Отговори
# 30
Ще помисля още малко и ако никой не си харесам ще напиша, че гласувам за Чък Норис.

# 31
  • София
А какъв бихте искали да бъде бъдещият президент?

# 32
Няма да гласувам. Както винаги Simple Smile А санкцията - да ме заличат от избирателните списъци - е меко казано смехотворна. Все едно да накажеш детето, че не е отишло на училище като го премахнеш от учащите се, без да правиш сметка, че то ти трябва образовано. Явно не им трябват гласоподаватели, щом на такава ниска активност измислиха тази точно мярка. Но не се учудвам, там никой не работи за народа...

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 22:31 от amonqk

# 33
Ако всички гласуваме за най ненадеждния кандидат,  току виж сме направили президент Пищова. Не,  че няма да сме го заслужили,  и ще ни отива на стайлинга. За субсидиите, съм на мнението на Роналд. Партиите си имат членска маса,  да се самоиздържат от членски внос,  не за сметка на данъкоплатците. Да видим колко партии ще останат. Па и президентска.република на Митьо да дадем,  поне гладни няма да има. Като няма пасти,  кебапчета ще се ядат Joy

# 34
  • София
Субсидии навсякъде вземат, но в бедна България вземат 12 пъти повече от някои други държави!!!
Не виждам субсидиите да са ги спрели от лобиране #2gunfire

# 35
За конкретен кандидат ще гласувам.

# 36

Интелигентен и патриотичен. Също и неподкупен.
 Такива не виждам от кандидатите и за това съм за риба.
Аз не разбирам как мога да избирам между еднакви кандидатури. За мен това не е избор.
 Вие избирайте-аз ще приема който и да е от тези убавци...

# 37

Интелигентен и патриотичен. Също и неподкупен.
 Такива не виждам от кандидатите и за това съм за риба.
Аз не разбирам как мога да избирам между еднакви кандидатури. За мен това не е избор.
 Вие избирайте-аз ще приема който и да е от тези убавци...

Дори и ако е турчин и те поведе към Турция?

# 38
  • Ямбол
Как точно става повеждането към Турция от президента?

# 39

Дори и ако е турчин и те поведе към Турция?
Турчин ли ще избирате?

# 40
С лоби, Лиляна.

Негласуващите също влияят на избора, weissbier.

Последна редакция: чт, 13 окт 2016, 12:57 от Rumcajs

# 41
С лоби, Лиляна.

Негласуващите също влияят на избора, weissbier.
Нищо не мога да направя по този повод

# 42
Най-разумният въпрос на референдума е този за намаляване субсидиите на партиите, които ние плащаме. Ама щом не ви се чете, нека си останем овце И светтльо витков да взима Всяка година по 1,5 млн лева....
Не е задължително да намаляваш субсидиите за партиите. Просто щом си приел, че "не гласувам за никого" е действителен глас, трябва да му позволиш да участва и във формирането на процентната бариера /както всъщност е и редно за всеки действителен глас/. Колко ще са партиите минали 1%? То всъщност това май беше основният довод да ги броят веднъж като действителни, веднъж като недействителни.

По темата - склонна съм да гласувам с "не подкрепям никого" със слабия оптимизъм, че ако сме достатъчно много, ще се намери кой да касира изборите.
По ето тази логика, която посочиха в съседна тема. http://www.dnes.bg/politika/2016/10/13/kvadratcheto-sreshtu-vsic … ne-na-vota.318491

Крайно време е да се появи някаква реална опция за протестен вот.

Последна редакция: чт, 13 окт 2016, 23:03 от Vapor

# 43
  • Ямбол
Протестите се правят на друго място и не с бюлетина за избор на президент. Ето - един реши, че може да протестира и събра подписи да подкрепят протеста му.

# 44
Протестите се правят на друго място и не с бюлетина за избор на президент. Ето - един реши, че може да протестира и събра подписи да подкрепят протеста му.
Когато те задължават да участваш в изборния процес и твърдят, че гласът ти, подаден за това, че не харесваш нито един от предложените кандидати, е действителен, логично и законно е този твой действителен глас да се отразява по някакъв начин на резултата. Поне така мисля аз. Всъщност, това искам.

Протестен вот всъщност най-ясно се прави с вот, а не на друго място.
https://en.wikipedia.org/wiki/Protest_vote

Последна редакция: чт, 13 окт 2016, 23:27 от Vapor

Общи условия

Активация на акаунт