъжът ми за Манчестър се ослушва, ако има някоя дама от там, ще ми е интересно да прочета. Пък и не само там, навсякъде извън Лондон. Laughing

# 218
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ние в момента живеем близо до Бирмингам, никога не сме живели или планирали да живеем в Лондон. Работа има достатъчно за тези на които им се работи. Сядате и гледате обявите за работа и наемите в района и се ориентирате. Живяла съм и близо до Дежи Simple Smile в Лестър - та мога да кажа че и в East и West Midland има достатъчно работа и къщи на прилични наеми.

За майчинството и аз чаках мисля около месец решението, но заради забавен документ от едната ми работа. Аз сменях работа точно в тестовия период и се наложи да си подавам сама документите. Може да им се обадиш, много са любезни и ще кажат защо се бави решението и докъде са стигнали нещата.

# 219
  • UK
dejie Благодаря много  bouquet

Ние сме в Rushden това е близо до Нортхамптън

# 220
Здавейте и от мен Simple Smile Много благодаря за темата. Ние пък от 5г. живеем в Единбург и като се приберем в бг, все ни питат как е в Англия Grinning А, и да благодаря, някой беше споменал за мрежата mummysocial, та вече си имаме още две приятелчета колкото нас. Моя синковец е на 1 Simple Smile С удоволствие ще ви следя Simple Smile

# 221
Здавейте и от мен Simple Smile Много благодаря за темата. Ние пък от 5г. живеем в Единбург и като се приберем в бг, все ни питат как е в Англия Grinning А, и да благодаря, някой беше споменал за мрежата mummysocial, та вече си имаме още две приятелчета колкото нас. Моя синковец е на 1 Simple Smile С удоволствие ще ви следя Simple Smile

Радвам се, че сайтът ти е намерил дружки. Аз така и не успях да се възползвам. Живот и здраве с втората бременност ще съм по-активна. Laughing

Ние 1-2 пъти в годината ходим към Единбург. Ще се радвам следващият да се видим Mr. Green

dejie, е права. Навсякъде има чужденци. Аз даже си намерих другарче по пътуване от Иран и си бъбрим навръщане от работа във влака. Мен лично повече ме дразнят чавитата.  ooooh!

Втори ден нарочно се отклонявам от пътя, за да гледам коледната витрина на Fenwick hahaha Утре пак си намерих работа в тоя район да оплакна очи.

# 222
Veggie, къде е тая аптека? Ние сме в Корнуел и двамата с мъжа сме аптекари Joy
При нас няма деуги българи, работа според мен има, ама ние си работим по професиите и незнам как седят нещата в другите сфери. Града е малък и ми се иска да се преместим в малко по-голям или малко по-близо да по-голям. Иначе е много спокойно и ако е за мен, бих си сесяла и тук. Но няма училища и малката като порасне още малко ще ни е по-трудно. Пък и хората са отврат, много тесногръди и затворени. Те май навсякъде са такива, но рук бият всички рекорди. Те към самите англичани са така, да не говорим за чужденци.

# 223
  • София
Привет на всички. Новичка към при вас,само от месец във Англия.Намирам се в Ившъм и ще ми е приятно да бъда с Вас.Семейството ми още не е при мен и ми липсват много,запълвам си времето иначе със неща дето за тях никога не остава време...и така....

# 224
Pampers ще се радвам да се видим Wink
Да попитам аз мамите с малки дичица, какво мислите да купувате на мъниците за Коледа? Аз вече нямам представа, миналата седмица имаше рд малкия и имаше доста подаръци, от сорта на колички, камиончета, пеещи играчки и тн., но всичко бързо му омръзва, и не ми се инвестира много Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт