Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 260
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
  Винаги взимам подаръче за учителката и асистентките за Коледа и за завършване на годината. Незнам как е в големите класове, но при по малките асистентките гледат и обучават абсолютно всички деца, не само определени. Освен, ако няма дете с проблем, което си има свой асистент, поне при нас де. Така или иначе, учителите си разпределят подаръците, не ги взима само главната учителка, поне от моите наблюдения. Работих в училище за малко и имам познати, които работят в училища. Така или иначе се взима нещо символично, максимум до пет паунда, та не ми се свиди да купя един шоколад повече за хората, които се грижта за детето ми по цял ден. Тази година ще им правя букет от коледни сладки, ако не ми изчезне музата Simple Smile

# 466
  • London
Живея във Великобритания, от 6г. Да, ходих до GP-то. Но с тази "тромава" здравна система..Дали някои е минал по този път, приблизително колко време отнема от поставена диагноза до евентуално решение за нетрудоспособност или евентуално ранно пенсиониране. Само примерни насоки. Благодаря!

Здравей, аз съм disabled, no ти не казваш какво те интересува ESA or PIP ?
И за двете се обаждаш по телефона да искаш форма.
Като емплоимънт анд съпорт алауънсес се дава за период от 4 години и то ако никой в семейството не работи. За назначени е друга форма.
ПИП е надбавка като имам стандартен рейт и енхансед (задълбочаващ се проблем, прогресиращ).
Ранно пенсиониране е възможно на 56 години.
Преди е било лесно да се вземе десабилити ливинг алаунсес , но сега са едни асессмънти, едни доказваници от консултанти, пълна история от ДжПи-то което струва около 50 паунда.
И все пак пиши за кое те интересува и да видя аз каква информация имам.

И между другото системата не е тромава  Mr. Green, просто е неработеща.

# 467
Здравейте,момичета! Имам един въпрос,ако можете да ми помогнете. Все още не сме записани при GP,предстои следващата седмица. Синът ми е с температура и кашлица и го лекувам аз вкъщи,но не съм го пускала на училище. Днес е трети ден. Звъним всяка сутрин до училище и казваме,че е болен и днес няма да дойде. Не знам проблем ли е ,че трети ден е вкъщи,а нямаме бележка от лекар?  Не знам как стоят нещата тук в училищата? Той Y 4 ,ако има значение. Благодаря ви предварително.

# 468
  • Манчестър
Здравейте,момичета! Имам един въпрос,ако можете да ми помогнете. Все още не сме записани при GP,предстои следващата седмица. Синът ми е с температура и кашлица и го лекувам аз вкъщи,но не съм го пускала на училище. Днес е трети ден. Звъним всяка сутрин до училище и казваме,че е болен и днес няма да дойде. Не знам проблем ли е ,че трети ден е вкъщи,а нямаме бележка от лекар?  Не знам как стоят нещата тук в училищата? Той Y 4 ,ако има значение. Благодаря ви предварително.

По принцип е проблем, защото му се намаля % на присъствие без значение дали е болен или не.
Тук Т и кашлица се гледа по различен начин. Освен ако няма някакви хронични заболявания или Т над 39 градуса няма работа в къщи...пращай го на училище. В момента в който падне % ще ви наблюдават отблизо.

# 469
Благодаря много за информацията. Днес е по-добре и утре го пускам. Той ходи от един месец на училище,ако не беше температурата нямаше да го оставя.Сега вече се притесних  сериозно.Дано не се налага повече отсъствие. Отново благодаря!

# 470
  • UK
Моя позната в този случай, знам, че пише бележка . Не знам, навсякъде ли, може да се процедира така, обаче.

# 471
  • Манчестър
Моя позната в този случай, знам, че пише бележка . Не знам, навсякъде ли, може да се процедира така, обаче.

Няма значение дали с бележка, без бележка , от доктор, родител и тн.. гледа се % присъствие и ако падне под 90% мисля, почват да се интересуват какво става.

# 472
  • постоянно
Ave e права за % присъствие.  Peace

Бързо оздравяване  Hug

# 473
  • Истински се вижда само със сърцето.
А какво става ако детето е недай си боже болнаво и наистина в периода който боледува е препоръчително да е у дома и заради това му падне въпросният %? Аз съм далече от тези терзания, а се надявам и детето да расте здраво, ама да попитам Simple Smile

# 474
  • UK
А какво става ако детето е недай си боже болнаво и наистина в периода който боледува е препоръчително да е у дома и заради това му падне въпросният %? Аз съм далече от тези терзания, а се надявам и детето да расте здраво, ама да попитам Simple Smile

И аз се присъединявам към питането Crazy

# 475
Илейн, твойто е съвсем бебе и "тукашно" при това, имаш много време да се настроиш. Кокона може и да преживее лек шок като тръгнат на ДГ, но до училище ще свикне и тя.   С идеята за по-рядко и по-леко боледуване от сърджарито ще ви предлагат сезонни имунизации, може и от училището, ако е включено в някаква програма, но имате избор да ги откажете. Отделно, всеки може да направи сметка до колко дни може да отсъства детето му, без да му падне драстично % присъствие. Проблема е, че новодошлите не го знаят това и чак когато натрупат отсъствия децата, от училището се сещат да кажат колко са им важни присъствията и как можело да се ходи с Т на училище или пък да оставят там АБ и някой да го даде на детето ти.

# 476
Е,с това не съм съгласна.Върви обяснявай на 4-5 годишно дете с температура и чувстващо се като парцал,че трябва да отиде на училище.Моята малката предната и тази седмица отсъства по един ден. Миналата седмица повръща цяла нощ,като се обадих в училище,казаха че трябва да са минали 48 часа от последното повръщане,преди да я изпратя на училище. Тъкмо й мина и преди два-три дни вдигна температура.Може би,ако беше постояла по-дълго в къщи,нямаше да се разболее повторно.

# 477
  • Истински се вижда само със сърцето.
Блу, благодаря за отговора Simple Smile Вярно е че имам време да го мисля, но ми стана интересно.

# 478
  • UK
Блу Благодаря  bouquet
Всичко им 'наопаки', тук. Хем, не могат да ги лекуват адекватно, хем и болни, на у-ще ги пращат  Crazy

# 479
  • Bristol
С температура и аз не пускам.
Синът много ми боледуваше, като дойдохме, на 4 годинки беше, но тогава не бяха така стриктни с отсъствията. А и аз от България бях свикнала дори и да няма температура, ако кашля, не го пускам.
Щерката по-малко боледуваше сякаш или аз не се впрягах толкова, но си я жалех в reception class. Нейното присъствие процентно тогава много падна и ме викаха на разговор с директора. Казаха ми, че ако продължава да пада, ще ме свържат със социален работник, за да ми помогнат и установим какъв е проблема. Е, спрях да я глезотя и от тогава често беше със 100% присъствие за срока  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт