Бъдете внимателни с booking.com

• 40 119
  • 344
  •   1
Отговори
# 75
При разпечатка на банката ми излиза, че автоматично хотелът е изтеглил секунди след резервацията ми (с безплатно анулиране) ЦЯЛАТА СУМА, дори 10 лв. в повече, което било разлика в курса на валутата. От хотела казаха, че проблемът бил в booking.com - те са ме заблудили с грешни условия.

Хахахахах как точно Букинг ще те заблудят, при условие, че хотелите сами си въвеждат цените и офертите през платформата? Напиши до Букинг като приложиш и отговора от хотела.

# 76
При разпечатка на банката ми излиза, че автоматично хотелът е изтеглил секунди след резервацията ми (с безплатно анулиране) ЦЯЛАТА СУМА, дори 10 лв. в повече, което било разлика в курса на валутата. От хотела казаха, че проблемът бил в booking.com - те са ме заблудили с грешни условия.

Хахахахах как точно Букинг ще те заблудят, при условие, че хотелите сами си въвеждат цените и офертите през платформата? Напиши до Букинг като приложиш и отговора от хотела.

Хич не е смешно,на мен ми го казаха същото от хотела-че букинг вече незнам си колко време не можели да си оправят сайта и не им била коректно въведена информацията.От букинг судействие не чакай-в такива случай,те удобно се прикриват!

# 77
  • София
100 писма си писах с Букинг и нямам повече нерви да чета шаблонните им отговори. От хотела казаха, че са си дръпнали цялата сума в момента на резервацията, защото такива им били условията. А на мен към БЕЗПЛАТНО АНУЛИРАНЕ по-долу в резервацията, след като я направих - ми се появи поле, че ако анулирам - дължа цялата сума. По тази причина Букинг не признаха собствената си Гаранция най-ниска цена. И в крайна сметка, при престой април 2017, аз платих още сега доста висока сума при уж безплатно анулиране. Подадох жалба в КЗП.

# 78
А как я подаде,при положение,че букинг нямат булстат,нито регистрация тук-аз също опитах с КЗП,но там за да подадеш жалба,трябва да въведеш тези данни и в крайна сметка не можах да направя нищо. Tired

# 79
Говорете с международния кол център. Българския съпорт е под всякаква критика. Изключително некадърни.
След като те имат технически проблем следва да си оправят бакиите. Надявам се имате доказателства за първоначалните условия по резервациите.

# 80
  • София
шоколадче, подадох без Булстат, със седалището им в Амстердам, но те все пак нали имат представителство и в Бг, а и едва ли съм единствената до момента с оплакване от тях в КЗП.
 Bliss, българския съпорт е никакъв. На всички мои описателни и обяснителни писма, придружени с принт скрийн, отговарят общо взето едно и също "Благодарим, че се свързахте с нас. Вашата резервация е за .... и сумата може да бъде изискана по всяко време... И дума не обелват, че пише Безплатно анулиране, а на секундата е дръпната цялата сума от хотела за престоя ни чак пролетта.

# 81
шоколадче, подадох без Булстат, със седалището им в Амстердам, но те все пак нали имат представителство и в Бг, а и едва ли съм единствената до момента с оплакване от тях в КЗП.
 Bliss, българския съпорт е никакъв. На всички мои описателни и обяснителни писма, придружени с принт скрийн, отговарят общо взето едно и също "Благодарим, че се свързахте с нас. Вашата резервация е за .... и сумата може да бъде изискана по всяко време... И дума не обелват, че пише Безплатно анулиране, а на секундата е дръпната цялата сума от хотела за престоя ни чак пролетта.

Именно! Затова казвам да се говори с международния кол център. За там само положителни отзиви съм чувала. Чела съм отзиви за добро обслужване на този номер    
Връзка с клиенти
{Local number:} 00800 119 4467
Отдел Хотели
Support in English: 00800 119 4468

Доколкото знам има и служител говорещ български, но трябва да си поискате.

# 82
Успех,при нас проблема се реши също така-с международния кол-център!За съжаление не знам как може да се пише до тях,за да се приложат писмата.

# 83
  • София
Благодаря! Ще разкажа, ако има развитие.

# 84
  • Пловдив
Тези дни гледах хотели и забелязвам, че на много от тях пишеше, че плащането се осъществява през букинг. Аз ли не съм попадала до сега, ново ли е, как точно става?

# 85
Не е ново. Като резервираш си въвеждаш данните на кредитната карта

# 86
  • Пловдив
Ами то си ги въвеждаш принципно или ползваш запазените, освен ако не се изисква за конкретното място. Такъв надпис обаче не бях виждала до сега (хотели в Италия гледах, ако има значение).

Последна редакция: вт, 03 яну 2017, 14:49 от jul

# 87
Нещо ново е и ми е интересно това как ще се отрази на клиентите.

# 88
Букинг както и Агода, всъщност двете фирми са дъщерни на еднна и съща фирма(Предлагали са ми работа в Агода и понаучих някои неща за тях), работят на различен принцип с различните хотели.
Понякога закупуват определен брой и вид стаи, както правят и някой туристически агенции и не се интересуват дали има още свободни или не стаи в даденият хотел, спазаряват някаква ниска цена и си правят каквото си искат със закупените от тях стаи.
Други стаи са просто публикувани като в сайт за обяви и те печелят определен процент.
Самото плащане и кога точно ще се случи се определя обикновено от хотела. Възможно е да не изтеглят нищо в деня на резервация, възможно е да "резервират"/блокират някаква сума за да са сигурни, че в картата има пари, като тази сума често е 1-2 цента, но понякога е и цялата сума, тя остава в картата, но е блокирана и в деня на настаняване може да я изтеглят.

Аз имам няколко случки с тях, винаги резервирам с празна дебитна карта VISA , или полу празна.
Рядко се е случвало след резервацията да ме помолят да сменя картата(предполагам това е случая, в който се опитват да изтеглят/блокират цялата сума)
Веднъж съм запазвала Тайна оферта, на много по-ниска цена без право на анулиране. По независещи от мен обстоятелства се наложи да я откажа може би месец преди настаняването, писах на хотела с молба да я откажат без такса, те казаха добре, ама ако букинг разрешат. Писах на букинг и те казаха добре ама ако хотела разреши. И само 10 мин по-късно се опитаха да изтеглят цялата сума от картата Simple Smile но се оказа празна. Тогава ме подканиха да я подменя или ще трябва да анулират резервацията ми  Laughing

Но съм имала и случка със хотел на супер цена и същата празна карта и два дена преди настаняването получих имейл да сменя картата иначе я анулират, а аз вече пътувах натам и едвам успях да я подменя, добре че имах и истинска кредитна пълна с пари.

Като цяло съм доволна от сайта, понякога имат супер оферти, а и рядко има сериозни проблеми с резервацията. Но винаги гледам да резервирам с празна карта и ако е възможно с възможност за анулиране.

# 89
  • София
Sunflowerss, при мен при Безплатно анулиране, веднага след резервацията в Букинг, с въведен номер от кредитната карта, без  свс код - на секундата е изтеглена от хотела ЦЯЛАТА сума, за престоя след 4 месеца. Не е блокирана, а изтеглена. Ще и плащам лихви вече, докато отидем.

Общи условия

Активация на акаунт