Какво правят жените в менопауза, когато ... 6

• 169 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • София
А аз от лекар - че деанкситът не влияе добре на сърцето.

# 76
  • СОФИЯ
Не съм съгласна и с двете относно деанксита .
Ето линк към една статия http://www.zdrave.org/23140/%D0%B4%D0%B5%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%81%D0%B8%D1%82/
А това е малка част от нея. Да отбележа, че деанксита ми е предписан от доктор и не само един
При менопауза.
Едно от показанията на деанксит е депресията в менопаузата. Навлизайки в менопаузата, при много жени се наблюдават депресивни пристъпи. На практика този период се смята за рисков при жените за развитие на депресия, най-вече през годините, които предшестват появата на признаците на менопауза. Този житейски етап се свързва с внезапни промени в естрогенните нива, което би могло да доведе до развитието на депресия.

# 77
а за депресия извън менопаузата какво се предписва .... Всеки сам си избира отровата, както се казва. Преди години едномесечна депресия преборих за нула време с една кутийка ремотив. Сега вече четвърта година съм в менопауза, нямам никаква депресия.
Това за "внезапни промени в естрогенните нива" не е вярно. Промените са бавни и постепенни. Поне в стандартния случай, когато менопаузата не е принудителна.
Скрит текст:
А за това какво ни предписват ... платих около 200лв за прегледи и най-различни лекарства вкл. антибиотици все предписани от лекари, заради 3-4 месечна ужасна кашлица, която най-накрая се оказа алергична.

# 78
  • София
За мен лично е безумие да се предписват антипресанти и опиати за "лечение" на менопауза. Десетки години наркотизираме нацията легално Rolling Eyes, вместо да седнем и да се дообразоваме - това особено се отнася за българските лекари.

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 16:55 от Sharky*

# 79
И аз съм на това мнение, но лекарите получават от аптеките и от вносителите на лекарства комисионни за изписаните лекарства и са "на норма" един вид. А хората сме слаби и страхливи и си въобразяваме, че с едно лекарство ще си оправим проблемите без да си мръднем пръста и да поработим върху себе си. Менопаузата не е болестно състояние, а напълно нормален процес. Не би трябвало да ни създава някакви нечувани и ненормални и мъчителни проблеми, освен вълните разбира се. Като обвиняваме менопаузата за напълняването или безсънието или нервността или някой друг подобен проблем си правим лоша услуга и не намираме точната причина.

# 80
  • СОФИЯ
 Деанксит е най безобидното нещо, което съществува на пазара. Дори е без рецепта, а на някои дори не действа. Наричат го "Бизнес хапче"  - бори стреса от ежедневието.
Никой не казва, че менопаузата е болестно състояние, но ако не се вземат мерки, може да доведе до такова. Доказано е, че много жени излизат от тази възраст с проблеми в сърцето.... Говорила съм с кардиолози...
Всяка жена индивидуално преминава през този период, кой с по леки симптоми, кой с тежки. Това вече е доказано и не сме ние, които тепърва да откриваме Америка.
Безсънието е по простата причина, че ако вълните са ти през два, три часа /както са при мен/ в момент на такава, сърцето започва да бие много по ускорено и съответно се будиш. И така до сутринта......Давам пример със себе си. Аз съм от жените, чиято менопауза е меко казано тежка...... Това потвърждават и докторите. Даже от ниско кръвно налягане, понякога качвам безпричинно. Всичко опира до хормоните....
Радвайте се, че сте от жените, които не усещат почти нищо......  Peace

# 81
  • София
Преди 24-25 години, докато гледах второто бебе, за пари превеждах учебници и го правех нощно време, докато децата спят, че да не лишавам децата от себе си (а и кой да готви, чисти, пере, глади), съответно вечер пиех кафе, за да не заспивам и да мога да работя. От многото кафета ми се "разхлопа" сърцето, за да не се чувствам зле, пиех деанксит, че нали е достъпен. Лекари от Пирогов всъщност ми казаха, че с деанксита не си помагам, а си увреждам сърцето.

Пак  преди много години, покрай някаква кампания по радиото, доведох  бившата ми свекърва в Тина Киркова, сега Св. София, на преглед  за менопаузата и й изписаха ХЗТ - отпадна всякаква нужда от лексотан, спря да се разболява от изстинки лесно ... оттогава ми е направило впечатление с каква лекота в провинцията се изписват пристрастяващи антидепресанти за "лечение" на менопауза.

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 15:37 от Sharky*

# 82
  • Бургас
Понеже видях,че сте писали по-напред за секса искам да споделя мнение.Премахнати са ми оперативно и матката,и яйчниците,дори шийката на матката,но това не оказа никакво влияние на желанието ми за секс.Нямам и влагалищна сухота,съвсем нормално си правя секс.
Обаче се притеснявам много по друг въпрос-ходих на кардиолог по повод на някои оплаквания и ми изписа още лекарства.Това чудо го нямах преди операцията.Вие имате ли проблеми със сърцето?Аз съм на 34 и направо съм в ужас как ще я карам от тук нататък.

# 83
  • UK
Понеже видях,че сте писали по-напред за секса искам да споделя мнение.Премахнати са ми оперативно и матката,и яйчниците,дори шийката на матката,но това не оказа никакво влияние на желанието ми за секс.Нямам и влагалищна сухота,съвсем нормално си правя секс.
Обаче се притеснявам много по друг въпрос-ходих на кардиолог по повод на някои оплаквания и ми изписа още лекарства.Това чудо го нямах преди операцията.Вие имате ли проблеми със сърцето?Аз съм на 34 и направо съм в ужас как ще я карам от тук нататък.

Да,  при някои се запазва, дори засилва желанието, но не, при всички  Peace

# 84
  • СОФИЯ

Какво имаш пред вид с проблеми със сърцето?  Rolling Eyes
Аз получавам сърцебиене, когато имам горещи вълни.
Всяка една гореща вълна е придружена със сърцебиене.

# 85
  • Бургас
Ами сложиха ми холтер,по повод прилошаване,задъхване още на десетата крачка и силно зачервяване на лицето,оказа се,че имам стенокардия и като усложнения са писали тахикардия.За ускорения пулс преди ми бяха предписали само Конкор,а сега ми добавиха и Корлентор.Преди всяка от двете ми операции ме изпращаха на кардиолог,нямаше ми нищо.Дори сега се сещам,че през януари или февруари 2014 ми правиха поредната колоноскопия и пак имах консултация с кардиолог,пак нямаше нищо.Може би през лятото на 2014 започна леко задъхване и почервеняване на лицето,през лятото на 2015 ходих на кардиолог,изписаха ми Конкор по повод на този постоянен пулс над 100 за 1 мин,а сега се оказва,че 5 мг на ден Конкор вече не са ми достатъчни,изписаха ми и Корлентор.Имам почти постоянно стягане в гърдите,когато е топло силно се задъхвам при малко по-бързо ходене.Безкрайно съм уплашена,аз съм само на 34,а вече имам сериозен проблем.Убедена съм,че всичко се дължи на ненормално ранната ми менопауза.Премахнаха ми органите едва на 29 и направо се скъсвам да съжалявам,че се оперирах.Убедиха ме тогава,че нямало друг начин и сега жестоко съжалявам.

# 86
  • Бургас
Да,след раждането получих хиперфункция на щитовидната жлеза,години наред пих Метизол,но вече около 9 месеца не пия нищо,хормоните са ми съвсем в норма.А пък оплакванията от сърцето се задълбочават.
Между другото баба ми на 40 годишна възраст е облъчвана,за да се прекрати работата на яйчниците и след около десетина години и тя е получила оплаквания от сърцето.Все още е жива,но е с пейсмейкър,някакви стендове,няколко коронарографии...Страх ме е,че по-нататък и на мен може да ми се наложи.И при нея е започнало със стенокардия.Тя е на 87,изглежда на 67 и дори все още съвсем сама си гледа къщата,но тя има съвсем различна от моята нагласа.Аз съм безкрайно депресирана,имам и улцерозен колит за съжаление.

# 87
  • СОФИЯ
mariqivanova799, информирай се  и се консултирай  с добри кардиолози, даже няколко.
Така, ще чуеш различни мнения, но нека да са добри специалисти.

# 88
  • Бургас
Ами аз ходих при доста добър кардиолог,доктор Айрянова,работи в Дева Мария в Бургас,но обмислям варианта и за второ мнение.И все пак не ми се вярва холтерът да греши.

# 89
  • СОФИЯ
Ами аз ходих при доста добър кардиолог,доктор Айрянова,работи в Дева Мария в Бургас,но обмислям варианта и за второ мнение.И все пак не ми се вярва холтерът да греши.

Когато се поставят по сериозни диагнози, според мен трябват няколко мнения. Дори не бих показала изследванията от първия доктор. Но това е само мое мнение. Относно докторите аз съм много недоверчив човек.

Общи условия

Активация на акаунт