Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 297
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
Demmy., извинявам се, ако ставам нахална с въпросите си! Какво знаеш за работата за жени в Метрото - със средно ниво на английски може ли да се започне добре ли плащат лесно си се изкарват необходимите карти за работа и достъп?

# 196
  • Оптимист по принуда
Demmy., извинявам се, ако ставам нахална с въпросите си! Какво знаеш за работата за жени в Метрото - със средно ниво на английски може ли да се започне добре ли плащат лесно си се изкарват необходимите карти за работа и достъп?
Нищичко не знам за това, съжалявам.  Peace

# 197
Demmy., Благодаря за инфото!

# 198
И аз съм в North East. Съпругът ми на първото интервю го върнаха заради грешка в теста по английски, който му бяха дали да попълва и му казаха след 2 месеца да им се обади пак.

За коя работна сфера се изисква и тест по Английски ако не е тайна? Поне за мойта сфера за такъв тест не бях чувала.

В случая му го искаха за работа на поточна линия в завод. На сегашната му месторабота им направиха бърз тридневен курс на всички новопостъпващи и после държаха GCSE изпити по математика и английски.

demmy. много хубаво го е обяснила. Стотици са страниците за Helath ans safety за работа с химикалите - как да се работи с тях, как и къде да се складират и какви повърхности да се обработват с тях. Десетки страници е за разделното събиране на отпадъци по цветове и типове боклук като за всички вид учреждение е коренно различно - болници, медицински центрове, офиси, училища и т.н. Цялото обурудване е цветово разделено и всеки цвят отговоря за нещо, включително кофите за миенето на пода и изпозлваните парцали са цветни за различните типове помещения. Работи се със специфични машини, някои от които изискват няколко дни обучение. Процедурите за работа също са много и различни. Има си и специфични изпити по специалността така както има за строителите например и много от институциите ги изискват. 

Ако човек започне сам на частно да чисти къщи, освен разговорен английски друго не му трябва.

RIOS, ти за каква точно работа питаш за метрото?

# 199
Pampers: Може би съм пропуснала да напиша, че се интересувам от работа за жени в Метрото...

# 200
Памперс, това за което говориш може да го имаш от обща култура, от предишни работни позиции (примерно в ресторант) и най-удачно е тази информация да бъде включена в Induction-a при започване на работа. Каквото и да е, не е ядрена физика и при желание биха могли да обучат новопостъпилите за броени часове, максимум няколко дни. Защото все пак на всяко работно място работят по различен начин и не мисля, че някой е толкова тъп да не схване за какво иде реч... следователно не ти трябва да си " Дипломирана чистачка", доктор по химия за да постъпиш на работа. Мисля, че преувеличават с изискванията.

По случая ще цитирам забавна публикация от социалните мрежи, която си е живата истина и не е даже за смях:

ENTRY LEVEL JOB OPENING: Hiring recent college grads

REQUIREMENTS:
Masters degree, 5 years of experience, 6 Olympic gold medals, and superpowers.

# 201
  • Bristol
И на мен за data entry освен скорост на въвеждане на данните ми правеха тестове по математика и английски. Имам чувството, че за колкото по-ниско платена работа кандидатстваш, толкова повече документи за попълване има и тестове се правят  ooooh!  Tired
Pampers: Може би съм пропуснала да напиша, че се интересувам от работа за жени в Метрото...
Не знам точно каква работа имаш в предвид, но баш в Метрото на тема health and safety са луди. Преди от всички искаха Lucas cards, но те отпаднаха тази година и вече ползват обща система с железниците. Аз до колкото имам вземане даване с тях (не знам дали за всички важи това), има изисквания за centinel cards, които за да изкараш курса и да се явиш на теста ти трябва първо да имаш медицинско и тест за алкохол и наркотици. Отделно тази година въведоха и ICI (не ме питай какво се крие зад съкращението, някакъв induction беше), който за метрото е с допълнителен модул (аз него не го карах, ограничавам се само с железниците). Периодично има сесии, където обясняват защо винаги трябва да ползваме ръкавици, как да се пазим от игли от спринцовки и как да комуникираме с general public, ако са агресивни, пияни, дрогирани или просто задават въпрос. Как и на кого да се обадим и какво точно да кажем, ако има инцидент. Не знам обаче, дали за всички работещи в Метрото искат всичко това.

# 202

Cumbria, напълно си права. Имат ли желание, могат да обучат новопостъпилия. Проблемът обаче е, че няма кой. Обикновено в такива звена има много чистачи, работещи по различно време и отговарящи за различни неща и ако някой се разболее дългосрочно, викат заместник от професионална фирма за почистване, защото тамошните кадри имат нужните познания и квалификации или наемат готов обучен човек, на който само да му връчат документацията и да му покажат кое къде се намира.

# 203
Хей здравейте...включвам се с няколко въпроса///

Как се решавате да емигрирате?
След като си направя списък с положителни и отрицателни страни на емиграцията си давам сметка ,че в чужбина ще сме по-добре.Но въпреки това изпитвам някакъв страх....

Как се отразява на децата една такава стъпка? Малкия е на 3,6г..
Успявате ли да намерите работа с подходящо работно време,съобразяващо учебното време?

Rolling Eyes

# 204
  • UK

След като си направя списък с положителни и отрицателни страни на емиграцията си давам сметка ,че в чужбина ще сме по-добре.Но въпреки това изпитвам някакъв страх....

Успявате ли да намерите работа с подходящо работно време,съобразяващо учебното време?

Rolling Eyes

Аз съм тук, скорошна. Имам 2 близначки на почти 3 годинки  Laughing Ние също се решихме на тази стъпка но дълго обмисляхме нещата и действахме на сигурно така да се каже Simple Smile))
Нашият тати си намери работа и първи замина. Имахме огромния късмет да наемем къща и само след месец за минахме и ние. Аз към момента не работя и докато децата не започнат училище незнам, дали бих могла, въпрос на доходи и преценки . Не е лесно, но се намира начина. Желаната работа също много трудно се намира  Crazy Успех!

# 205

Rolling Eyes

Аз съм тук, скорошна. Имам 2 близначки на почти 3 годинки  Laughing Ние също се решихме на тази стъпка но дълго обмисляхме нещата и действахме на сигурно така да се каже Simple Smile))
Нашият тати си намери работа и първи замина. Имахме огромния късмет да наемем къща и само след месец за минахме и ние. Аз към момента не работя и докато децата не започнат училище незнам, дали бих могла, въпрос на доходи и преценки . Не е лесно, но се намира начина. Желаната работа също много трудно се намира  Crazy Успех!
И аз все мислям и премислям къде е по добре и все си мисля че в UK ще ни е по трудно финансово с големите наеми. В кой район сте, ако не е проблем че питам

# 206

Rolling Eyes

Стигнахме етап, в който нямаше нещо, което да не ни дразни в родината. До такава степен съм отвратена от абсолютно всичко, включително и хората, че ми е трудно да го опиша. И когато работиш здраво за не нсика заплата с престижна професия и въпреки лишенията си на края на месеца си все на минус....И като добаваш напълно некадърни лекари, чиито съвети буквално убиват детето ти за броени минути, ами то няма нищо по-логично от това да си стегнеш куфарите. (извинявам се за негативното изказване)

Ако не обръщаме валутите и ги приравним 1:1, доходът ни е аналогичен с този преди, наемът и разходите ми за градкси транспорт са същите. Но всичко останало е много по-евтино, храната направо двойно.

Много добре се отрази на детето. Личното ми мнение е, че тук за децата е рай с неограничени възможности.

Отне ми 6 месеца търсенето на работа, но аз търсех точно с оределено работно време и на определно разстояние от дома. Варианти за гледане на децата има много. Вярно, скъпички са, но човек има избор.

Извън Лондон наемите не са толкова убийствени. В Северна Англия за къща с две-три спални се плаща £475-500 на месец. Повечето са с голям преден и заден двор, и гараж. За апартамент с една спалня (спалня, хол, кухня, килери и двор) £300-400, а за две спални апартамент £400-450

# 207
  • UK
Абсолютно точно описваш нещата, Памперс.
Ние, също си тръгнахме и поради тази причина.
Ние сме в 3bed и наема ни, без данъка и др разходи  е 700 лири. Имаме обаче двор, нямаме гараж , но тук проблема с паркшрането като в бг не съществува, макар почти всяко семейство да се движи с поне 2 коли Wink
Аз 'ревах', 'ревах',че малък бил града ни, а сега, когато ни се предоставя възможност за работа, в голям град, давам пълен назад Joy и нещо, не ми се иска Simple Smile))
Не мога да намеря нърсъри за децата и това е най-големият ни проблем. Всички около нас са пълни и без места , а дивата си имат голяма нужда от контакти със себеподобни . Щом вече ги чувам да казват 'пишна ми , от мама и тати, пишна ми', значи не е на добре работата  hahaha

# 208
В училището до нас там, където са извънучилищните занимания има група всеки ден по 2 часа за деца 2-3 годишни да свикват без мама като преход към градината. В някои детски центрове също има такива. Дребният ходи няколко месеца на такава групичка преди да тръгне на градина.

Какво стана с танците? Ще ги водиш ли момите? Аз намерих (пак там на горе описаното място) гимнастика и януари стартираме всяка събота сутрин.

# 209
Охх като слушам за тия наеми извън Лондон и направо се размечтавам!! Ние живеем в северозападен Лондон и за 1бедрум плащаме 800£.. И мога да кажа че си е мизерия... Ама ММ не искал извън че нямало въМожност за работа.. Не че сега не седи без,че тамън напусна предишната.. А аз съм бременна. В 37г.с. И е доста тегаво.. Чакам отг за майчиснтвтото вече 3та седмица.. Та не е лесно,.за която мама беше питала,никак,просто си осигурете няква работа за мъжа ви преди да дойдете,че иначе няма прецивяване Simple Smile  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт