Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 4

• 131 292
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Не съм фен на смесването на кремовете.
Редувай ги, дефламол с крем, ако не си пробвала все още дефламола попива много трудно и бавно, така че е подходящ според мен само за вечер.

За гънката на носа, това може да е инфекция , екзема, гъбички. Виж дерматолог нещо да ти изпише да не караш на сляпо, проба грешка. Досега си туширала симптомите, но явно не се излекувало щом продължава да се явява.

# 601

Различен ли е от ретинола в козметичните кремове?
http://www.skinacea.com/retinoids/types-of-retinoids.html#.WE-vDcvF7qB
Да, различен от ретинол в ROC и др.козметика.Виж линка горе.

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 10:35 от nellca

# 602
  • Street of Dreams
По моя казус нямате ли опит? Тази сутрин пак стана черен тампона. Ще накарам една приятелка да пробва крема, да видим дали и при нея ще стане така.

# 603
OnDiNe_, Redermic ли е тволя крем с ретинол?
Само крем или и някакъв серум слагаш под него?
За чернто няам идея.

# 604
По повод ретинол и производни, виждам, че Асти имат ампули, не знам дали са коментирани тук. Дават приложение с йонофореза или мануално. Аз имам тяхна чиста хиалуронова киселина под формата на гел, по никакъв начин не усещам промяна, нито подобрение, нито по-зле. А и не е посочена концентрацията на ретинола..
Ето линк, ако някой прояви интерес: http://asti92.com/?p=pr_1&s=203&lang=bg

Според мен кремът, който Ондин ползва, не се внася в БГ.

# 605
  • Варна
По повод ретинол и производни, виждам, че Асти имат ампули, не знам дали са коментирани тук. Дават приложение с йонофореза или мануално. Аз имам тяхна чиста хиалуронова киселина под формата на гел, по никакъв начин не усещам промяна, нито подобрение, нито по-зле. А и не е посочена концентрацията на ретинола..
Ето линк, ако някой прояви интерес: http://asti92.com/?p=pr_1&s=203&lang=bg

Според мен кремът, който Ондин ползва, не се внася в БГ.
Тези са ми много познати.
Мисля, че доста отдавна ползвах техни кремове,
купени от козметичката ми.
Спрях, защото и аз не виждах някаква полза.
После и козметичката ми спря да работи с тях.

# 606
Споменавам ги, понеже офисът им е наблизо до вкъщи и не ми е проблем да взема нещо, ако си заслужава.
Сега видях друго - Медик8 имат крем и серум с ретинол 0,01%. Някой с отзиви?

# 607
По моя казус нямате ли опит? Тази сутрин пак стана черен тампона. Ще накарам една приятелка да пробва крема, да видим дали и при нея ще стане така.
Опитай да почистиш лицето с тампон с вода и виж дали има оцветяване.Ако няма,може да има остатъчен филм от крема върху кожата,който дава оцветяване с мицеларната вода.Това при условие,че не смесваш крема с други козметични продукти както е писала marigold_.Ако го смесваш ,търси причината в това.

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 15:23 от nellca

# 608
Редувай ги, дефламол с крем, ако не си пробвала все още дефламола попива много трудно и бавно, така че е подходящ според мен само за вечер.

За гънката на носа, това може да е инфекция , екзема, гъбички. Виж дерматолог нещо да ти изпише да не караш на сляпо, проба грешка. Досега си туширала симптомите, но явно не се излекувало щом продължава да се явява.
Почти съм убедена, че е себорея. Защото имам и на косата, но там я овладявам с други средства.
А само дефламол ако се маже няма ли да е в много висока концентрация? Аз затова си мислех да го добавям към крем.

# 609
  • Street of Dreams
Да, Redermic  R  на la roche е кремът. Не слагам серуми или други продукти. До сега с три различни продукти съм чистила  лицето, така че не е от тях. Чудех се да е себум нещо, понеже кожата ми е мазна от кремовете , но не - дори за пръв път крем не ми омазнява кожата - на пипане е съвсем нормална сутрин. При цялото старание в почистването на кожата и, това доста ме шокира  Laughing

# 610
OnDiNe_, а имаш ли леки фини линии някъде по лицето си, за да кажещ на тях как се отразява крема?

# 611

Почти съм убедена, че е себорея. Защото имам и на косата, но там я овладявам с други средства.
А само дефламол ако се маже няма ли да е в много висока концентрация? Аз затова си мислех да го добавям към крем.
Може да е себореен дерматит или атопичен.Вторият може да се прояви при екзогенен фактор-тютюнопушене както сама сте забелязали,че при спиране отзвучава.При всички други равни условия не е гъбична инфекция,тъй като тя рядко "стои "локалализирана без да обхване още повърхности от кожата.Тридерма,не е решение както е писала bubanka,/кортикостероид +клотримазол + гентамицин./Има  швейцарска разработка,патентована през 2012 г.Продукта се казва Коресатин крем.За сега е покрит пазара на USA,UK и Турция ,като в Турция цената му е 20лв.,а др. два варианта 45-50 долара.Педиатричният вариант майките в Бг.си го поръчват от Турция.
https://www.globalpharmacyplus.com/blog/coresatin-cream-nonsteroidal-skin-cream
/http://www.dermokozmetik.com/Coresatin

# 612
  • Street of Dreams
OnDiNe_, а имаш ли леки фини линии някъде по лицето си, за да кажещ на тях как се отразява крема?

Имам. Ползвала съм крема само 4 пъти до сега и не виждам промяна по отношение на фини линии/пори. Но като цяло ми се отразява добре - като поносимост и на допир.

# 613
 Simple SmileЗначи си знаеш, себореята като всяко кожно си е упорито, смени кремовете, с които третираш, както и трябва да знаеш, че трябва да продължиш да мажеш поне 10 дена след като е изчезнало зачервяването.
Шом имаш по косата, тръгнало е към лицето - отиди на дерматолог, защото явно не го овладяваш, колкото повече време минава толкова по - упорити стават.

# 614
OnDiNe_, благодаря, свършва ми нощният крем, от който съм много доволна, но се чудя дали не купя друг този път.

Общи условия

Активация на акаунт