Отслабване – 16-годишна

  • 22 107
  • 271
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 61 553
Олиото е рафинирано, не че е отровно, но не е подходящо. Също и рафинирания зехтин не.
Патешката и свинската мас се ползват вместо олио, за готвене.
Маслото задължително трябва да е 82%, а не от евтините, смес с маргарин.

# 196
  • Мнения: 40 182
Олиото е рафинирано, не че е отровно, но не е подходящо. Също и рафинирания зехтин не.
Патешката и свинската мас се ползват вместо олио, за готвене.
Маслото задължително трябва да е 82%, а не от евтините, смес с маргарин.

За олиото знам, че ако е на салати сурово, не е проблем, но при готвене ставало вече лошо. Аз все още готвя с олио.
А рафинирания зехтин как се познава, че е рафиниран. То не пише нищо, поне на тези, които взимам.
А за патешката и свинската мас нещо за готвене не ми харесва да ги пробвам. Стресира ме с това инфо.  Laughing

Виж с патешка може и да пробвам. Сега гугълнах и била полезна. Ама нещо ме отвращава от свинската, не знам.
Намира ли се патешката в повечето супермаркети. Каква е цената? Гугъл не ми казва.
Свинската е евтина, в едни кофички я има. Но не съм срещала патешка.

# 197
  • Мнения: 61 553
Патешка може да си направиш сама, от патешки фенери.
Иначе знам, че има, но в много малко магазини. Може да питаш покрай вас.
Студено пресования зехтин е естра върджин, другите са салатни, т.е. рафинирани.

# 198
  • Мнения: 40 182
Ох, да правя мас. Нямам време.
Но все пак ще поразпитам из магазините.
Значи зехтина ми е рафиниран.
Мисля, че когато съм купувала екстра върджин, миришеше неприятно. Поне на мен.
А този, който ползвам не мирише и мога да го слагам на салати. Явно рафинирането отнема тази специфична миризма от която направо лошо ми става.

# 199
  • Мнения: 61 553
Ами явно е въпрос на възприятие. На мен ми мирише хубаво екстра върджин. Wink
Той е и по-скъп, по цената също ще го поанаеш.

За пат. мас - ако не пържиш, може просто да си отделяш мазните части на фенера и да си ги ползваш за готвене, без да топиш мас. У нас така прави майка ми. Аз не съм по готвенето. Mr. Green

# 200
  • ... рееща се.
  • Мнения: 626
Пробвай кокосово масло, прилича на свинска мас като консистенция Simple Smile

# 201
  • MI
  • Мнения: 11 890
Ева, тя яде два пъти на ден, единия закуска. Нагледала съм се на нищо неядещи жени над 30, които дебелеят от въздуха направо. Иди им обяснявай че с глад и нередовно ядене никога няма да отслабнат, освен ако наистина не спрат храната. Пълно блокиране на метаболизма, който и без това след 30 и след 40 се забавя.

С екстравържин не се пържи! Подходящ е за нискотемпературно готвене и суров. Точно олиото от семена се ползва за високи температури, тук дори така го придава- за пържене. А това с наситените мазнини (масло, мас, палмово масло, мисля и кокос) е нож с две остриета. Повишава холестерола и вероятността за сърдечно съдови заболявания. Мен лично много повече ме интересува да съм здрава.  Simple Smile

И това с инсулина не винаги е най-важното. Аз никога не съм имала корем, дори в най-дебелия ми период. Трупам основно на дупе, бедра, гърди и ръце. Структура. Никога не ми е била висока и захарта, но пак никоха не съм била кльощава и ако се тъпча има опастност да се затъркалям. Така че всичко е индивидуално, на един един режим се отразява супер, на друг зле.

# 202
  • ... рееща се.
  • Мнения: 626
@nelig, напротив. Чела съм, че кокосовото масло спомага за намаляването на "лошия" LDL холестерол.

# 203
  • MI
  • Мнения: 11 890
@nelig, напротив. Чела съм, че кокосовото масло спомага за намаляването на "лошия" LDL холестерол.
Спорен е въпросът.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Кокосово_масло
Аз лично ограничавам доста наситените мазнини и вкарах и на мм холестерола в ред.

# 204
  • в дяволитите очички на моето тормозче
  • Мнения: 1 011
 love-me , прочети тук:
http://lubomirivanov.com/7655/
http://lubomirivanov.com/6283/
http://lubomirivanov.com/6293/
http://lubomirivanov.com/8619/
Изобщо, разгледай  подробно целият блог.
Ако  четеш с разбиране, ще научиш много.

Последна редакция: нд, 16 окт 2016, 15:51 от Бронте

# 205
  • Мнения: 3 412
Бронте, махни препинателните знаци след линковете (; и .)

# 206
  • Мнения: 61 553
Забравих да кажа, че палмовото масло също не трябва да се ползва. Naughty

И да, екстра върджин е за салати, не за пържене.
Но тъй като вкъщи не пържим нищо, все пропускам да кажа за тези, които пържат. Crazy

# 207
  • Мнения: 87
Какво точно представлява кокосовото масло?
......И какво се прави с него?  newsm78

# 208
  • Мнения: 61 553
Може да си го слагаш сутрин в кафето.
Аз предпочитам кравето масло, повече ми харесва на вкус. Wink

Скрит текст:

# 209
  • Мнения: 87
Здравейте!
Тази сутрин ходих до супермаркета да се запася с някой неща за няколко дни (домати, краставици, ябълки и др.) та... видях риба тон консервирана в растително масло. Сетих се, че бях чела за нея, но не си спомням добре. Има много статии но все пак не мога да вярвам на всичко, което видя и чуя...
....Че реших да ви питам вас, както си е думата "Не питай старило, питай патило".
Мога ли да си купя и да си хапвам понякога?  newsm78 Laughing

Общи условия

Активация на акаунт