Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2016/2017

• 32 627
  • 211
  •   1
Отговори
# 90
Тази информация просто не е вярна... не знам от къде я черпите тази информация или как смятате.. ама дете изкарало изпита, според вас планирано за 55то учи в 145то училище! И не е само едно!!

# 91
  • София
Някои да има информация кога се очаква да обявят датите за изпита тази година? 

Благодаря.

# 92
  • София

Karina - детенцето е малко за звуков анализ  и сричкуване( според мен ) - наблегни сега на моториката - линийки, оцветяване, лабиринти. Срички , аз обяснявам на моето дете с пляскане на ръчички - казваш думичката и на всяка сричка пляскаш ( може и с юмруче под брадичката) . Като се научат така, после по-лесно правят и звуковия анализ ( т.е. напр. РЪКА , "РЪ" - вече не е само съставено от Р и детето започва да се чуди , коя е гласната в тази сричка). Моето още има проблем с Ъ-тата де , и с Л -то ( все У го чува  smile3521 smile3521 smile3521 ).

paulieM, благодаря много, току що ме върна в детството! Бях забравила пляскането! Съгласна съм с всички, малко е детето, но искам аз да съм подготвена и ако има как, да измисля накакъв забавен начин, когато му дойде времето, да се включвам в упражненията.  Точно на този етап сме - моторика и лабиринти (основно Крокотак засега) , а от миналата седмица събираме (до 6  Grinning).

Аз нямам педагогически умения, точно затова потърсих помощ от учител, водя се по него, отварям тетрадката и гледам докъде са и намирам подобни упражнения. Старая се само да затвърждавам вкъщи това, което са учили с преподавателя, не ми се струва въобще достатъчно 60 мин. на седмица.

Аз имам голям ентусиазъм, но се сдържам  Rolling Eyes (засега  Grinning ). Само да понаучи нещо и догодина ще се развихря от януари до изпитите  Laughing  Joy

# 93
Тази информация просто не е вярна... не знам от къде я черпите тази информация или как смятате.. ама дете изкарало изпита, според вас планирано за 55то учи в 145то училище! И не е само едно!!

Елена, данните са от линковете предоставени, както във файла, така и по-горе в темата, а именно списък на приетите в Шилер за двете училища, взет от сайта на Шилер и списък на класираните в 145 ОУ от сайта им. Елементарно е да се намери и всеки може да си направи такова сравнение.
Дали се харесва или не на някои потребители е друг въпрос. Фактите, обаче са факти и 'говорят', ако искаш и можеш да ги разбереш.  

Karina1212, извинявай за недоразумението. bouquet Ни най-малко не съм целяла да засегна теб или детето ти. Коментара беше принципен, а не конкретно за вас.
Много родители/ деца кандидатстват наистина самоцелно тук и там, та дори и в СМГ и после се виждат в чудо, защото не са преценили интересите, а понякога и възможностите на децата. Предполагам, че и в Шилер има такива, които са 'подготвили' децата за теста, а после срещат трудности, защото децата не са наистина готови за училище. Това би важало и ако пратиш дете без никакви интереси към творчество и изкуство, да учи в музикално, балетно и художествено училище. Всеки би следвало да познава детето си, но самоцелните амбиции са в ущърб на децата.  Peace

# 94

Благодаря.

Вероятно ще изчакат да излезе новата наредба за прием на първокласници, което ще стане към средата на февруари. Ако приемат даване на максимален брой точки за постоянен адрес, не е ясно какво ще решат от Шилер.

# 95

Елена, данните са от линковете предоставени, както във файла, така и по-горе в темата, а именно списък на приетите в Шилер за двете училища, взет от сайта на Шилер и списък на класираните в 145 ОУ от сайта им. Елементарно е да се намери и всеки може да си направи такова сравнение.
Дали се харесва или не на някои потребители е друг въпрос. Фактите, обаче са факти и 'говорят', ако искаш и можеш да ги разбереш.  

Karina1212, извинявай за недоразумението. bouquet Ни най-малко не съм целяла да засегна теб или детето ти. Коментара беше принципен, а не конкретно за вас.
Много родители/ деца кандидатстват наистина самоцелно тук и там, та дори и в СМГ и после се виждат в чудо, защото не са преценили интересите, а понякога и възможностите на децата. Предполагам, че и в Шилер има такива, които са 'подготвили' децата за теста, а после срещат трудности, защото децата не са наистина готови за училище. Това би важало и ако пратиш дете без никакви интереси към творчество и изкуство, да учи в музикално, балетно и художествено училище. Всеки би следвало да познава детето си, но самоцелните амбиции са в ущърб на децата.  Peace

Еми да точно фактите говорят... деца издържали изпит според теб готвени за 55то сега учат в 145 то ОУ

# 96
Не си разбрала. Колоната с първите имена е списък на децата в 145то, а а следващите две списъка на Шилер (общ за 145 и 55).  

# 97
Не си разбрала. Колоната с първите имена е списък на децата в 145то, а а следващите две списъка на Шилер (общ за 145 и 55).  

Спирам да споря! Червени, зелени,  черни букви.. идва ми в повече! За мен истината е следната... моето  дете се готви, яви се , изкара и в момента учи там! Да имаше неуредици в приема миналата година , но накрая всички приети да записани! За мен има много хейт .... И това е безумно ... темата не е за това, ако не ти харесва че твоето или това на твои близки дете не е прието аз те разбирам но спри! Темата не е и за братя и сестри и защо са с предимство или защо има неприети. Дали ни харесва или не няма значение това е сдружение и то като такова може и има право да решава критериите по които приема! От днешна дата аз като член на това сдружение смятам че имам право при вземането на решения повече от родител който не е такъв... продължавам да твърдя че няма логика едното ти дете да учи някъде а пък другото другаде! Когато съм решила че искам детето ми да учи там съм била наясно за шансовете! Пращайки го на изпит съм била наясно с изискванията, това че има братя сестри и прочие и въпреки това съм го пратила. Всички го правим и когато нещата не се получат недоволните са много.Има голяма доза късмет и шанс защото това са деца на 6 години... Но това е положението.. Има приети и неприети.... и накрая ще ти кажа следното.... преди година си бях обещала следното... Ако не се справи просто да го приема и да продължа напред... Това не е загубено време,детето готвейки се научи много. При нас нещата се получиха... за което съм доволна! Това е .. Хората са тук да обменят опит как да  готвят децата си а не да четат заядливи коментари на 3-4 потребителя които дъвчат едно и също непрекъснато! Аз поне спирам защото смятам че е въпрос на елементарно възпитание и дано и другите такива да спрат!

# 98
Няма 'хейт', има истина, която не се харесва на няколко човека в тази тема, които освен да оспорват показаните им факти, не помагат по никакъв начин на хората насочили се да кандидатстват в този момент в 145ОУ и 55 СОУ. Естествено е да се вълнуват и да търсят отговор на въпросите си.

Та няма да спра да отговарям на въпроси и показвам данните свързани с този прием. Който иска ще разбере тези така 'сложни' таблици и цветове, с които сигурна съм ще се справят дори децата, готвещи се за изпит в Шилер. Останалите, ще твръдят, че това е 'хейт'.

# 99
Подкрепям Елена. Шреки, защо не си създадете темичка "Как да плюем по Сдружение 'Фридрих Шилер'" или нещо подобно. Обещавам, че когато Ви доскучее, ще идвам да поддържам огъня. Вие, както стана ясно, не сте член на сдружението. Не рзполагате с достоверна информация, тълкувате си нещата избирателно, но с това по никакъв начин не помагате на никого.
На останалите читателки искам да кажа - да, мами, Шилер е точно това - той е среда и кръг от единомишленици, повечето - креативни хора с позитивно мислене. Радвам се, че имаме членове като Елена - такива хора в съдружие са направили сдружението. Не се отчайвайте, ако не успеете да влезете. Ние учим децата си не за да влязат в Шилер, а заради самите тях. Времето, прекарано в обучение и занимания, не е минало безполезно. Аз бих само се радвала, ако цялата тази енергия се насочваше в изграждането на други подобни сдружения по другите училища.

# 100
Четене с разбиране е важно умение, което се придобива в начален курс на образованието.
Целта не е "Как да плюем по Сдружение 'Фридрих Шилер'", а да се покажат данните, които съм взела от сайтовете на Шилер и 145 ОУ.  Всеки да ги тълкува както може.  Peace

# 101
  • София

Благодаря.

Вероятно ще изчакат да излезе новата наредба за прием на първокласници, което ще стане към средата на февруари. Ако приемат даване на максимален брой точки за постоянен адрес, не е ясно какво ще решат от Шилер.

И аз се вълнувам по темата. Какво ще стане ако наредбата остане в досегашния си вид? За сдружението ще могат да кандидатстват само деца от Младост 1А и тези с предимство заради брат или сестра в сдружението.
Аз лично не бих рискувала да си сменя адресната регистрация в Младост 1А и после да нямам никаква друга опция, в случай, че не ни приемат в 145-то. (не си спомням в района да гъмжи от "елитни" училища)
    Това за мен много променя нещата, щом няма да има значение как се е представило детето на изпита, а само къде живее, няма смисъл и от изпита (по мое мнение). Надявам се някой да ме опровергае, основно заради това пиша  Rolling Eyes
    Вече много стават препятствията пред детето ми. То ако ще е така, по-добре сдружението да има по една паралелка във всяко квартално училище, че поне да има смисъл някакъв от "пресяване". Сега какво ще се "пресява", живеещите в Младост 1А?! По-добре направо да ги записват по местоживеене.

# 102
  • Sofia
Карина, абсолютно си права. Ако не приемат допълнение към новия проектодокумент с критерий за предимство на деца от ПГ, ще е абсолютно излишно да се прави изпит за Шилер.
Но това с една паралелка в повече училища не е толкова лесно изпълнимо....

# 103
  • София
Карина, абсолютно си права. Ако не приемат допълнение към новия проектодокумент с критерий за предимство на деца от ПГ, ще е абсолютно излишно да се прави изпит за Шилер.
Но това с една паралелка в повече училища не е толкова лесно изпълнимо....

desive78, какво имаш предвид под "критерий за предимство на деца от ПГ", нали и за прием в ПГ пак важи първият критерий за местоживеене. Ако може да ми поясниш, че търся все още сламка, за която да се хвана  Joy

Иначе, за съжаление, съм напъно съгласна с теб, че не е възможно да има по една паралелка във всяко училище към сдружението. Надявам се, в името на моето дете, да се случи чудо до февруари и Шилер да не остане само "квартална придобивка". А на печелившите по местоживеене бих могла само благородно да завиждам, че ще получат такова образование за децата си! Само си пожелавам и в нашия квартал да има такова училище. Успех на дечицата!

# 104
Още нищо не е ясно каква ще е наредбата за първи клас, така че е рано да гадаем. За ПГ в Шилер не важат правилата за местоживеенето, те биха важали за първи клас по наредбата. За изпита , не е ясно и какво ще решат членовете на сдружението, доста не са от Младост -1А. Та засега е ясно, че нищо не е ясно. Ще поизчакаме, да видим. В Младост има много училища като гледам. Като възпитаник на 144 СОУ бих казала, че навремето ставаше (сега не знам как е). Беше по - зле от 81 СОУ, но доста деца отидоха да учат в елитни гимназии, 145 СОУ си му знаете славата. То дръпна от няколко години заради сдруженията.

Общи условия

Активация на акаунт