Какво правят жените в менопауза, когато ... 6

• 169 768
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
  • СОФИЯ
Аз пих Ремифемин, но само 10 дни и сама ги изхвърлих. Сутрин ми беше зле от тях, чувствах се подута и ми се повдигаше. До килограми не стигнах.
 От 9 години съм в менопауза и сякаш всяка следваща година е все по зле. За теглото няма да говоря, че то вече ми се свършиха думите -и да седя, и да спя, и да дишам все дебелея. Ужас! А през последните две години има моменти, особено вечер,  когато толкова много съм гладна, че се плаша.

jb66, радвам се за теб, че всичко е наред!

И аз всяка година ставам по зле. Мислех си, че скоро ще премине, но сега като те прочетох съвсем изгубих надежда  ooooh!

# 211
  • София
И какво сега? Ще правим гладна стачка срещу килограмите ли?

# 212
Моля някой, който е пил Ремифемин, да сподели мнение и опит. Преди 6 месеца влязох принудително в критическа - след хистеректомия - и 40 дни след това започнах да пия по рецепта от лекуващия лекар. Наистина горещите вълни са доста слаби и редки, но мисля, че на мен ми предизвиква наддаване на тегло, както дословно пише в бележката към лекарството. Трябваше да го пия 6 месеца, но на своя глава го спирам, защото това е единственото лекарство, което пия, и няма други причини да не мога да отслабна. А не е като да не полагам усилия.
ми се повдигаше. До килограми не стигнах.
 От 9 години съм в менопауза и сякаш всяка следваща година е все по зле. За теглото няма да говоря, че то вече ми се свършиха думите -и да седя, и да спя, и да дишам все дебелея. Ужас! А през последните две
Аз пих Ремифемин, но само 10 дни и сама ги изхвърлих. Сутрин ми беше зле от тях, чувствах се подута и години има моменти, особено вечер,  когато толкова много съм гладна, че се плаша.

jb66, радвам се за теб, че всичко е наред!

Глада не е от менопаузата , а от усилителите на вкусът натъпкани в храните от недобросъвестните производители ...Започнете да гледате "Територия заговора " с Михаил Мамаев  Peace Peace

# 213
  • Bristol
Благодаря, DeVa!

Последна редакция: сб, 24 юни 2017, 17:19 от Merry

# 214
Ти си за другата тема, Merry,

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=954866.705

Да попитам дамите с оплаквания за напълняване. Изследвате ли кръвна захар и инсулин? Вероятно там е отговорът.

# 215
  • Bristol

Да попитам дамите с оплаквания за напълняване. Изследвате ли кръвна захар и инсулин? Вероятно там е отговорът.
Hug

# 216
  • СОФИЯ

Правя контролни изследвания всяка година и захарта ми е била в норма.  Rolling Eyes

# 217
Инсулинът е важен, не само захарта. Ако той е висок, пълнеенето е гарантирано.

# 218
  • тук, на мястото си

Да попитам дамите с оплаквания за напълняване. Изследвате ли   
кръвна захар и инсулин? Вероятно там е отговорът.
  Извинявай, но би ли ми обяснила как да си измеря инсулина, никога до сега не съм го правила. Много мерси предварително!

# 219
В лабораторията искаш имунореактивен инсулин - ИРИ.
Най-точен е тестът с глюкозата - ОГТТ, но задължително с трикратен инсулин, защото при някои хора на гладно може да е добре и кръвната захар, и инсулина, обаче след натоварването с глюкоза се появява проблем.

# 220
Привет дами,и аз като уж млада но в менопауза за година качих 10кг.но страно сега ги свалих незная как.Точно от година съм без цикал

# 221
В лабораторията искаш имунореактивен инсулин - ИРИ.
Най-точен е тестът с глюкозата - ОГТТ, но задължително с трикратен инсулин, защото при някои хора на гладно може да е добре и кръвната захар, и инсулина, обаче след натоварването с глюкоза се появява проблем.
Взема ли се направление за това от личния ?

# 222
Едва ли.
Инсулинът не се поема от касата, а самият тест без него е 5-6 лв., в зависимост от лабораторията.

# 223
# 224
Здравейте

Правих си кръвнозахарен профил
Сутрин -6,8
В 12 -5,2
В 14 -10,2
Като се има предвид,чене успях да обядвам в 12 и нещо,а в 13 ч
Мнения?
Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт