Какво правят жените в менопауза, когато ... 6

• 170 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • София
9 години не си правила цито??? Shocked
Направо идвам с точилката! 341uu
За мой срам и аз не помнех предната, трябва да е била преди 3-4 години. Слава богу, ПАП 2 излезе Simple Smile

# 631
Какво друго мога да попитам или да искам, при положение че от 1 година нямам цикъл?
Предварително благодаря за идеите.

Колпоскопия задължително.

# 632
Всеки си решава, но за мен гинеколог, кардиолог и очен са ми задължителни всяка година.
Стоматолог също, но за жалост там ходя по-често от веднъж, все нещо ми излиза за правене.

# 633
Как’Сийка,  защо да е задължителна колпоскопията? Защото не е правила цито толкова години ли?
При мен нощните изпотявания започнаха преди години. Още бях с Мирената даже.

# 634
  • оттам, откъдето започва България
DeVa®, като се чувствам добре за какво да се влача по лекари. Smile
Как` Сийка, доколкото прочетох колпоскопия се прави по преценка на лекар, та не знам дали ще се съгласи.
Тя поне цитонамазка да ми направи. Само не знам, като ми направи утре вечер цитонамазката, мога ли да я нося на другия ден за изследване.
Иначе съм супер: горещи вълни, нощно, а понякога и дневно препотяване, сърцебиене, прилошаване, ама наистина животът е прекрасен. Отделно от това, че на моменти сама не мога да се понасям.
Казах на ММ, че пубертет явно не съм усетила, но сега съм в силата си.
Ама, нищо, това да е, ще го изтърпя. Все пак животът е прекрасен във всичките му етапи.
Благодаря ви за насоките!

# 635
Гинекологът сам ще поиска са направи цитонамазка.

# 636
Как’Сийка,  защо да е задължителна колпоскопията?

Защото за мен влиза в задължителната профилактика – ехография, цитонамазка и колпоскопия.
Колпоскопията е оглеждане на шийката на матката с колпоскоп (уред, подобен на микроскоп). Така могат да се хванат в съвсем ранен стадий всякакви аномалии, а не чак когато вече е станало късно и нелечимо. За рак на шийката на матката говоря, но не само.

# 637
  • на острова на мечтите
И аз бях на профилактичен преглед преди месец. Изписа ми един вагинален крем (Gelistrol ),но от него се обринах. Докато се усетя,че от това имам петна по тялото,а не от псориазиса, изразходих две опаковки . Сега трябва да изчакам резултатите от цитонамазката на 11 тази месец и после ще поискам нещо друго,че ме сърби цялото тяло. На указанието пише,че много рядко(по малко от едно на сто ) пациенти имат обриви и аз нали съм си Марко Тотев съм в групата на избраните Disappointed Relieved
И аз лесно се уморявам, главоболието ми стана постоянен спътник, сърцебиене,но не прекалено....Ужас

# 638
Вярно, аз забравих да спомена и дните с главоболие - потресаващи са. Neutral Face

А относно това дали мога да нося цитонамазка от предния ден едва на другия ден за изследване?

# 639
Вярно, аз забравих да спомена и дните с главоболие - потресаващи са. Neutral Face

А относно това дали мога да нося цитонамазка от предния ден едва на другия ден за изследване?

Да.

# 640
Благодаря, DeVa®!

# 641
Това и аз не  го знаех до последното цито. Simple Smile
Даже съжалявам, че не се възползвах, защото можех да я занеса в друга лаборатория за двойно по-малко пари. Но мислех, че ще ми я платят от ДЗО, обаче била профилактична и не се поемала.

# 642
Аз проверих в лабораториите, които имаме, и цените се движат от 10 до 15 лв., ако правилно съм разбрала.

# 643
Аз платих 14 в Рамус, а можех за 7 да я занеса в Зинвест.
Но вече знам, че не е нужно веднага да се носи.

# 644
Аз вече минах преглед на кардиолог. Спокойна съм, тъй като няма да се спомина от сърцето.
Утре ми предстои преглед при гинеколог и за мой срам не знам дори какво да питам.
Със сигурност ще искам да ми направи цитонамазка, че от 2009 г. не съм си правила.
Какво друго мога да попитам или да искам, при положение че от 1 година нямам цикъл?
Предварително благодаря за идеите.

Колпоскопия
Ултразвук за дебелината на маточната стена

Общи условия

Активация на акаунт