Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 290
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
Беше, но само в началото. Свикна с новото натоварване и сега пак дивее до към 11-12...Поне му е интересно и разнообразно.

# 166
Привет и от мен в този студен ден! Дойде значи гадната зима, стъмва се рано, студено е и чак не ми се мърда от вкъщи. Аз влизам направо с въпрос, ще пътуваме до Бг в средата на декември но с кола, двама шофьори сме и ще се върнем на 7-8 януари. Има ли някой пътувал по това време на годината да даде съвет или пък просто да сподели преживявания че на мен ми е малко нервно. Хем ми приключенско но пък времето ме плаши...
Доста интересно. А друг път пътували ли сте по този начин? Как става "номера" ?  Laughing

И за да не е само с въпроси - разписвам се като съвсем прясно пристигнала в UK, Лондон по-конкретно... Още съм наникъде и само чета ли чета.... доста полезна темичка, благодаря Simple Smile

# 167
  • Bristol
Fantasyy, ние до България не сме ходили, но сме ходим до Австрия и Франция, края на декември, началото на февруари. Има страни, където зимните гуми са задължителни, ние затова винаги имаме комплект зимни гуми и всяка зима сменяме. Местните ни се чудят защо. И вериги задължително носим. Задължително храна и вода да имате в колата и периодично зареждане с гориво, не оставяйте да ви светне резервата. Преди две години във Франция, заради силен снеговалеж, цяла нощ хората седяха на магистралата. Ние между капките се измъкнахме, въпреки, че попаднахме в задръстването, но в самото му начало. При снеговалеж и скоростта по магистралите спада на половина, дори и в Германия, така че е възможно да ви отнеме повече време пътуването. Ако минавате покрай Мюнхен, там винаги трафикът е кошмарен по време на празници. Отделно, че дните са по-кратки и като вали дъжд/сняг и е тъмно, шофирането е натоварващо. Всичко зависи от времето.

# 168
  • UK
Вейдър Не те разбрах  Peace

Merry ММ още от сега се подготвя със зимни гуми и даже като разпитваме колегите откъде да вземем и ни гледат странно  Grinning На мен като цяло времето ми е най-стресиращият фактор, най-вече защото аз съм пресен шофьор и се притеснявам ако ни забрули някой сняг... Мъжът ми е пътувал няколко пъти с кола преди, но никога по това време на годината, като цяло той е спокоен ама аз нали съм нервата вкъщи  ooooh! Иначе за храна и вода ще се приготвим, топли дрехи и всичко необходимо за дълго пътуване... ох, стискайте палци

# 169
Пътували сме до Бг с кола и точно зимата. Не е било никакъв проблем, в колата има отопление така че колкото и да е студено, не е чак толкова страшно. Всички магистрали по пътя са изчистени. И по пътя ни валя сняг и пак не беше страшно. Честно казано по притеснителното беше мъглата около Лондон, беше толкова гъста че нищо не се виждаше, но в Европа шофьорите са достатъчно цивилизовани. Не се притеснявай, всичко ще мине нормално. Аз лично сега по се притеснявам заради емигрантите около Кале, да няма там разни проблеми.

# 170
  • Bristol
И аз се притеснявах за ситуацията около Кале, но ако няма задръствания и директно отидеш на ферито или влака, нямаше проблем. А и много патрулки имаше покрай пътя и полицаи. Сега нали и разчистиха Джунглата. Иначе на самото фери и влак сме чакали два пъти по около 4-5 часа, беше кошмар на френската магистрала тогава. И то заради технически проблеми. Беше им се сринала компютърната система на феритата, а на влака имаха signalling problems  Crazy На късмет е. Ние редовно отскачаме до Алпите зимата, много ми липсва снега тук.

# 171
  • UK
Ох, успокоих се малко, много ви благодаря момичета че споделихте  Hug Ами да се надяваме че ще имаме късмет и няма да има проблеми  Praynig

# 172
  • Smolyan
Здравейте момичета, моля за съвет. Имаме две опции за пътуване до Англия на гости. Едната е началото на декември,  а втората края на февруари. Всъщност ще гостуваме в Bournemoth. Въпроса ми е кога е по удачно, билетите са с еднаква цена, за домакините е все едно кога. Въпросите ми са кога според вас ще в по добре. Благодаря предварително за отговорите ви.

# 173
  • Истински се вижда само със сърцето.
Щом цените са еднакви аз бих дошла декември Simple Smile ще хванете коледното настроение и мисля че ще ви е приятно. Времето за мен е едно и също и сега и края на февруари Simple Smile

# 174
  • UK
И аз така мисля Simple Smile Ето малко инфо:

http://www.bournemouth.com/christmas/market/
http://bournemouth.co.uk/event/christmas/

Момичета, купих обувки за училище на Кангол, марката английска ли е? Че наскоро се запознах с нея, случайно видях подходящ модел намален в Спортса, какви са ви отзивите?

# 175

Момичета, купих обувки за училище на Кангол, марката английска ли е? Че наскоро се запознах с нея, случайно видях подходящ модел намален в Спортса, какви са ви отзивите?

Не знам,дали е английска.От България преди време съм купувала раница на тази марка. Тук в Англия ,миналата учебна година взех на голямата училищни обувки на тази марка.Изкараха по един сезон и им се издъниха подметките на токовете и се протриха отпред бомбетата. Но те моите хич не си пазят обувките,пък и по цял ден са с тях,така,че един сезон си е направо постижение. И аз от Спортса ги купувах,там май постоянно са на намаление.
  И аз препоръчвам декемврийско идване. Атмосферата е празнична,може и някой черен петък да хванете,то май целия декември все някакви намаления има по магазините.

# 176
  • UK
Благодаря Simple Smile Дано изкарат зимата, взела съм зимен модел, така ще е докато изпробвам всички марки и намеря нещо качествено. Разликата с българските е, че тук каквито и обувки да съм взела, всичките са удобни, не са му правили рани по краката, вярно, че евтините се разлепват и обелват веднага, но пак са му удобни да стои цял ден с тях. В Бг колко обувки сме сменили нови, защото просто не може да ги обуе втори път, и евтини и скъпи. 

# 177
Аз също бих избрала декември. Пълно е с тържества и събития навсякъде, украси, светлинни шоута.
А що касае времето - от миналия декември имаме снимки по блуза само, а от януари до края на април времето беше еднакво студено и сиво+няколко бури с хубави имена😉

# 178
Добро утро, китайците от Алиекспрес днес имат намаление, ако на някой му трябва нещо конкретно и е готов да чака...разгледайте. Аз ще си взема калъф за телефона и таблета и малко платове, повече избор има от амазон и е по-евтино. Хубав ден bouquet

# 179
Може ли линк към продавачи с платове, от които си доволна? Имам нужда. Благодаря!

Като врачанка много лично приемам 2ри юни и ми липсват Ботевите празници. А днешният ден много силно ме препраща там...Дребните също ще го почетат в градината. Днес отиват облечени в червено. Водиха ги на паметник, показваха им венците от макове и им разказваха. После сами правеха макове и украсяваха градината. Хареса ми, че наблягат на това каква е цената на войната и да са благодарни на чуждата саможертва. Интересно ми е обаче как са се справили с двете минути мълчание 😂

Общи условия

Активация на акаунт