Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 149
  • 732
  •   1
Отговори
# 705
  • Оптимист по принуда
Илейн  Hug, откъде купуваш такива чушки? При нас само едни камбести и по 3 в пакет едни продълговати по £1 и нещо пакетчето, червени, пак не са като нашенските.

# 706
  • Истински се вижда само със сърцето.
Деми бях купувала от бг магазина. Иначе от супермаркета тези червените които приличат на капия по 2 пакет. Пекчем на барбекюто и се получават добре. Ти в турските магазини проверявала лиси? Ние нямаме такъв наблизо и не знам какво предлагат.

# 707
Как правите патицата?
Правя я като пуйката, обаче тия "щрауси" ми идват големи.... Плънката ми е от ориз, гъби, пилешки дробчета и воденички - сготвена до готовност. Напълнената патица я слагам в/у запържено и овкусено кисело зеле, покривам с листа кисело зеле и отгоре с фолио. Пека два часа под фолио, после го махам и продължавам докато изгорят горните листа кисело зеле. Махам зелевите листа и дозапичам за коричка.
Киселото зеле си го правя сама - за седмица ми е готово от сорта "сладко сърце" - най се доближава като вкус и "консистенция" до нашето кьосе/според мен/, макар и формата да му е странна. При нас няма турски и бг магазини, най- близо мога да купя полско, но е суууупер солено и кисело... Готовия печен пипер за моя вкус става единствено като салата с олио и оцет, ама без аз да ги добавям  Mr. Green

# 708
  • UK
Лейди, ти къде си? Подозрения,  че и ти като нас, си се 'напъхала' в някое китно село  Laughing
И ние, имаме полски магазин тук, но той не предлага почти, нищо   newsm78
Трябва да потърся точен адрес на турския маркет в Нортхамптън.

# 709
  • London
Как правите патицата?
Правя я като пуйката,

Калинке, това все едно аз съм го писала.
Освен полското и румънското зеле е адски солено, има едно македонско и турско що годе стават (за мен де, не ям никакво зеле, само го пипам ), кое е това зеле сладки коси? Да не е едно триъгълно? Май и на мен ми хареса то на пипане, защото готвих на хлапето пиле със зеле.
Аз купувам турски чушки (мариновани), от една полякиня на Илфорд червени дълги чушки нещо средно между капия и сиврия (стават даже много) 6 бр. за паунд и си ги избираш.
Пък аз днес голям пазар направих ... 10 салам,2  луканки, 1-2 някакви сухи меса и кутия сирене ха ха ха, а да и пак на Илфорд има една фурна румънска, ей Богу няма такъв хляб на света. Все едно в София ръчен селски препечен и врял! Crazy Crazy Crazy Crazy

# 710
Вече не съм сигурна, но май киселото зеле, което бях намерила за първата ни Коледа тук беше немско. Миналата година нашите идваха по Коледа и майка беше направила от България сърмичките. Днес гледах сръбско зеле в турския магазин. Видът му беше добър и  вероятно от него ще взема. На мен всяко кисело зеле ми е солено, вкл. и домашно и от майка, и от свекъра. Винаги го кисна във вода предварително, уж да се обезсоли, сол не слагам на месо или плънка после...

Кестени в Теско гледах вчера.

Свинско loin joint купувам от Морисънс и почти винаги е било хубаво. Има 3 различни грамажа на фасовките. Дори и в случаите, когато е доставката и не си избирам на място аз парчето, пак са ми слагали хубави парчета. На кебап и на кюфтета мирише хубаво.

# 711
Кокона - да, на село съм, но на север. На близко разстояние имам само morrisons  и cоор... Веднъж месечно при нужда от салами  Joy ходя до един лидл, ама той ми е на час с колата...
Иначе си имаме месарници, пекарни..., но "екзотични" хранителни продукти няма...
Дали с годините свикнахме към вкуса на тукашното месо, но нямам забележки.
Блу за това аз си го правя зелето - налагам си го в една кофичка нарязано и ми става за седмица леко кисело, а сол не слагам много - просто е за бърза консумация, а не да издържа цяла зима.

# 712
  • UK
Лейди, то и не сме, май на север newsm78 екзотики и тук няма, има един полски или румънски  newsm78 да не ги объркам магазин, но като видях цените в £ на луканки и пр и то, не на моите, харесвани артикули и се отказах  Sunglasses ще си каним, по-често, гости от бг  Joy
Аз си нося подправки от бг за пилешкото, нямам възражения, иначе Simple Smile)
Пуйките тази седмица са в някаква промоция на лидл Wink на мен, ми се явява, като 'квартален' този магазин на около 20 минути, пеша ми е.

# 713
  • Варна
Получих някакъв репорт за 7мокласничката с някакви оценки, които доста ме объркаха. Пише, че скалата била от 9-1, а таргета е около 6цата. Това какво ще рече 9 е най високата или най ниската? По моему е най високата, ама защо са го написали на обратно, а не от 1-9  newsm78

# 714
kokona20, може да поръчаш от ето този сайт. Тук има два магазина с бг стоки, но масово предпочитат да поръчат, вкл и аз.

Последна редакция: чт, 15 дек 2016, 22:48 от Pampers

# 715
Аз само от тоя магазин, кокто Памперс е посочила поръчвам, най-вече сиеенв и кисело мляко. Взимам и кис зеле, солено е, но го накисвам за малко.
И ние в едно свло, имамв само Асда и по-малки Теско и Алди. Скоро очакваме и есин Лидъл да построят .😀

# 716
  • Оптимист по принуда

И ние в едно свло, имамв само Асда и по-малки Теско и Алди. Скоро очакваме и есин Лидъл да построят .
Това, момичета, не са села.  Grinning Село е, когато има само един one stop shop и поща в едно. Sunglasses При нас имаме един средно голям морисънс. Но пък областният град е много близо.
Илейн, благодаря. Hug

# 717
Аз, още в началото като нямахме кола, проверих кои вериги доставят до нас. Комичното беше, че имаме само един Морисън в града, а единствено той не доставя в нашия район. hahaha Изпробвах всички, тъкмо хванах и промоции за нов клиент в някои от тях. И до днес почти всичко поръчвам така и липсата на хранителни магазини не ми е пречка. Имаме един квартален за спешни случаи.

Ронка, как ти доставят охладените храни? Аз не смея да поръпвам такива.

# 718
Демми - при нас е така, ама явно пощата не стига, та имаме и малък соор, а морисънс е в съседното село  Joy Обаче добре, че трябва да шофирам за седмично пазаруване - иначе съвсем няма да карам кола...

# 719
туканите тикви тип цигулка стават ли за тиквеник?
имам приятелка в Лондон с алотнънт и обикновенно тя ме снабдява с БГ сорт тиква, но тази година ще съм на сухо Simple Smile

и само да вметна, не помня коя девойка тръгваше насам с инхалатор, моят син в България много често ми правише ларингити и аз си ходих с инхалатора под мишничка, тук обаче от въздуха ли, от влажността ли не се разболява толкова често

Аз, аз  тръгвам с инхалатор, дано не се разболее но за всеки случай... Вчера си изкарах някакво удостоверение което важи като европейска здравна карта но е валидно за 2 месеца за което много благодаря на момичетата от групата  Hug
Ние другата седмица тръгваме, детето много се вълнува ще има да готвиим пуйки - муйки ... ние обикновено правим пържоли и наблягаме на салатките-млечни, руски, вкъщи много се харесват тиквички пълнени с крема сирене , да попитам в големите магазини има ли кори за баница, че мъжът ми нещо не може да намери  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт