Какво правят жените в менопауза, когато ... 6

• 169 754
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Аз съм на 51 г.,а на 42 г.ми спря от раз преживях един стрес и като нож отсече .
Отначало напълнях 5 кг.,но после постепенно си влезох в кг.
Нищо не съм пила ,тъй като имах фиброаденоми в гърдите и ми казаха ,че било нож с две остриета .
От една страна може да помогнат ,а от друга да ти навредят .
Скоро ако си спомняте писах ,че ми предстои абразио ,тъй като беше се появило розово  кървене .
Ами за сега добре да видим до кога .
Имам топли вълни ,но не са толкова изразени ,поносими са .

# 241
  • тук, на мястото си
Пих на Допелхерц актив мено един месец, нямах никаква промяна, нито към добро, нито към лошо. После  два месеца Прим ойл, същия резултат. Накрая изхвърлих всичко и спрях с експериментите. 

# 242
  • София
Здравейте, консултирах се с АГ и ми препоръча фемарел, мирифемин. В първия соята не била ГМО, във втория имало фитоестрогени от тайландска билка.
Някой пил ли е и какво мислите? Аз трябва да пия, че не се търпят тези вълни 😥

# 243
  • СОФИЯ
За Климениума попитах дали е вреден заради соята. Нали я отрекоха, била вредна.....
И, тъй като имам аденом  на хипофизата се чудя дали няма да ми навреди  newsm78

# 244
В първия соята не била ГМО...

Първо, почти всичката соя в търговската мрежа е ГМО. Но и да не е, лекарят няма как да знае това.
Второ, не произходът на соята е проблем в този вид препарати, а това, че соевите изофлавони не са препоръчителни при определени здравословни проблеми. Аз например избягвам умишлено такива, но това не означава, че жените, които нямат моите проблеми (мастопатии), не могат да ги приемат спокойно.
Мислете малко и с главите си, все пак...

А, и трето, да допълня. Лекарите, когато са учили медицина, са учили за действието на различните лекарствени средства. Никой не ги е запознавал с хранителните добавки, които са толкова модерни днес. Те също, както нас, градят мнението си на това, което са прочели в интернет, чули от пациентите си или повтарят като папагали това, което им "снасят" търговските представители.

# 245
  • на острова на мечтите
Моите хапчета са с почти същите съставки
Какво точно да му е вредното, фитоестрогените от соята ли?

Състав:
ДЕН таблетки: микрокристална целулоза; екстракт от семена на соя (Glycine max); магнезиев оксид; екстракт от трилистна (червена) детелина (Trifolium pratense); фруктоолигозахариди; силициев диоксид; пиридоксин хидрохлорид (витамин В6); магнезиев стеарат; за обвивката: хидроксипропилметилцелулоза, талк, титанов диоксид, полидекстроза, глицерин, Е172 (железен оксид, жълт), Е104*, Е132.
Съдържание   1 таблетка ДЕН (550 мг)
Екстракт от семена на соя   125 мг
Екстракт от трилистна детелина    75 мг
Фруктоолигозахриди   75 мг
Магнезий   57 мг
Витамин В6   2 мг
НОЩ таблетки: калциев карбонат; екстракт от семена на соя (Glycine max); пулверизирани шишарки от хмел (Humulus lupulus); фруктоолигозахариди; микрокристална целулоза; магнезиев стеарат, силициев диоксид; Витамин D3; фолиева киселина; за обвивката: хидроксипропилметилцелулоза, полидекстроза, титанов диоксид, средно верижни триглицериди, Е132, Е133, Е172 (железен оксид, черен), Е104*.
Съдържание   1 таблетка НОЩ (570 мг)
Екстракт от семена на соя   125 мг
Калций   120 мг
Пулвелизирани шишарки от хмел   50 мг
Фруктоолигозахриди   50 мг
Фолиева киселина   200 μгр
Витамин D   5 μгр

. Посегнах към тях,защото не се издържаше повече на тези горещи вълни. Ужас някакъв. Точно днес си мислех да си закупя онлайн някакви нови на по-поносима цена. Сега ме накарате да се замисля какво точно да търся?!!! Някакви идеи,ако имате опит! Благодаря предварително!

# 246
  • Бургас
Аз също съм с мастопатия и затова най-вече не пия синтетичните хормони.
От Клименум нямах оплаквания от страна на гърдите,но и не го пих дълго,за да кажа как действа в дългосрочен план.
Бях си купила Феминорм,пишеше,че съдържа само червена детелина.Него по-дълго го пих без да забележа никакъв ефект.
И сега се замислям сериозно какво да правя,вече съм и без щитовидната жлеза,и нея махнаха оперативно.
Чудя се дали има подходяща хранителна добавка за мен,Клименум вече не бива да пия,на листовката на тироидните хормони пише да не се приема соя,защото силно намалява ефекта на хормоните.

# 247
  • София
На опаковката на Клименума пише "Без ГМО".

Аз съм с Хашимото (хипофункция), пия Клименум и Л-тироксин (50 единици лятото, 50 и 75 зимата). Това лято, откак започнах Клименума, ми се наложи на два пъти да намалям дозите на Л-тироксина, в момента съм на 25 единици дневно, защото иначе имах всички симптоми на хиперфункция (сърцебиене и т.н.). Така че точно при мен се е получило обратното, не фитоестрогените са попречили на усвояването на ФТ4, ами са подпомогнали.

# 248
  • Бургас
Sharky*, благодаря за мнението.Само Клименум вършеше някаква работа при мен,може пак да взема.Вълни вече нямам чак толкова ужасни,но при мен идеята е да опазя костите от остеопороза.Четох,че фитоестрогените също помагат.

# 249
На 51г съм,от 2г без цикъл,преминах през ужасните вълни,сега само изпотявания(най-силни нощем).Не съм пила нищо.Притеснена съм напоследък от силно парене в тялото,като грипно състояние,но без Т,някоя имала ли е такова нещо?Пия аналгин и вит.А и минава,но на другия ден пак същото   Cry

# 250
Притеснена съм напоследък от силно парене в тялото,като грипно състояние,но без Т,някоя имала ли е такова нещо?Пия аналгин и вит.А и минава,но на другия ден пак същото   Cry

Мини при кардиолог и съдов хирург за всеки случай.

# 251
  • Бургас
На 51г съм,от 2г без цикъл,преминах през ужасните вълни,сега само изпотявания(най-силни нощем).Не съм пила нищо.Притеснена съм напоследък от силно парене в тялото,като грипно състояние,но без Т,някоя имала ли е такова нещо?Пия аналгин и вит.А и минава,но на другия ден пак същото   Cry
Ами и аз много пъти съм изпитвала такова чувство,но имах сериозен проблем с щитовидната жлеза.Дотолкова сериозен,че наскоро ме оперираха и я отстраниха цялата.Но при мен имаше и много други оплаквания.

# 252
И аз към щитовидната имам съмнения,ниски ми са хормоните,но пък ТСХ е в горна граница и не ми изписват нищо.Ще мина и при кардиолог,днес цял ден не ми беше добре на сърцето.Иначе имам много други симптоми на хипофункция.

# 253
  • София
Горна граница по официални референтни стойности, т.е. 4.5? Много са заблуждаващи, би следвало да е 2.5-2.7...

# 254
  • Бургас
elinor7,погледни темата за Хашимото и смени ендокринолога. Преди операцията на щитовидната жлеза имах  много учестен пулс,пиех два вида лекарства за намаляването му и в жегите пак стигаше до над 130.След операцията имах аритмия и ми беше много зле,но мина и сега пия само по половинка от едното лекарство,но ще го спирам,не ми е нужно.Пулсът ми е идеален.
Щитовидната жлеза дава отражение върху целия организъм, изключително силно влияе на сърцето.Заради него най-вече ми махнаха жлезата,докторът ме наплаши,че както е тръгнало,ще изпуши.
Само да те успокоя,че аз бях в хиперфункция,а ти си в хипо,при теб е по-добре.Намери читав ендокринолог,важно е.

Общи условия

Активация на акаунт