Спешно ми трябва най-добрата къна

• 16 520
  • 36
  •   1
Отговори
# 15
Здравей, къносвам се от 5 години. Използвам къна Eagle's. Черна. Пробвала съм и на други фирми, но след тях чувството беше като след боя. Eagle's ми подейства най - добре, но една от съставките доста ми вади очите и това е парафенилендиамин. При по - чувствителни хора се опасявам, че може да доведе до реакции, но предполагам ако се направи тест преди това може да се провери какво е действието на продукта върху даден човек. Ползвала съм и био къна и много ми хареса как ухае и придава блясък на косата, но за съжаление не успя да покрие добре, а белите косъмчета, които имам си останаха такива. Най - добрият съвет, който мога да ти дам, е да подбереш качествен шампоан, маска за коса, да се храниш с хубава храна и да се въоръжиш с търпение. Това предприех самата аз преди 5 години, когато бях изгорила косата си от преси, сешоари и най - вече боя за коса Palette. Желая ти успех и дано откриеш най - доброто решение. Hug

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 12:59 от Bunny ♥

# 16
  • Бургас/Пз
Бонбон13, готова ли си да станеш различни нюанси на червеното след като се направиш с къната? След такова зверско химическо изтощаване и различни цветове на косата, едва ли къната ще хване равномерно навсякъде, така че просто приеми , че равномерен цвят , с каквото и да се боядисаш трудно ще получиш.

# 17
# 18
Здравей, къносвам се от 5 години. Използвам къна Eagle's. Черна. Пробвала съм и на други фирми, но след тях чувството беше като след боя. Eagle's ми подейства най - добре, но една от съставките доста ми вади очите и това е парафенилендиамин. При по - чувствителни хора се опасявам, че може да доведе до реакции, но предполагам ако се направи тест преди това може да се провери какво е действието на продукта върху даден човек. Ползвала съм и био къна и много ми хареса как ухае и придава блясък на косата, но за съжаление не успя да покрие добре, а белите косъмчета, които имам си останаха такива. Най - добрият съвет, който мога да ти дам, е да подбереш качествен шампоан, маска за коса, да се храниш с хубава храна и да се въоръжиш с търпение. Това предприех самата аз преди 5 години, когато бях изгорила косата си от преси, сешоари и най - вече боя за коса Palette. Желая ти успех и дано откриеш най - доброто решение.   Hug
Купила съм си шампоани на by KB специално за увредени коси след изрусяване на syoss шампоани и маска на Макадамия. Допълнително имам чисто арганово масло и спрейчета на Glis. Чудя се маската с газ мас и оцет дали ще засили късането на косъма...Много хубави мнения четох за нея,а аз доста домашни маски и правя.

# 19
Здравей, къносвам се от 5 години. Използвам къна Eagle's. Черна. Пробвала съм и на други фирми, но след тях чувството беше като след боя. Eagle's ми подейства най - добре, но една от съставките доста ми вади очите и това е парафенилендиамин. При по - чувствителни хора се опасявам, че може да доведе до реакции, но предполагам ако се направи тест преди това може да се провери какво е действието на продукта върху даден човек. Ползвала съм и био къна и много ми хареса как ухае и придава блясък на косата, но за съжаление не успя да покрие добре, а белите косъмчета, които имам си останаха такива. Най - добрият съвет, който мога да ти дам, е да подбереш качествен шампоан, маска за коса, да се храниш с хубава храна и да се въоръжиш с търпение. Това предприех самата аз преди 5 години, когато бях изгорила косата си от преси, сешоари и най - вече боя за коса Palette. Желая ти успех и дано откриеш най - доброто решение.   Hug

Купила съм си шампоани на by KB специално за увредени коси след изрусяване на syoss шампоани и маска на Макадамия. Допълнително имам чисто арганово масло и спрейчета на Glis. Чудя се маската с газ мас и оцет дали ще засили късането на косъма...Много хубави мнения четох за нея,а аз доста домашни маски и правя.

2 с.л. тривитаминол, 1 с.л. зехтин, 2 с.л. кисело мляко, 1 с.л. мед и 1 с.л. ракия.

Маската се нанася върху косата и е нужно да престоите поне 1-2 часа. Simple Smile

# 20

2 с.л. тривитаминол, 1 с.л. зехтин, 2 с.л. кисело мляко, 1 с.л. мед и 1 с.л. ракия.

Маската се нанася върху косата и е нужно да престоите поне 1-2 часа. Simple Smile
Май са спряли тривитаминола... Търсих го 2 седмици и го нямаше има някакъв нов вариант вит. а + вит. б + масло от макадамия :/ иначе най редовно спя с стимулант на икаов зехтин кисело мляко водка мед и бадемово масло.

# 21

Използвала съм оранжевата серия на Syoss, но това беше преди време, когато първо излезна на пазара и не ми подейства добре - изсушаваше ми косата. Предполагам са подобрили формулата. Важно е кое действа добре на теб, тъй като всеки тип коса е различен. Аз използвам само два шампоана, които през годините тествах и знам, че за мен работят добре - Rene Furterer в съответно оранжева и зелена опаковка под името Tonucia и Forticea, другият е Klorane. Аргановото масло действа много добре и след време връхчетата са доста запазени и загладени по мои наблюдения. Спрейчетата също са чудесен избор, много помагат в разресването и поддържането на естествената влага на косъма. Относно маската с газ (за блясък и растеж), мас (за мекота и плътност) и оцет (регулира омазняването, заглажда, придава блясък) - моя позната си я прави и косата и от тънка стана по - бухнала и много мека и лъскава. Чела съм, че е добре да се прави на всяко миене и да се правят почивки, т.е. да не се прави системно всеки месец. Добър вариант е и да приемаш витамини - биотин, магнезий, селен, геритамин. Маската с тривитаминол, която са споменали момичетата преди мен, също е много добра. Ползвах я преди около 3 години в продължение на няколко месеца. Но от нея малко ми се омазни скалпа.

# 22

Използвала съм оранжевата серия на Syoss, но това беше преди време, когато първо излезна на пазара и не ми подейства добре - изсушаваше ми косата. Предполагам са подобрили формулата. Важно е кое действа добре на теб, тъй като всеки тип коса е различен. Аз използвам само два шампоана, които през годините тествах и знам, че за мен работят добре - Rene Furterer в съответно оранжева и зелена опаковка под името Tonucia и Forticea, другият е Klorane. Аргановото масло действа много добре и след време връхчетата са доста запазени и загладени по мои наблюдения. Спрейчетата също са чудесен избор, много помагат в разресването и поддържането на естествената влага на косъма. Относно маската с газ (за блясък и растеж), мас (за мекота и плътност) и оцет (регулира омазняването, заглажда, придава блясък) - моя позната си я прави и косата и от тънка стана по - бухнала и много мека и лъскава. Чела съм, че е добре да се прави на всяко миене и да се правят почивки, т.е. да не се прави системно всеки месец. Добър вариант е и да приемаш витамини - биотин, магнезий, селен, геритамин. Маската с тривитаминол, която са споменали момичетата преди мен, също е много добра. Ползвах я преди около 3 години в продължение на няколко месеца. Но от нея малко ми се омазни скалпа.
Бях си взела Геритамин по онова време когато имах дълга коса преди опитите ми и много добре ми подейства,сега някакви на ДМ пия ще ги видим и благодаря за маската с газта още днес мисля да си я направя щом няма опасност.Аз съм още на 17 и нямам много бюджет и се придържам към по евтини продукти  Laughing. Дано да я оправя предстой ми бал и ми трябва коса Rolling Eyes Embarassed Embarassed. Също така си пръскам хининова розова вода и едно себорал форте. Нещо което съм забравила и е от сорта на 10 12 лв. броя дали има?

# 23
Разбирам те. В момента използвам по - евтина маска за коса le petit marseillais (около 6 - 7 лв. на промоция), която много омекотява косата. Не смятам да я сменям докато не я развалят. Ако някой ден решиш да изпробваш нещо ново горещо ти я препоръчвам. Мисля, че си се заредила добре с продукти за коса. Остава само да си ги използваш и да се грижиш за косата си. Режи си редовно сухите краища, можеш да ползваш някакви кристали или заглаждащ серум. Когато миеш косата наблягай повече на скалпа, отколкото на връхчетата, като го масажираш леко за да успокоиш кожата на главата и да засилиш кръвообращението. Това е ключово за растежа. Също така избягвай ресането на мокра коса, тогава се къса най - много. Не търкай косата след баня, остави я просто да попие в хавлията. И в никакъв случай не се обезкуражавай, въпреки че е възможно да има моменти, в които ти се струва, че нищо не се получава. Възстановяването е по - продължителен процес и най - голямото удовлетворение идва в края.

# 24
Разбирам те. В момента използвам по - евтина маска за коса le petit marseillais (около 6 - 7 лв. на промоция), която много омекотява косата. Не смятам да я сменям докато не я развалят. Ако някой ден решиш да изпробваш нещо ново горещо ти я препоръчвам. Мисля, че си се заредила добре с продукти за коса. Остава само да си ги използваш и да се грижиш за косата си. Режи си редовно сухите краища, можеш да ползваш някакви кристали или заглаждащ серум. Когато миеш косата наблягай повече на скалпа, отколкото на връхчетата, като го масажираш леко за да успокоиш кожата на главата и да засилиш кръвообращението. Това е ключово за растежа. Също така избягвай ресането на мокра коса, тогава се къса най - много. Не търкай косата след баня, остави я просто да попие в хавлията. И в никакъв случай не се обезкуражавай, въпреки че е възможно да има моменти, в които ти се струва, че нищо не се получава. Възстановяването е по - продължителен процес и най - голямото удовлетворение идва в края.
Охх май искам чудеса на кратко време права си. Мерси а на le petit marseillais имам душ гела с нар уникалеен е  bouquet иначе вечер преди да легна лягам с главата надолу и си масажирам скалпа(видях го в youtube inversion metod или нещо такова беше. Купих си свинска мас и ще се мажа сега и с нея.

# 25
http://galabari.com/Trivitaminol-AD3E-100ml-p-209.html
Излиза около 10 лева с доставката bowuu

# 26
Здравейте, не разбирам как химически доста (явно) увредена коса ще може да се подобри/поправи с къна (па било тя и най-добрата) и шампоан и спрей от масовата козметика. Не ме разбирайте погрешно-не влизам да се карам, просто....е безсмислено. Докато не израсте увредената коса, на този етап едва ли има как да се подобри състоянието ѝ. Аз не си боядисвам косата, не ползвам преса, сешоар само зимата, набързо. И въпреки това всеки месец давам по около 100 лв за професионални продукти за косата си, от които наистина има ефект. Но и нея да изруся 3 пъти за кратко време, каквито и да е професионални и скъпи продукти да купя и да ѝ сложа-няма да се оправи. Няма по-красива коса от здравата коса. Така че по-добре скъсена максимално (дължина) и наблягане на подхранване и израстване на увредената коса, отколкото....само да замазваш положението.
Пак повтарям-казвам го с най-добри чувства. Успех.

# 27
Съгласна съм с Goldfinch. Всички съвети, които дадох лично аз са насочени към правилна грижа за новата коса и леко подобряване на вида на вече повредената. Може би това пропуснахме да коментираме. При мен, когато я бях изгорила от преси и бои точно това помогна - просто изчаках да израсте. И аз не използвам сешоар и понеже е дълга и не стои добре я държа на плитка или на кок.

# 28
Съгласна съм с Goldfinch. Всички съвети, които дадох лично аз са насочени към правилна грижа за новата коса и леко подобряване на вида на вече повредената. Може би това пропуснахме да коментираме. При мен, когато я бях изгорила от преси и бои точно това помогна - просто изчаках да израсте. И аз не използвам сешоар и понеже е дълга и не стои добре я държа на плитка или на кок.
Аз ще я отрежа просто мечтата ми е била съвършен абитуриентски бал... не искам екстеншъни,имам в естеествения цвят но не искам да съм тогава с тях. имам 3 пръста късащо се което след бала ще отрежа знам че здрава тънката и късаща се коса няма как да стане. Искам приемлив вид до другата година. И аз не се изказах какво точно искам,май стана недоразумение.

# 29
А колко е дълга косата ти сега? Аз бих (само и единствено мое мнение) оставила косата си без нищо за момента-имам предвид да не я боядисваш или къносваш. Събери пари и си купи една силна серия на Керастаз, и само я подхранвай. Без преси и други химически или топлинни обработки. Да, ще ходиш като далматинец (повярвай и аз съм била така) няколко месеца, хем да ти държи влага за в бъдеще да не правиш такива експерименти. И чак към февруари - март намери наистина добър фризьор и внимателно, всеки месец да ти изравни цвета-дали с боя или с къна-най-добре да се посъветваш с фризьор.
Междувременно всеки месец можеш да режеш по сантиметър, така, че хем да запазиш сегашната дължина, хем лека полека да махаш най-увредената коса.
Пак казвам-това е само мое мнение  Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт