Какво правят жените в менопауза, когато ... 6

• 169 751
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
Горна граница по официални референтни стойности, т.е. 4.5? Много са заблуждаващи, би следвало да е 2.5-2.7...
Да,ТСХ ми е 4,при граница 4,2.Днес бях на ендокринолог,за първи път ми изписа еутирокс 25 мг.От утре сутрин започвам по половинка 2-3 дни,после цяло.Мога ли да очаквам някакви стр.ефекти,малко съм притеснена.
Някой може ли да ми даде линк към темата за Хашимото?

# 256
  • София
Ако ти е висока дозата, би могла да имаш сърцебиене, ускорен пулс, но с 25 мг на тази стойност на ТСХ не би следвало да имаш каквито и да е странични ефекти.

# 257
  • Бургас
Елинор,от тази доза нищо не би трябвало да ти стане,ниска е,спокойно.
За съжаление не мога да слагам линкове от телефона,но опитай да цъкнеш на Здравословни проблеми и профилактика и потърси темата Автоимунен тириоедит на Хашимото.Ако не успееш ще пробвам утре вечер да се добера до лаптоп и да ти дам линк.
Не се тревожи,няма да имаш проблеми с лекарството,даже би трябвало да ти се подобри състоянието след известно време.

# 258
Благодаря ви момичета!   Hug Heart Eyes

# 259
  • София
Горна граница по официални референтни стойности, т.е. 4.5? Много са заблуждаващи, би следвало да е 2.5-2.7...
Според Начев и възрастта се вземала предвид. За мен (48г) до 5 било ОК. Ако сме се водили по референтните стойносто сме щяли да претоварим сърцето, а трябвало да го пазим. Не мога да достигна до показания около 2. Все са ми ниски дозировките. И за мъжа ми каза,че ако ТСХ и около 10 тогава ще предписва хормон.
До 5 ако е, без лечение да кара. А на него все му  е студено и затваря прозорци. Аз отварям.

И аз понякога горя отвътре. Не се потя.Не съм си и помисляла,че е от менопаузата. Различно е усещането от вълните. Слава богу,че не е постоянно.

# 260
Колко трябва да е ТСХ, че да усещаш вътрешно да ти е горещо?
Аз нямам вълни, не се потя, даже в жегите, но ми се случва да имам такова усещане за вътрешна топлина.
Моето ТСХ е 0,9.

# 261
  • София
И какво сега, да спирам Л-тироксина ли? На мен ми е максимално 5.2, когато не съм го пила 10на дена (случи се преди 3 години да го забравя на път за Щатите). Ами тогава няма ли опасност да ми се забави допълнително метаболизма?

# 262
  • София
И какво сега, да спирам Л-тироксина ли? На мен ми е максимално 5.2, когато не съм го пила 10на дена (случи се преди 3 години да го забравя на път за Щатите). Ами тогава няма ли опасност да ми се забави допълнително метаболизма?
Не бих го спряла. Вероятно пак опираме до лекари и разбиранията им. Приятелка в щатите поддържа нива от 1 и нещо, други следят референтитедо 4,2, ето Начев ме изненеда със старчески референтни граници...
Май най-добре да се консултирам с още един лекар. До сега имах голяма вяра на Начев. 

# 263
  • София
Гледах да го поддържам около 2.5. В интерес на истината, тогава ми е най-наред  пулса.

# 264
Появи ми се една теория за ранната менопауза  не знам дали ще я одобрите , но все пак да я кажа :
Гледам един доктор К. Заболотный ( академик с 8 медицински специалности) той казва , че:
- за него е нормално менопаузата да е след 55 г.
- токсикозата е причина за 50 000 заболявания
-  и още др. неща за токсикозата
Откъде се хваща токсикоза - още от първите глътки мляко , когато майката има токсикоза , жени с токсична кърма по-добре да преминат на смеси за хранене на децата си и пр.
Токсикозата е най-опасна през бременността и стресира организма на майката и на детето и докарва вторично безплодие
Какво е всъщност токсикозата - човека е приемал не свойствени за организма соли , които са изместили свойствените ...приемал ги е чрез консервираните храни
+ това обаче
Съм гледала и Валерия-Иман Порохова , която приемайки Исляма (но не на едно голо доверие , чрез научни доказателства ) по въпроса за яденето на свинско установява , че  за да се пази добичето  от такива стръвници като хората е развило едни токсини да се пази .... забрана за ядене на свинско има в Корана , Тората ,  Библията  ... обаче на търговците отново не им пука и понеже прасе се гледа по-бързо и по-лесно от тревопасните...давай
т.е.
жените пъвроначално са токсикирани със свинско и менопаузата и паднала на 45 г. а после и с консерванти и границата пада с още 5 г.   
т.е.
ако се започне една по-ранна диета възрастта пак може да се вдигне до 55 г.

# 265
  • на острова на мечтите
Явно съм изключение от правилото, защото аз месо не ям,а и никога не съм си падала чак много по мръвките. Най-много по Коледа,когато дядо колеше животни и пратеше колет хапвах по нещо .  Може би има значение с какво хранят и тъпчат сега животните,а и как отглеждат растенията. Това,което излиза на пазара е доста далеч от чистото био производство от моето детство,когато всичко се отглеждаше с уважение и слънце. Домати,чушки и други зеленчуци без вкус. Инжектирани меса и риба с хормони и други гадости . Ужас и потрес.
Проблемът съществува и при малките момиченца вече с цикъл на 9 години от употреба на мляко пълно с хормони. И за това никой не говори,или само епизодично се появяват неудобни истини в новините. Ние самите забравяме почти веднага тези неприятни факти,или превключваме ужасени канала.
Засега не пия нищо и топлите вълни се завърнаха. Ще видя докога ще изтърпя.

Последна редакция: пт, 15 сеп 2017, 19:21 от danilu

# 266
  • София
Аз съм градско чадо (без село) от Пловдив, при нас по соца в магазините продаваха само пилешко. Свинско и телешко съм прояла вече като възрастна.

# 267
И аз много не обичам месо , но пък наистина много консерватни съм изяла докато разбера

# 268
Аз съм градско чадо (без село) от Пловдив, при нас по соца в магазините продаваха само пилешко. Свинско и телешко съм прояла вече като възрастна.

+1. Peace

Телешко и сега не ям, не ми харесва.

# 269
  • Добрич
Този месец посетих хомеопат-гинеколог за изследване с биолазер Оберон. Според лекарката цикълът ми е без овулация. Каза, че др. месец може и да има овулация и ми изписа витамин Е. В големи количества стимулирал яйчниците. После моя близка сподели, че и тя затова го ползвала.
Освен това ми предписаха и таблетки за намаляване на обилното кървене. В момента съм на трети ден и мога да кажа, че за сега съм доволна от резултата. Гинекологът обясни, че тъй като прогестеронът е малко и не може да свие кръвоносните съдове, кръвта буквално се излива от мен. По принцип съм против синтетичните лекарства, но като претегля на везната, мисля да ги вземам. Разчитам на тях, за да си запазя кръвчицата, че губя желязо, да намаля значително "спешното" пране в тези дни, а и дискомфортът е от значение.

Общи условия

Активация на акаунт