Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 4

• 131 294
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Има ли друга тема, където се коментира козметиката за по-зряла кожа, тази тук явно е само за третиноин и ретинол?
Извинете ме пак за прекъсването.

ако се поразровиш назад в темите има много продукти точно за грижа на кожата над 40, която е склонна вече към загуба на еластичност и стареене, а ретинолът я подмладява. има жени над 40, които страдат от акне, освен това явно сте прочели само една страница (т.е.) последната от темата. аз лично препоръчвам продуктите на Paula Begun, доставят до БГ директно от сайта, както и с превозвачи, имат страхотни продукти за застаряваща и суха кожа.

има тема и за естетични корекции, които са сполучливи и заменят доста средства и труд от кизметика,а която само поддържа, но не подмладява.

момичетата тук дават изключително полезно инфо за най-различни продукти за поддържане на хубава кожа на доста високо ниво уи от собствен опит.

# 481
  • София
Мацки, помагайте. Нещо много съм напъпила тия дни, не знам какво ми става. Мажа се и се мия с Гарние 3 в 1 на дъщерята. Ама пъпките са много досадни - без връх и болят.

# 482
Мацки, помагайте. Нещо много съм напъпила тия дни, не знам какво ми става. Мажа се и се мия с Гарние 3 в 1 на дъщерята. Ама пъпките са много досадни - без връх и болят.
Хормонални проблеми, храна, други вътрешни фактори? С това Гарние да не си изсушиш кожата? Ако нямаш време за козметик или дерматолог, можеш да пробваш с масло от чаено дърво локално. От моята дерматоложка знам, че серията на Биотрейд за акне е чудесна, но за млада кожа.  Peace

# 483
  • Варна
Съвсем нямах предвид, че нещо е оффтопик в темата, просто на мен ми се струва доста сложно това третиране с 0,025%, 0,05% и т. н.  Peace Както писах, мислех си, че полагам грижи за кожата си, а, четейки тук, осъзнах, че съвсем не е така.

# 484
Мацки, помагайте. Нещо много съм напъпила тия дни,

ползвам много хубав гел на clinique, но не го виждам на сайта. имам го отдавна и на мен ми помага, когато съм в цикъл точно за пъпки без връх - поставя се на пъпката само за 2-3 дни, изсушава я и минава.

имаче на сина ми, който е на 12г съм взела тази серия:

http://www.boots.com/en/La-Roche-Posay-Effaclar-3-Step-Anti-Blem … h-System_1518646/

на него му излизат малки единични, главно за превенция.

# 485
  • София
Хормонални проблеми, храна, други вътрешни фактори? С това Гарние да не си изсушиш кожата? Ако нямаш време за козметик или дерматолог, можеш да пробваш с масло от чаено дърво локално. От моята дерматоложка знам, че серията на Биотрейд за акне е чудесна, но за млада кожа.  Peace

Ей, верно си я изсуших, даже се зачудих какво става.
Мерси за идеята с чаеното дърво, имам, ще си сложа.

# 486
  • Euskal Herria
chockolina, не си само ти  Grinning.  
Ползвам си само един хидратиращ дневен крем, сутрин и толкова. Дори не е и скъп, масова козметика е. Кожата ми го понася добре.

# 487
Съвсем нямах предвид, че нещо е оффтопик в темата, просто на мен ми се струва доста сложно това третиране с 0,025%, 0,05% и т. н.  :

според мен трябва да се внимава с тези киселини и да са под наблюдение на козметик ... иначе може да си докараме алергични реакции, обриви и какво ли още не, ако ги смесваме неподходящо.

# 488
Имам приятелка на 40, "грижите" и от скоро включват изобщо крем... Има прекрасна кожа, за бръчки изобщо не говорим, питат я постоянно какви процедури си прави. Изглежда поне с 10 години по-млада. Нейните разбирания за добра козметика се различават от моите.  Joy
Друга моя позната на толкова пак, работи в козметична клиника в Швейцария и ползва/прави всичко що има. И тя е с прекрасна кожа. Дали е от грижите? Дали е щяла да бъде пак такава ако ползва крем лимон само? Няма как да знам, но тя не е поела този път просто. Всеки е с различен ген и начин на живот.
Красотата далеч не е само хубава кожа, но не пречи да я имаме.  Peace
И малко грим, защото го има и в заглавието  Grinning Grinning Grinning (съжалявам, че е на английски и също ако вече го гледали)
https://www.youtube.com/watch?v=0isZPgpYtVs&t=429s
https://www.youtube.com/watch?v=CmGH4uAw0Pw&t=251s

# 489
И

И малко грим, защото го има и в заглавието  Grinning Grinning Grinning (съжалявам, че е на английски и също ако вече го гледали)
https://www.youtube.com/watch?v=0isZPgpYtVs&t=429s
https://www.youtube.com/watch?v=CmGH4uAw0Pw&t=251s

Много ясно - кой излиза без грим на тези години?! Но е важно гримът да е нежен и естествен и според типа лице, кожа, коса  ... не прекалено. Модата на дебелите вежди, както и на тънките не ми харесва въобще - според мен колкото по-естествено и неподправено изглеждаме над 40 - толкова по-добре ... с подходящия грим и грижи, който подчертава хубавите ни черти.

хубавата кожа е ген и поддържане. разбира се, че има жени, които не полагат никакви грижи и изглеждат добре - но колко са те и дали това се отнася за нас? за себе си мога да кажа, че ако не сложа серум или маска нощем кожата ми сутринта е като пергамент ... ако не се наспя или преспя съм с торбички под очите или нещо друго.

в добавка - подходящ оутфит и прическа - малко са ми странни тийн стиловете в БГ следвани от жени, на които не им отиват. като прекалено къса пола на жена над 50 която е с хубава фигура - все пак - личцето издава възрастта ни, колкото и да се стремим да го прикрием.

всичко е до баланс.

# 490
аз излизам без грим на тези години  Mr. Green
вече излизам без грим на тези години  Mr. Green
и не си скубя веждите - правила съм го веднъж и бях на двойно по-малко години  Mr. Green

# 491
  • София
И аз излизам без грим на тези години Mr. Green
И правя така откакто завърших училище  Mr. Green
И с къса коса ходя вече години наред  Mr. Green

# 492
  • Чукарландия
аз излизам без грим на тези години  Mr. Green
вече излизам без грим на тези години  Mr. Green

Не ти е нужен! bouquet

Аз се гримирам (фдт, пудра, спирала на очите, червилце) само зимата. Лятото, в жегите, не понасям грим. Peace
Само гланц за устни. Mr. Green

# 493
Хаха и аз вече излизам без грим  Mr. Green
До преди 5 години не си го и помислях Laughing

# 494
Аз пък без грим никога не излизам, изглеждам бледа и като болна.... Mr. Green Но слагам лек, естествен грим, молив, спирала, руж, гланц или леко червило... ФДТ не ползвам, но ВВ-крем или СС-крем, пудра... Напоследък открих цветните слънцезащитни кремове 50+ фактор и само тях слагам, отгоре пудра...
Забелязах, че лошия тен на кожата, понякога се получава от неправилно избрани продукти за лице... Уж скъп, рекламиран крем, а на мен ми прави сивкав тен на кожата... А преди си мислех, че кремовете не влияят върху това...  Whistling Също така от неподходящи кремове се сдобивам и с подпухналост и тъмни кръгове под очите... Сменя ли ги и нещата се оправят... Козметиката която ползваме е много важна, но не с цената си, а по-скоро дали ни действа добре или не.... Peace

Общи условия

Активация на акаунт