Какво правят жените в менопауза, когато ... 6

• 169 840
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Стягам се уж, но с тази разсеяност много се дразня. Ако някой може да препоръча комбиниран препарат с изброените микроелементи, ще съм много благодарна. Или да пробвам да ги редувам по месец ? Още една шепа хапчета ще ми дойде в повече, а и точно за лекарствата редовно забравям кое кога и дали съм изпила  Sad, отделно и гастритът ми се обажда.

# 106
За разсеяността и (против  Mr. Green) мързела ми ползвам гинко билоба  Laughing действа ми перфектно. Взимам си от айхерб чат пат, а като ми свърши - по аптеките има едни шишенца - малки флакончета китайски билки. Аз си взимам гинко с женшен, има и разни други

Цената е около 5 лева за 10 шишенца, вече маса години ги ползвам - сигурно повече от пет, доволна съм.

# 107
  • Бургас
Фри,ти при кой лекар ходи за операцията на ЩЖ?На мен ТСХ ми варира между 1.63 и 2,59 и не ми се вярва някой лекар да се съгласи да ме оперира.Нямам изпотяване вечер,нямам кошмарните кашави и воднисти диарии както когато ЩЗ ми беше хиперактивна.Тогава в интерес на истината нямах задъхване,умора и силно зачервяване на лицето в топло време или при по-голямо физическо натоварване.Моята ендокриноложка е убедена,че жлезата е излекувана.

# 108
Моето ТСХ беше много по-ниско, а имах и няколко възела. Ако ендото ти е убедена, че жлезата е ок и е видяла на ехограф, че нямаш възли, значи е нещо друго. Как си с теглото, имаш ли наднормено?

# 109
  • Бургас
Килограмите ми са в повечко,до преди премахването на яйчниците и матката бях с тегло около 50 кг,висока съм 163.След това за около година стигнах до 85 кг,а сега съм около 75.По принцип няма как да пазя диета,имам много тежък колит и картофи,ориз,хляб и месо са ми основната храна.Има обаче и друго,има някакви антитела на ЩЗ,които са ми силно завишени.Възли никога до сега при ехограф не са ми отбелязвали,ходила съм поне на 5 различни лекари с ехограф.

# 110
И аз бях така преди 5 години когато ме оперираха, а и всичките 23 години преди това.

обаче възлите ми са нараснали още повече, и получавам сърцебиене. Не ща да се оперирам и съм на изчакване и евентуално минимално хапченце бетаблокер като се налага.
Фри, ако правилно съм разбрала, на теб са ти оперирали един път ЩЗ, и сега се налага втора операция. А защо се налага втората?

# 111
Lemy оперираха ми през 2011 само възлите, жлезата си остана цяла. И един възел си остана тогава неизрязан, уж го бяха пропуснали... Сега пак съм си завъдила нови възели, не били ракови и отлагам операцията.

mariqivanova799 аз не съм компетентна, но ако са ти "силно завишени" антителата как си излекувана  Shocked ?

# 112
Доколкото разбрах Ън е имала менструация на 1 септември. Защо да е в менопауза?

Да, имах продължителен и болезнен цикъл на 1.01 чак до 8-9.09. После нищо до сега, но мисля, че все още не е настъпила окончателно менопаузата, така съм от една година.
След 2 месеца съм на ехография, дано се вижда добре на ехографа, ако има нещо притеснително. Не знам 2 месеца дали не са прекалено голям период да изчакам.... Rolling Eyes
Питах дали и на друга се е случвало такова зацапване в периода на аномалии, може да не е нещо необичайно, да не тичам за всяко нещо на доктор.

# 113
  • Бургас
Имах предвид,че хиперфункцията на ЩЗ е излекувана.Тези антитела са признак за друго заболяване,Хашимото.А за него няма лечение,нито се оперира.Може би пак ще се наложи да се консултирам с един доста читав лекар от София,който идва веднъж месечно в Бургас и за съжаление не преглежда по здравната каса.

Ън,на майка ми около година и нещо и се случваха такива неща като при теб.Ти цитонамазка правила ли си скоро?Нея все за цитонамазка я пращаха.

# 114
Ън, аз съм с рак на шийката и затова те пращам на цито, ако си правила последните 2-3 години и ти е била чиста, не е толкова спешно, поискай си на следващия преглед. Кървенето е един от признаците, важно е да се реагира - по-добре да е напразно, отколкото да пропуснеш.
И на мен ми е подут лимфен зад ухото, отдавам го на настинка, но ЛЛ изобщо не го хареса. Сега ме размислихте за щитовидна жлеза.

# 115
За разсеяността и (против  Mr. Green) мързела ми ползвам гинко билоба  Laughing действа ми перфектно. Взимам си от айхерб чат пат, а като ми свърши - по аптеките има едни шишенца - малки флакончета китайски билки. Аз си взимам гинко с женшен, има и разни други

Цената е около 5 лева за 10 шишенца, вече маса години ги ползвам - сигурно повече от пет, доволна съм.
[/quote

Ако няма мъж да стои далече от всичко с гинкобилоба .

# 116
Не съм си правила цитонамазка доста отдавна, разчитам на това, че ходя на всеки 6 месеца на контролен преглед, където ми правят ехография на коремни органи. На един такъв контролен преди 2 години лекарката забеляза някакво образувание на десния яйчник, но се оказа доброкачествено и се разнесе. Не знам обаче дали е достатъчно това вместо цитонамазка?
Виждам, че се е случвало и на други.

Мария Иванова 799, а майка ти ходеше ли на цитонамазка всеки път като я пращаха тогава?

# 117
  • Бургас
Да,мисля,че два пъти отиде,но се оказа,че е на хормонална основа.Защо за твое спокойствие не вземеш талон за гинеколог?Цитонамазката е по здравна каса,казваш си оплакванията и настояваш за такава.Това всъщност е изследване на самите клетки на шийката на матката.Вижда се дали имат някакви промени.На мен не ми правят,защото дори шийката на матката не ми оставиха,закърпиха каквото е останало от влагалището,но въпреки това ходя на гинеколог веднъж годишно,преглеждат ми как е състоянието на лигавицата и най-вече на гърдите.Отиди,нямат право да откажат,особено ако имаш оплаквания.

# 118
Аз ходя, но когато смятам, че наистина имам сериозно основание, не просто за спокойствие. Прегледите при гинеколог са истинско мъчение, гръбначния ми стълб е напълно неподвижен заради спондилоартрит и не искам да си причинявам това, ако не ми е наложително. Ако ехографията е надеждно и достатъчно изследване го предпочитам сто пъти, не изисква такива усилия.

# 119
Ехографията НЕ е изобщо надеждно и достатъчно изследване за новообразувания на шийката - не знам колко трябва да е голямо и напреднало вече, за да го видят на ехограф. Отделно това е рак, който е в повчето случаи без симптоми, и трудно се хваща навреме без цитонамазка. Ако си с две поредни чисти цитнамазки, може и да мислиш да ги правиш не всяка, а веднъж на три години.

Общи условия

Активация на акаунт