Рак на гърдата бременност

• 3 003
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте бг-мамчета:)
Оперирана съм от рак на гърдата преди 10 години , хормонозависим. На лечение с Novadex и Zoladex съм. Имам ли някакъв шанс за бебе? Някой с подобен опит.
Благодаря предварително.

# 1
Здравей звездичка,

Не мога да помогна със знания по темата, но искам само да те прегърна и да ти кажа, че на света не е най-важното да родиш бебе, а да си жив и здрав за да го отгледаш. Майка не се става защото раждаш, а защото гледаш и обичаш едно дете. Точно твоето дете, това, което е родено ти да му бъдеш майка може да е в някой дом и да чака да го намериш ... без да поемаш риск за здравето си.  Hug

# 2
Здравей Дорис  Simple Smile
Благодаря много за подкрепата.Сигурно си права  Sad
Не е справедливо някой да иска толкова много и да няма шанс , а други да не искат и да имат толкова много шансове  Cry
 Hug Hug

# 3
Мила звездичка, съжаляжам за всичко, през което си преминала. Мисля че имаш все пак шанс за биологично дете, което естествено не изключва и възможността да си осиновиш. Не претендирам за правота или медицинско образование, но можеш да потърсиш вариант за сурогатна майка. След като ракът е хормонално зависим, предполагам могат да вадят яйцеклетки на естествен цикъл, без да те стимулират. Разбира се сурогатното майчинство не е легитимно у нас и ще трябва да търсиш варианти навън, което не е никак евтино, но все пак е възможност. Попадала съм на информация, че има страни, в които е разрешено за чужденки. Дано не те подвеждам някак с информацията, просто искам да ти дам надежда. Прегръщам те и ти желая прекрасна здрава рожба, която да обичаш с цялото си сърце, независимо как е попаднала в ръцете на мама  Hug

# 4
Здравей, съветвам те да потърсиш репродуктивен специалист в Надежда, Щерев или др клиника. В зависимост от възрастта ти и яйчниковия резерв. Има два варианта, ако си още млада спираш Золадекса и Нолвадекса, ако имаш още яйцеклетки, няколко месеца пиеш Фемостон.Връщат ти цикъла и се вижда, стават ли яйцеклетките и дали ще се възтанови овулацията.
Ако да, то се пробва естествено забременяване поне 2 м след спиране на Нолвадекса.
Ако не става само , но овулираш, стимулации, пункции и въобще инвитро. Последното обаче става след консултация с твоя онколог дали ск в ремисия.
Ако не стават яйцеклетките ти, ще ти предложат донорски. Това все пак е добър вариант, защото ще е с гените на мъжа ти, ще си го износиш като твое и ще си го възпиташ от бебе.
Трети вариант е осиновяване разбира се.
Пожелавам ти щастие, каквото и да решиш.

Общи условия

Активация на акаунт