Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 163
  • 732
  •   1
Отговори
# 645

Не искам и да си го представям!  #Crazy 8-те градуса английска зима са ми перфектни.

# 646
  • Манчестър
Pampers, книгата е остроумно написана и наистина е много забавна. Би била страхотен подарък за всеки.

~Миа~, всеки опит навън е обогатяващ и те прави по-толерантен и оценяващ предимствата на всяко място.

Тук много ни харесва. Чувстваме се общо взето много по-приети, интегрирани, с много приятели и по-добър живот от Англия като възможности и цели, но ми липсва Англия и семейството ми.

За мен Лондон  бе и е втора Родина и всичко друго е прост сантимент за изминалите ми съзнателни години там.

Иначе не са паднали критериите за насам. И надали ще паднат. Политиката на имиграция е строго контролирана и се вземат хора с професии в определени отрасли с предимство.

Само тур. визи май ще паднат, но това е само да дойдеш за екскурзия.
 За да имаш право на работа, да се осигуряваш,  да си със статут и да дойдеш тук осигурено процедурата трае от 3-4 години и е по точковата система. Или можеш да дойдеш за година ,ако си с англ. паспорт, на Work and Travel и под 30 годишен.

Или да си намериш работа като нас и да заминеш с работна виза и оттам да кандидатстваш за перманент резидент. Но щом сте го решили има начини. Успех!

При нас днес бяло, светло, ясно и е -35 днес бррр.. Flutter

Само да те попитам набързо,имаш ли идея дали се минава процедурата по бързо ако е трансфер в самата компания, т.е . искам да се преместя в тамошния офис, с подсигурена работа и т.н.

# 647
..
Само да те попитам набързо,имаш ли идея дали се минава процедурата по бързо ако е трансфер в самата компания, т.е . искам да се преместя в тамошния офис, с подсигурена работа и т.н.

Да. Става доста бързо ако имаш работна оферта и ще се прави трансфер в тукашен клон.

При нас стана цялото ни заминаване за 7 месеца- мина мм интервюто, пратиха му документите, ние плащахме за рекрютмън компания и до 7 месеца бяхме тук всички. Успех!

# 648
Голямо затишие настанало тук Simple Smile
Валя, какво стана с квартирата?
При нас е голяма мъка с ваксините. Дребния беше с температура, мина му, след седмица пак, и след няколко дни обив му излезе по цялото тяло... надявам се това да е последния страничен ефект.

# 649
При нас е голяма мъка с ваксините. Дребния беше с температура, мина му, след седмица пак, и след няколко дни обив му излезе по цялото тяло...

Моят беше по същия начин без бита ваксина през последната година и половина. В момента върлува ужасен вирус, а в следствие на много високата температура толкова дълго време избива и обрив. И в местната преса писаха, нещо страшно е в момента. Много хора около мен го изкараха или в момента го карат. Шест деца от нашата градина са в болница, 4 от които на кислород, 2 на стероиди.  ooooh!

Ние посетихме дядо Коледа в неделя. Голяма радост и за мен и за него. Хранихме елените, то са украси, светлинки и точно пред гротото като падна...рев, рев, рев....и нямаме снимка с дядката  hahaha Но пък гушка подаръка през целия път на обратно.

Ако не сте чули - пощите ще стачкуват от другата седмица, та ако ще ги ползвате, направете го възможно най-скоро.

# 650
  • Манчестър
..

Да. Става доста бързо ако имаш работна оферта и ще се прави трансфер в тукашен клон.

При нас стана цялото ни заминаване за 7 месеца- мина мм интервюто, пратиха му документите, ние плащахме за рекрютмън компания и до 7 месеца бяхме тук всички. Успех!

Ясно....значи ако все пак се реша и предприема тази крачка, може и по бързо да стане. Няма да има recruitment company, интервюто не го броя, плюс каквито гаранции трябват и ако трябват директорите ще ги подпишат. Мерси за инфото.

# 651
Момичета, до кога е срока за подаване на заявления за смяна на училището? Моят син доста го тормозят, при това бългачета (има цели 4 деца в неговия клас). Нарочили са го защото е нов.
Той че си е драка и той - драка е и не може да се бие, но устата му знае. Опитвам се да го съветвам, но като че ли проблемите се задълбочават. Не виждам и особена отзивчивост от училището... така или иначе иска ми се да го преместя и да е по-близо, че сегашното е на два автобуса и 40 -50 минути разстояние. 

# 652
  • Варна
Няма срок за преместване. Просто отиваш в новото училище, ако имат място ще ти дадат бланката за кандидатстване, която трябва да изпратите в общината/или може да попълниш онлайн на сайта на общината/. Ако нямат място ще го сложат в листа на чакащите.

# 653

Моят беше по същия начин без бита ваксина през последната година и половина. В момента върлува ужасен вирус, а в следствие на много високата температура толкова дълго време избива и обрив. И в местната преса писаха, нещо страшно е в момента. Много хора около мен го изкараха или в момента го карат. Шест деца от нашата градина са в болница, 4 от които на кислород, 2 на стероиди.  ooooh!

[/quote]

Това звучи ужасно, ние другата седмица пътуваме с детето към Англия и много се притеснявам да не ни хване нещо и най вече него че и без тва често боледува ( взимам му инхалатора и прахчета за настинка), направо ме обзема панически страх, дайте съвет какво да му взема да го предпазя и там ако все пак нещо се случи към кого да се обърнем, към някакво джипи или... въпросът е там че сме за около 2 седмици и няма да имаме лекар, как се процедира в такъв случай  newsm78

С квартирата уж всичко е наред, проблемът е бил там че на собственика на къщата не са му били превели тогава пари и той затова е ходил да пита мъжете, но сега от агенцията са му пуснали някаква сума и засега всичко е наред, дано и за в бъдеще няма проблем

# 654
  • UK
Valia8
Ако, се зачетеш назад из темата ще видиш, че здравеопазването тук, не е на 'ниво'. Може би, в спешен кабинет. Бащата, ако е регистриран, но ако вие с детето не сте, нямам идея, ще може ли newsm78
И споко. Вируси има навсякъде. Баща ми, е в бг и съвсем скоро, го изкара. Та, няма застраховка,  къде ще те хване, вирус  Peace
Как е времето в Англия като цяло?
Знам, че сте на различни места, но все пак, градуси с '-'  има ли,  сняг, поледици, такива неща, обичайни за бг има ли и тук?

# 655
  • Истински се вижда само със сърцето.
Кокона защо да не е на ниво здравеопазването, ти дори нямаш опит с него още. Както и в БГ имаме и добър и лош опит според мястото и практиката. Веднъж ми се е налижило да ходя заради детето и ми дадоха час веднага, а беше само заради един обрив.

Времето зимата е сравнително меко, темпетатурите не падат много, рядко вали сняг. Как ще е тази година ще видим.

Валя радвам се, че нещата са добре. Направете си здравни застраховки за чужбина щом ще сте за 2 седмици само. Достатъчно е да покрива периода на престоя.

# 656
  • Оптимист по принуда
Кокона защо да не е на ниво здравеопазването, ти дори нямаш опит с него още.
Peace Мнения много, но са  на база опит. Така че не бива да се обобщава, Кокона.
Валя, застраховка. Иначе в спешен, но трябва да имате европейски здравни карти. Обаче, ако е само за настинка, а не нещо сериозно, не очаквай чудеса, по-скоро ще ви кажат да се приберете.

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 13:51 от demmy.

# 657
В България в момента върлува същия вирус и са пред епидемия. В училището на приятелско дете в класовете са по максимум 8 деца, а в коридорите на болниците няма разминаване от народ.

Трябва ви Европейска Здравна карта за спешното. Ако не е спешно, всичко можеш да си закупиш дори от супермаркета-за температура, за кашлица, за разстройство. В аптеките ще те консултират, има такава услуга.

Времето е страхотно при нас. Днес е 10.5 градуса. Миналата зима беше топла, а тази се очертава да е още по-приятна. По това време преди година бяха минали три бури и имахме сняг за 2-3 дни. А тази до момента е имало само няколко по-студени дни около 3-4 градуса и нищо повече. Съответно не се спираме. Mr. Green
Лед и лоши пътни условия няма. Още на 3-4 градуса при прогноза за около нулата всичко се ръси със сол, вкл и тротоарите.

# 658
Има сайтове за прогноза на времето, в които може да се види в минал период какво е било времето в избрано населено място. Има и изгрев/залез на слънце, т.е. дължина на деня, което на мен ми е особено важно.
Мисля, че месец беше срока за вадене на европейска здравна карта, така че за пътуване идната седмица е късно. Но не пречи да се провери.

Изиджет пуска от юни линия Гатуик - Варна, 3 пъти седмично. Погледнах произволни дати в лятната ваканция, харесаха ми цените.

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 12:12 от Блу

# 659
А аз пък се зарадвах на Уиз, че пуснаха линия до София от Донкастър и за май-юни билетите са супер😊

Общи условия

Активация на акаунт