Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 317
  • 732
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Борикс- и аз съм така. Онзи ден ме изненадаха с картичка по пощата, справил се добре на теста по Немски и затова ми пращат картичка (поздравителна ли newsm78) Laughing с немски замък отпред, а отзад учителя собственоръчно написал резултата на теста, и че е доволен от показаните резултати. Да си призная честно имах много стресиращ емоционално ден тогава и картичката ме накара да се усмихна Heart Eyes
Това ми е най- близката среща с учителите засега Laughing

Много приятна изненада наистина. Щерката учи испански и там изобщо нищо не разбирам. Но гледам им дават цели изречения без да знаят всички думи. Различен им е подхода от нашето чуждоезиково обучение. Нямаме опция за немски, иначе сигурно и аз щях да я насоча на там, че някога преди много години съм учила и макар да не си спомням много, ми е останала малка идея за граматика и произношение Wink
Поне бележници да имаха, че децата къде се сетили къде не, да кажат как са направили тестовете. А ми се искаше и да им хвърлям по едно око на тези тестове, но......

kokona20 аз наше село го не сменям. Близо до града сме и когато трябва отиваме, но разликата в живота на село и в града е огромна в полза селото.

# 271
  • Истински се вижда само със сърцето.
Кокона в Милтън Кийс наемите са доста виоки, когато се чудехме дали да приемем една оферта за работа за ММ там, решихме да огледаме имотите и решихме че не си заслужава Simple Smile но вие ще си прецените.

# 272
  • UK
Илейн, ние и сега, не сме с нисък, наем.  Виждам, че има, някаква разлика -да, но не е кой знае каква. Не сме решили все още а и аз гледам и на тати как ще му е удобно, все пак той ще пътува всекидневно и в 2 посоки Wink а работата нямаше как да откажем особено щом годишния и размер е в пъти по-висок от досега заеманата Simple Smile) ще видим. Още имаме време да оглеждаме и решаваме Simple Smile)
Мен, повече ме вълнуват, такива неща, като хубави райони там, среда за живот на децата,  хубави училища и дг съответно както и престъпност,  не на последно място .

# 273
  • UK
Като ви чета за наемите от 4-500 паунда за къща и на мен ми се иска да се преместя, аз толкова плащам за една стая в момента, все едно съм в Лондон, егати. Нали сме на остров и няма мърдане, много е презастроено и няма никакво пространство, ама пък градчето ми харесва и времето ни е супер, ако се изключи снощи, много беше кофти.

# 274
  • Варна/Лондон
Скрит текст:
Илейн, ние и сега, не сме с нисък, наем.  Виждам, че има, някаква разлика -да, но не е кой знае каква. Не сме решили все още а и аз гледам и на тати как ще му е удобно, все пак той ще пътува всекидневно и в 2 посоки Wink а работата нямаше как да откажем особено щом годишния и размер е в пъти по-висок от досега заеманата Simple Smile) ще видим. Още имаме време да оглеждаме и решаваме Simple Smile)
Мен, повече ме вълнуват, такива неща, като хубави райони там, среда за живот на децата,  хубави училища и дг съответно както и престъпност,  не на последно място .
И аз съм така, може повече пари да плащаме, но ерията ми е важна точно заеади децата. Като бяхме само двамата с мъжът ми първата година живеехме в Челси, студио за 900 паунда. Работата ми беше на 10 мин. пеша от нас, и всички колежки ми се чудеха как живея там, не е ли скъпо. Ми скъпо, но не плащам транспорт и няма цигания. После взехме майка и детето и там наистина за 4 човека къща излизаше солено. Сега пак сме на хубава ерия, 2000 наем, 2 зона запад, ами много е, но на Стратфорд циганията за 300 паунда разлика не бих я изтърпяла.  Точно затова и търсим нещо извън Лондон-спокойствието и ниска престъпност...и по-лек наем за тази цел.Simple Smile

# 275
  • Истински се вижда само със сърцето.
За нас също е важно и сме избрали хубав район Simple Smile на мен лично Милтън Кийнс не ми допадна. Ние плащаме 700 за хубава къща с двор, за повече от тези пари в посочения град намерих само отвратителни тесни къщички. Аз също не правя компромис с мястото където ще расте детето ми.

# 276
  Лятото ходих в Дъблин и не съм супер впечетлена, в УК има къде къде по красиви градове да се видят. За ден или уикенд е ок, но повече не бих седяла. Имат безплатни турове всеки ден от центъра, супер забавни са, разказват историята много интересно и показват забележителностите. Добре, че беше това, че иначе хич нямаше да ми хареса...А аз изобщо не съм капризна...
  В Лондон пари да ми дават не ми се живее, дано никога не ми са налага, че хич не ми харесва. Станала съм селянче тука в дивия Уелс хихи. Иначе обмисляме преместване в покраинините на по-голям град, по скоро Манчестър в бъдеще, заради работата, не че ми се ходи там.

# 277
Моя седмокласник също се чувства добре. Минахме една родителска среща с класния, след това имаше срещи и с прподавателите по английски и математика. Аз се ориентирам по домашните в сайта на училището и още един сайт, и от листите за учене /дават им ги принтирани, но ги има и качени в сайта на училището/. Иначе всяка седмица има коментари от различни преподаватели в планера. Моето диване учи френски - нямаше опция да избира - след като в праймари е учил френски продължава с него. Иначе пада голям смях с произношението на "р" в края на думите  Joy

# 278

10та година започнахме в МК, доволни сме.

http://primary-schools.findthebest.co.uk/d/a/Milton-Keynes
https://www.police.uk/thames-valley/N443/crime/2015-10/+9lP95N/ - тук мошеш да избираш по квартали  и месеци за престъпност
http://www.postcodearea.co.uk/postaltowns/milton-keynes/ - от този може да се добие някаква представа

Ориентирали ли сте се към квартал? Колко големи деца имате? Къща или апартамент търсите, колко спални искате, максимален бюджет.
Можеш да ми пишеш на бележка, не е нужно да го пишеш публично.

# 279
  • UK
298  bouquet ще пиша на лс, ужасно Благодаря  bouquet

# 280
  • Манчестър
Скрит текст:
И аз съм така, може повече пари да плащаме, но ерията ми е важна точно заеади децата. Като бяхме само двамата с мъжът ми първата година живеехме в Челси, студио за 900 паунда. Работата ми беше на 10 мин. пеша от нас, и всички колежки ми се чудеха как живея там, не е ли скъпо. Ми скъпо, но не плащам транспорт и няма цигания. После взехме майка и детето и там наистина за 4 човека къща излизаше солено. Сега пак сме на хубава ерия, 2000 наем, 2 зона запад, ами много е, но на Стратфорд циганията за 300 паунда разлика не бих я изтърпяла.  Точно затова и търсим нещо извън Лондон-спокойствието и ниска престъпност...и по-лек наем за тази цел.Simple Smile

2000 наем???? Извинявам се, ама как го плащате, вероятно сте на астрономически доходи?

# 281
  • Варна/Лондон
Работим и тримата.  Парите стигат да живеем нормално, но не спестяваме почти нищо. Laughing

# 282
  • Bristol
Наем 2к на месец бих могла да плащам, само ако доходите ни са 6 цифрата сума. На сина заемът за living cost в университета не му покрива дори наема за жилището. Според техните сметки, би трябвало ние да можем да го издържаме. Та по този повод и на него шарим допълнително, за да допълним за наем, сметки и храна и определено ни идва нанагорно, а поддържането на плащането на неговата студентска стаичка и нашата ипотека определено не е повече от 1500 на месец  Money

# 283
  • York
Мери, синът ти няма ли възможност да работи някъде почасово, поне част от наема да си плаща?

2к наем на мен ми се вижда астрономическа сума  Money Money Money

# 284
  • Варна/Лондон
Много е 2000, да и то без сметките, но за 3+1 спални, като единичната е малка и я ползваме за склад, хол, кухня, градина във втора зона запад вървят толкова. Ние за какво искаме да се махаме извън Лондон, то само за наем и сметки работим. Confused

Общи условия

Активация на акаунт