Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 315
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна/Лондон
dejie,брат ми живеят в Дъблин, като град е хубав, но откъм дъжд и вятър е бетер Лондон. Laughing

# 241
  • UK
 Мм беше на интервю за Нин в Бедфорд, но мен, ме пращат в Лондон  Crazy Явно са преценили, че ми е време за една разходка, дотам  Joy

# 242
И на мен много ми се ходи в Ирландия.
Всъщност така заради много евтините билети се озовахме това лято в  Северна Ирландия hahaha Има много какво да се види, много е красиво. Но за огромен минус отчитам факта, че спахме в хотел с добър отзив в центъра на Белфаст, а не в самите градчета, които посетихме. Само ги прекосявахме бързайки да видим възможно най-много набелязани места, а определено си заслужаваха вниманието и да изкараме по някой час из тях. И освен всичко друго губехме много време в път влизайки и излизайки в града.

А що касае времето - толкова бях пленена, че грам не ми пречеха нито дъжда, нито вятъра. Само мъглата не можах да преживея, дето ми скри гледката единя ден. И дъжд ни гони  Joy От дете не ме беше гонил така облак с порой.

# 243
  • Bristol
Аз Уелс така го харесвам и ми е на един хвърлей, но все време няма  Crazy И там много ветрове се гонят, то къде на острова не духа  Laughing

# 244
  • By the river side
Обмисляме още преместване в UK. Да споделя притесненията си. Възможно ли е да не си намерим дълго време работа /каквато и да е/, заради overqualification т.е. би ли ни попречило прекалено "хубаво" CV? Нямам очаквания, че без опит в държавата ще ни наемат на административна длъжност. Всъщност, има ли някой от Вас, който е бил нает за офисна работа без да е работил друго в UK? С отличен английски сме и двамата. Детето ми е другото притеснение - дали не е късно за тази сериозна промяна? В 4 клас е. Учи английски само в училище. Ще съм благодарна на всички с повече или по-малко опит, ако споделят вижданията си по моите терзания  Hug

# 245
  • Bristol
Ако английският ви е добър, не виждам проблем защо да не ви наемат на офис работа. Но обикновено в началото е на минимално заплащане. За такава работа не се изискват специални квалификации и университетска диплома и не е желателно да се споменават в CVто.
Аз за офис работа търсех тук:
http://www.reed.co.uk

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 10:30 от Merry

# 246
  • София
Добре заварила :bouque

Сън в лятна нощ, как е в Ившъм, първи впечатления? Чувала съм, че има много българи там, покрай една зеленчукова фабрика голяма май има там?
Харесва ми града,паркове,история,магазини....всичко каквото ти трябва.Моят любим Evesham Leisure Centre със басейн,катерачна стена,фитнес и колкото класове зумба,йога,пилатес....Има Българи доста.Поради това,че сме във зеленчукопроизводителната долина,тук има много пак хаусове. Голяма фабрика за салати и готови храни.
Ферми които са сезонни/доста има- работата на някой започва от февруари/ В момента се оглеждам за къща,че да могат да дойдат моите при мен - 3ст. от 400 до колкото ти понесе джоба лукс.Три училища,с детските градини казват,че е по-трудно.За това не мога да кажа,детето ми е във училищна възраст.Ами това е,ако някой се интересува повече,ще отговарям.

# 247
  • By the river side
Благодаря, Marry! Разгледаждам всички сайтове за работа, които са ми известни. Тъй като почти всички предложения са от специализирани компании за набиране на персонал, дали има смисъл да изпратя документи направо до тях и да очаквам да получа предложение, съответстващо на квалификацията ни. Имам предвид, че е пълно с обяви, на които отговаряме /някои от тях са доста специфични и тясно специализирани - IT, Project management, Sales/? Тъй или иначе нямаме определено предпочитание за място, единствено да е в провинцията. Дали може да ни изненадат приятно компаниите за подбор и да ни организират интервюта предварително? Прекалено идеално звучи, да  Embarassed Трудно ни е решението, защото сме на добри, "престижни" позиции в Бг, но не искаме детето ни да расте тук  Sad

# 248
  • Bristol
В зависимост от позицията, за която кандидатствате, си променяйте и CVто и мотивационното писмо. Има много агенции, но много от тях ги мързи. Хубаво е да намерите сайт за работа и агенция, които са специализирани и предлагат работни места точно във вашата сфера. Reed, въпреки, че са и агенция, не си дават много зор. Качете си CVто в сайтовете, така и пасивно търсите работа. Работодателите правят сърч по ключови думи и на всички подходящи кандидати изпращат имейл с покана да кандидатстват за дадена позиция. Аз още получавам от Reed такива имейли за админ позиции, въпреки че си промених уж профила там, но явно са останали ключови думи за админ позиции и така им излизам в сърчовете.

# 249
  • постоянно
Благодаря, Marry! Разгледаждам всички сайтове за работа, които са ми известни. Тъй като почти всички предложения са от специализирани компании за набиране на персонал, дали има смисъл да изпратя документи направо до тях и да очаквам да получа предложение, съответстващо на квалификацията ни. Имам предвид, че е пълно с обяви, на които отговаряме /някои от тях са доста специфични и тясно специализирани - IT, Project management, Sales/? Тъй или иначе нямаме определено предпочитание за място, единствено да е в провинцията. Дали може да ни изненадат приятно компаниите за подбор и да ни организират интервюта предварително? Прекалено идеално звучи, да  Embarassed Трудно ни е решението, защото сме на добри, "престижни" позиции в Бг, но не искаме детето ни да расте тук  Sad

Писах ти на лична Magill .  Peace

Последна редакция: пт, 18 ное 2016, 10:39 от her_76

# 250
  • UK
Според наблюдения от съпруга ми като доскоро търсещ нова работа. Агенциите се интересуват от това какъв опит имаш в Uk и колко време, кэде живееш, незнам биха ли обърнали нужното внимание на кандидати от др страна не живеещи кэм момента в UK. На тях също нашите престижни професии тук в бг и квалификации абсолютно нищо не им говорят. Хубавото е, че имате англ език на перфектно ниво. Това е нещото, което е спънка при мен.
Отговориха ми от дг (тази, която ми най-близо на 30 минути разстояние пеша), до април 2017 нямат места Confused
Др дг е на 1 км от дома ни, а 3 е в др край на града. Проблема ми е, че не съм шофьор, а смените на тати, не можем да напаснем с посещенията в дг  Whistling Направо незнам, какво ще правим, толкова месеци, пак у дома. Искам да ги пусна вече да са сред деца и да се социализират както и езика да почнат малко по-малко.

# 251
  • UK
Кокона, погледна ли в училищата? Някои праймъри и академии имат нърсърита към тях? Има и инфант скуулс, които приемат от 3 г. също. Моята дъщеря от януари я местя в градината към училището на батко и.

# 252
  • Истински се вижда само със сърцето.
Кокона зависи от сферата в която търсиш работа. Моят мъж тръгна с насрочено интервю от БГ, обадиха му се около седмица след като му пуснахме св - то.

За децата пробвай с групи в библиотеката или други ако имате на първо време, иначе те разбирам и аз не шофирам и от както се преместихме всичко ми е далече и транспорта ми е неудобен, обаче трябва да се свиква няма как Simple Smile

# 253
  • След завоя в дясно
kokona20- можеш да го запишеш в листа на чакащите и евентуално ако се отвори място да започнете по рано. Dejie също е права, по добре потърси нещо към избраното от вас училище, след това ако е бил там на nursery има предимство  при  приема обикновенно.

# 254
  • Bristol
Зависи от сферата на работа. IT специално е по-лесно прехвърлянето от България. Project management, пак зависи от сферата, често се търсят временни проджект менаджери. Знам, че не всеки харесва temp jobs, особено като имаш семейство и деца, искаш да имаш постоянна работа, но пък тези временните ти дават възможност да натрупаш местен опит, връзки и въобще да се ориентираш в ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт