Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 149
  • 732
  •   1
Отговори
# 690
За Бъдни вечер моите си искат содената питка, печения боб, постните сърми, пукани люти чушки и тиквеника, та съвсем като всяка година и с плодовете, ядките съвсем сме по канон. За Коледа поръчката е пълнена патка в/у кисело зеле, а за нова година - скара и салати. Ех тези прЪжоли  hahaha

# 691
  • London
Значи да си кажа, че май ми помогнахте в избора на меню за Коледа и Нова Година.
Аз за Бъдни Вечер купувам консерви със сарми,боб, кис.зеле и после хвърлям ли хвърлям.
Моя хищник сякаш отново в пубера влиза ... само с тия гадни пържоли
 може да оцелее и то от най-сухите! Mr. Green
 Истинският пубер пък само на картоФ и то в във всякакви разновидности набляга, в море от пържени картофи да я удавиш ще ги изяде и ще изплува. Crazy
Бакалава и тиквеник винаги правя, но мисля на Коледа патка с кис.зеле и на Н.Година пълнено пиле с кестени и ориз.
Салати за дъртия пубер шопска (традиционалист ли е, чудо ли е), а за мен май салата с цедено кис.мляко и печени чушки.
А, да и забравих в уснисон с мрънкането за пържоли върви и едно настоятелно бааааааницааа!
Ама пък аз мога да се изфукам, че се научих по Интенет как да правя теглена баница и вече съм пълно профи  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Само ако можеше и малко снежец да има  ...., но пък пожелавам на всички Ви усмихнати моменти, сряващи душата и изпълнени с топлина празници и много , много здраве.

# 692
  • Bristol
И аз само дърпана мога да правя, иначе готови кори Simple Smile
Как правите патицата? Колко време и как я печете? Аз веднъж пробвах и беше пълен провал. Сега си купих в консерви duck confit. Не е като френската, въпреки че на консервира пише made in France, но става. Чудех се, това с картофи да приготвя. Мъжът ми обаче иска капама, сам си я прави, аз не съм й фен. На Бъдни вечер винаги правя сърми, питка (не содена) с мая и щрудел. Останалото както дойде на момента. Ако намеря кестени и тях пека, с щерката много обичаме.

# 693
  • Cambridge, UK
туканите тикви тип цигулка стават ли за тиквеник?
имам приятелка в Лондон с алотнънт и обикновенно тя ме снабдява с БГ сорт тиква, но тази година ще съм на сухо Simple Smile

и само да вметна, не помня коя девойка тръгваше насам с инхалатор, моят син в България много често ми правише ларингити и аз си ходих с инхалатора под мишничка, тук обаче от въздуха ли, от влажността ли не се разболява толкова често

# 694
  • UK
Аз пробвах тиквеник вече  Crazy В лидл има малки, тип цигулка.
Зеле кисело откъде, купувате?
Аз ще правя също доста традицижнни ястия. Очаквам баща си утре. Сарми с кисело зеле мисля, много са ми се дояли. В лидл видях буркан с мариновани червени чушки. Ще шума салата от такива, шопска и руска. Исками се аз да направя и майонезата.  ОсноМного още те съм го намислила.  Но за НГ ще е пържоли  Mr. Green Ние, сме месоядни и нещо, не мога да си харесам, месо тук, защо така, нещо ми е, безвкусно или си внушавам newsm78
За какви бури споменавате всички?

# 695
  • Варна
Kokona и аз имам този проблем със свинското. Ще ме направят вегетарианец  Twisted Evil, мирише ми на лошо и това е  Close

# 696
  • Bristol
Аз свинско вече много рядко готвя. Наблягат на пилешко, телешко и пуешко. Но има едни pork joints, с кожата отгоре са, много ги обичам печени във фурната и после с грейви  chef
Кисело зеле купувам от турските магазини или български, ако имате.

# 697
И аз не съм фен на свинското месо, само маста и кожичката искам от милото животно.

Бурите са няколко дни много силен ураганен вятър с пороен дъжд.

Цигулките тикви са идеални за всякакви десерти и са много сладки.

# 698
  • Оптимист по принуда
Да, кисело зеле само от турски магазин  Peace
В Лидл печените чушки не са като нашите  - с много оцет са, от онзи гадния белия. Тях също от турския или от интернешънъл айл в Асда - имат внос от Турция  Peace
Прави сте за свинското, значи не си внушавам.

# 699
  • постоянно
И аз май лятото ще бия шута на Уиз - искат над £1000 за три билета . Сега търся с Луфханза с прекачване. Ще докладвам ако  е по-изгодно.
Зеле - има цели вакумирани зелки в Полските магазини при нас , както и в Българския.
Тиквеника става с butternut squash - който си е вид тиква така или иначе.
Месо купувам само от Бучара или от Полския магазин  - нямам оплаквания.  Hug

10 дни останаха  madnoel People Santa Close-mas: Nature Snowman Nature Snowman Flowers Jack O Lantern

# 700
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ние пък си хапваме свинско,че и го харесваме Simple Smile освен от магазина взимаме от месарници или поръчваме от ферма.

Кисело зеле тази година си направиме домашно. Купих зелки от бг магазина и за първи път от три годин ядем хубаво кисело зеле Simple Smile

Чушкки си купувам за печене, не харесвам готовите неща по принцип.

# 701
  • ENGLAND
her_76 провери Луфтханза от Бирмингам, нали си някъде наблизо. Ние винаги пътуваме с прекачване в Мюнхен или Франкфурт, багажа е включен, няма проблеми с тях. Току що мъжа ми проверява цените, по 190 паунда са лятото. Но на тази цена се купуват до края на януари, след това стават тройно.

# 702
  • Варна/Лондон
Момичета, за вас се сетих-има ли някой да може да помогне с правна консултация относно пътен инцидент? Praynig Няма да е безплатно, имам Пей Пал.Simple Smile

# 703
  • UK
Джеронимо, трябва да е някой адвокат но в uk

# 704
  • постоянно
her_76 провери Луфтханза от Бирмингам, нали си някъде наблизо. Ние винаги пътуваме с прекачване в Мюнхен или Франкфурт, багажа е включен, няма проблеми с тях. Току що мъжа ми проверява цените, по 190 паунда са лятото. Но на тази цена се купуват до края на януари, след това стават тройно.

Дорет,
 веднага ще започна да гледам , Благодаря ти  Hug

Общи условия

Активация на акаунт