Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 206
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Благодаря ви момичета  bouquet ,  знаех си че ще ми предложите нещо което ще пасне  Wink Ще и дам да погледне линковете и да си избере по сърце  Laughing Аз за сонетите на Шекспир се сетих първо, че съм чела превод на български и ми се видя лесен за помнене и мелодичен, ама като се опитах на английски да го прочета нищо не разбрах /то може и щото английският ми е много fluent  Joy/

Тя седми или осми клас ли е? Аз бях останала с впечатление, че са един клас с моята.

Седми клас е Wink

kokona20 ще се намери място за децата малко търпение само  Hug ще намериш и положителни страни на живота тук, но всичко си иска време, да отлежи  Wink

# 631
Момичета голям проблем, мъжът ми заедно с негов приятел наеха къща, като говорят с човек от някаква агенция, превеждат му сумата за 6 месеца плюс месец депозит, като човека е казал че веднага след като му пуснат сумата ще им даде договор, но все още няма, след това е казал че договора трябва да се подпише от собственика, наемателя и човека от агенцията, ходили били със собственика до къщата но пак не подписали и снощи собственика им се е обадил дали те са превели пари на човека от агенцията защото той не му е давал никакви пари, и не можел да се свърже с него,днес по обяд имат среща уж да се разберат. Какво се прави в такъв случай, превода в банката вероятно няма как да се спре, ако този е някакъв измамник, адвокат ли да търсят, или в полицията да отидат, могат ли да ги изгонят те нямат договор реално само документ от банката за превода на сумата и изобщо собственика защо се намесва в целия този филм, дано не са някакви измамници. Уф страхотно начало за пътуването ни към Англия.

# 632
  • Истински се вижда само със сърцето.
Валя, той парите на агенцията ли е превел или на конкретен човек?

# 633
На човек, те са общували с човек уж от някаква агенция

# 634
Парите се превеждат на името на агенцията или поне при нас беше така. Много се надявам да не ги е измаил някой. Това къде се случва?

# 635
Предполагам днес като говорят със собственика ще видят какво ще  правят, лошотО е че приятелят му много бързаше и оттам стана какафонията, моля се само да не са някакви измамници и да се разберат, в Нортхамптън се развива действието

# 636
Уф неприятно... два пъти сме наемали през агенции и досега не сме имали проблеми.  Но никога не сме виждали собственика. Все пак може да е недоразумение - стискам палци!

# 637
На мен ми е интересно какви хора са тия, които са отвратени от анг. здравеопазване, образование, от анг. начин на живот, от работата си в Анг., от анг. климат и т.н., и продължават упорито да живеят в Анг, навреждайки и на себе си и на децата си......... След като е толкова супер-дупер зле в Англия - какво по дяволите правят в нея?!? Може пък и да са си мазохисти по рождение  newsm78
И аз това се чудя.
Аз имам познати, които разказват как кофти живеят в Лондон, защото нито имат образование, нито професия и работят за минимума, обаче продължават с изречението: По - добре да мизерствам и едва да си плащам наема в Англия, отколкото в България!  ooooh!
Абсолютно!

Не може да дойде някой вчера и само да плюе по всичко в страната като първо все помощите да гледа.

Така или иначе на англичаните не им е чак толкова приятно да приемат с отворени обятия  не-работещи/ не-говорещи езика източноевропейски гастарбайтери та решението е супер лесно.
На  който не му харесва, знае къде е терминала.

Другото е много негативно на пръв прочит..

Момичета голям проблем, мъжът ми заедно с негов приятел наеха къща, като говорят с човек от някаква агенция, превеждат му сумата за 6 месеца плюс месец депозит, като човека е казал че веднага след като му пуснат сумата ще им даде договор, но все още няма, след това е казал че договора трябва да се подпише от собственика, наемателя и човека от агенцията, ходили били със собственика до къщата но пак не подписали и снощи собственика им се е обадил дали те са превели пари на човека от агенцията защото той не му е давал никакви пари, и не можел да се свърже с него,днес по обяд имат среща уж да се разберат. Какво се прави в такъв случай, превода в банката вероятно няма как да се спре, ако този е някакъв измамник, адвокат ли да търсят, или в полицията да отидат, могат ли да ги изгонят те нямат договор реално само документ от банката за превода на сумата и изобщо собственика защо се намесва в целия този филм, дано не са някакви измамници. Уф страхотно начало за пътуването ни към Англия.
Имате ли фактура за преведените пари?

Обръщам стока/услуга в процент от нетния месечен доход и така сравнявам.
И така такса от 1000 лири за ДГ при нето 3000 е 33%. Такса 60 лв при нето 1800 е 3,33%. Ами, в България градините са по-евтини, 10 пъти по-евтини. Нормално е да има разлика и в качеството на услугата.
Цената винаги е обвързана с качеството.

В Лондон ясла/ градина беше към 1000+ паунда на месец като си носите памперси, кърпички, кремчета, АМ и т.н. При курс 1 паунд = 2.40лв е ясна сумата за месец- 2400+.. Не може да се сравняват въобще.

Липсва ми Англия. 
Тази вечер гледахме Бриждит Джоунс - третата част от 2016.
 Както се казва всеки лаф за место-живеене, място, напитка, диалектна дума- го схващаш и се разсмиваш, знаеш кое какво и защо е и ми стана супер носталгично. Затова и влезнах в темата.

Преди няколко седмици си говорехме с едни приятели тук, които из-коментираха как от всички българи, с които са се срещали в чужбина аз съм била една от малкото, която не са чули да плюе и говори с презрение за Б-я, за 'тъпите англичани или за тъпите канадци', което се оказва много често срещана черта при нашите сънародници. И не само при тях.

Замислих се и този разговор в темата ми го припомни. Където и да съм живяла съм забелязвала негативите спрямо моите светоусещания, но винаги съм намирала позитивите да са в повече. И ако не ми е харесвало много някъде съм правила всичко по силите си за да не оставам там.

И на всеки новодошъл някъде винаги му казвам, че първата 1-2 години ще са най-трудните и да не се отказва и настройва бързо, а да си даде шанс да опознае страната, привичките и хората. Да общува, работи, да се впише в средата и да попива книги, филми, театрални постановки, мюзикъли, тълпи, диалекти, да пътува през почивните си дни и да се вглежда. Въпрос на време е. И ако е твоята страна, то ще започне да му харесва.   Peace

Препоръчвам книгата, която чета в момента за опознаване на англ. народопсхилогия и соц. класова типология. Увлекателно и забавно четиво.
https://www.amazon.ca/Watching-English-Hidden-Rules-Behavior/dp/ … 0VNVQQCMPP2JH2Y9S

Последна редакция: сб, 10 дек 2016, 10:52 от Анонимен

# 638
  • Bristol
Хората сме консервативни, повечето търсим познатото и в първия момент отричаме новото и различното. Преди време бях на обучение в Австрия с колеги англичани, ами и те можели да бъдат много консервативни в различна среда  Laughing Личеше си, кой е по-отворен, любопитен и сблъскал се с повече култури и кой само на all inclusive почивки е ходил   Crazy По този повод сега на един от колегите му взех за коледен подарък книжката на Jerome K. Jerome, Three Men on the Bummel. Трима англичани обикалящи Германия на колела (в началото на миналия век е писана) и сравняващи Германия и немците с Англия и англичаните  Mr. Green

# 639
Кокона, разгледай какви групи за майки с деца има към църквите. Има, не всичко е обявено по сайтовете, някои неща са само на информационни табла на място или дори трябва да се пита.

Валя, малко не разбрах историята, но стискам палци да не се окаже някаква измама.

# 640
  • Bristol
Аз си чакам поръчката от Асда, те много са напреднали технически, получих смс с потвърждение на доставката, по точен час на пристигане и линк към поръчката ми. Вече знам какво са заменили, преди да ми кацнат пред вратата  Wink

# 641
Аз си чакам поръчката от Асда, те много са напреднали технически, получих смс с потвърждение на доставката, по точен час на пристигане и линк към поръчката ми. Вече знам какво са заменили, преди да ми кацнат пред вратата  Wink

И на мен ми изпращат винаги емейл потвърждаваш, че поръчката е тръгнала за доставка на деня. Но винаги е било така.

Оттук поръчвам  подаръци на племенниците ми с англ. ни карти вече 3тая година и когато ги доставят ме уведомиха.

Сега за Коледа пак ми пратиха емайл с потвърждението, че са получили поръчката, но съм задала датата на доставка да е 22ри и тогава най-вероятно ще получа потвърждението. Надявам се картичките и колета да пристигнат до другата седмица.

Хората сме консервативни, повечето търсим познатото и в първия момент отричаме новото и различното. Преди време бях на обучение в Австрия с колеги англичани, ами и те можели да бъдат много консервативни в различна среда  Laughing Личеше си, кой е по-отворен, любопитен и сблъскал се с повече култури и кой само на all inclusive почивки е ходил   Crazy По този повод сега на един от колегите му взех за коледен подарък книжката на Jerome K. Jerome, Three Men on the Bummel. Трима англичани обикалящи Германия на колела (в началото на миналия век е писана) и сравняващи Германия и немците с Англия и англичаните  Mr. Green
Със сигурност ще му хареса  Party
Те много се 'обичат' с немците и французите.

Иначе си права. Всеки забелязва различното веднага и му отнема време да свикне, но тръгнеш ли навън трябва да си подготвен една идея повече, че си чужденец и ти ще се напасваш към страната и хората, а не толкова те към теб. Преодолееш ли егоцентризма си си една стъпка напред към интегрирания по-добър живот.
 Peace

Последна редакция: сб, 10 дек 2016, 17:46 от Анонимен

# 642
По този повод сега на един от колегите му взех за коледен подарък книжката на Jerome K. Jerome, Three Men on the Bummel. Трима англичани обикалящи Германия на колела (в началото на миналия век е писана) и сравняващи Германия и немците с Англия и англичаните  Mr. Green

Супер идея за подарък на мъжа ми. Той сега чете само такива пътешествия с какви ли не превозни средства из цял свят.  Peace

Аз 98% така поръчвам - през Асда с доставка. Спестявам много време, че и постоянно имам намаления, ако нещо е било по-евтио в другите вериги. Само специфични неща от други магазини вземам. Например кисели краставички харесвам само тези на Лидл.

Barefoot Kontesa, споделям мнениеята ти. Тази книга ми я бяха препоръчали и от друго място. Май е време да си я взема и аз. Peace Дано колета стигне на време!

Аз направих фотокнигите, но чакам да ми пратят банкова сметка да ги платя и до 5 дни ще са готови. Нямам търпение да им видя реакциите. Mr. Green

valia8, искрено се надявам да не е измама!

# 643
  • На острова
Barefoot Kontessa, благодаря за линка към книгата, ще я потърся, изглежда интригуващо. Редактирам се: поръчах я, даже мисля още една за коледен подарък за любима колежка, която е типикал брит, мисля че ще и хареса.
И аз съм точно като теб с Бриджит Джоунс - спомням си още от първата серия, че даже и стари филми с Хю Грант, че английският хумор, навици, обстановка винаги са ме привличали. Просто съм знаела, че тук ще ми хареса преди още да ни се роди идеята за идване в Англия. Живяла съм и в Щатите, и в Кипър, три съвсем различни страни, но тук съм си най-аз. Просто дори и един мрачен и дъждовен днес като днешния не ми е меланхоличен, а напротив. Като спомена Канада и се сетих, наскоро мъжът ми ни купи едни дебели пухенки и го питам кога ли ще ги носим, то не е толкова студено тук, а той вика: да се подготвяме за Канада /нали снижиха критериите за Визи, май/. Голяма му е мечта да направим още една презокеанска прелокация..
Всичко ти е на една ръка разстояние, конкретно за Лондон - достъп до театри, до представления, спортни мероприятия, концерти, пътувания.. Благодарна съм на това, което ми се дава да видя!  И всъщност всичко зависи до мироглед и това, какво искаш  от живота - за нас пътуванията, трупането на спомени и хубави емоции е приоритет.
Харесвам си колегите англичани - да, някои са странни, други лицемери, трети ограничени като галоши, но това е светът и затова е интересен и разнообразен. Бидейки с нагласата, че ще попадна в страхотна среда, която ще ми отвори още повече очите за възможностите в тоя живот, се случи точно това.
Бъдете позитивни, смели и мечтайте! /казвам ви го от опит, защото е имало моменти, когато дойдохме тук, в които сме пазарували за вечеря консерви от паунд шоп-а/. Всичко може да ви се даде, ако знаете как да поискате. И не забравяйте да благодарите Simple Smile

Последна редакция: сб, 10 дек 2016, 15:40 от ~Миа~

# 644
Pampers, книгата е остроумно написана и наистина е много забавна. Би била страхотен подарък за всеки.

~Миа~, всеки опит навън е обогатяващ и те прави по-толерантен и оценяващ предимствата на всяко място.

Тук много ни харесва. Чувстваме се общо взето много по-приети, интегрирани, с много приятели и по-добър живот от Англия като възможности и цели, но ми липсва Англия и семейството ми.

За мен Лондон  бе и е втора Родина и всичко друго е прост сантимент за изминалите ми съзнателни години там.

Иначе не са паднали критериите за насам. И надали ще паднат. Политиката на имиграция е строго контролирана и се вземат хора с професии в определени отрасли с предимство.

Само тур. визи май ще паднат, но това е само да дойдеш за екскурзия.
 За да имаш право на работа, да се осигуряваш,  да си със статут и да дойдеш тук осигурено процедурата трае от 3-4 години и е по точковата система. Или можеш да дойдеш за година ,ако си с англ. паспорт, на Work and Travel и под 30 годишен.

Или да си намериш работа като нас и да заминеш с работна виза и оттам да кандидатстваш за перманент резидент. Но щом сте го решили има начини. Успех!

При нас днес бяло, светло, ясно и е -35 днес бррр.. Flutter

Последна редакция: сб, 10 дек 2016, 18:57 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт