Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 4

• 129 563
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • София
за мен мицеларната вода е почистващо средство и кожата ми се чувства по-добре, когато я отмия
сутрин ползвам само нея за почистване, вечер - каквото ми хрумне, но почистването е по-сериозно /което е нормално/

+1. Peace

Мицеларната вода ми е за почистване, следователно трябва да я отмия. Тоникът е за освежаване - не отмивам. Hug

Много благодаря. Ще пробвам. bouquet

# 106
  Първото нещо , което правя след като стана и включа машината за кафе е да напръскам обилно с ледена розова вода върху затворени очи.Действа ободряващо и освежаващо.
Аз я ползвам вместо тоник. Обтривам с памук сутрин и вечер, лятото с кубче лед от розова вода. Освен това в чантата си винаги имам спрей. Спасявала ме е доста пъти, когато имам на разположение не повече от 10 мин. в служебната тоалетна, а в това време влиза и облекчаването на физиологични нужди. Wink
Ще пробвам и аз ободряването. Peace

# 107
  • София
Ползвам мицеларната вода за почистване на грим и други замърсявания. Не виждам логика да я отмивам. По принцип кожата не обича чистата вода.

# 108
  • Чукарландия
Пак по принцип, мицеларната вода е за почистване, не за измиване. За пръв път чувам, че кожата не обича чиста вода?!? Rolling Eyes

# 109
  • София
Пак по принцип, мицеларната вода е за почистване, не за измиване. За пръв път чувам, че кожата не обича чиста вода?!? Rolling Eyes
Това за измиването не го разбрах - логично е, че при тази цена на мицеларната вода никой не се мие с нея, а се почиства. Но на всички мицеларни води си пише, че са без изплакване. Едно от качествата на мицеларната вода е създаването на защитен слой, измиването му би обезмислило донякъде използването й. Колкото до дехидратиращите свойства на чистата вода върху кожата (не приета вътрешно), не знам защо не са ти известни.

# 110
въпрос на това, което работи добре върху кожата ти, не на указания върху етикети
докато чувствам кожата си недобре почистена заради неизплакната мицеларна вода, ще ми излезат повече бръчки от притеснение и нерви отколкото ако я дехидратирам с няколко шепи обикновена вода и после нанеса подходящ крем за лице  Mr. Green
и е ясно, че никой не се мие със самата мв, за това леко резкият тон е излишен

# 111
  • София
въпрос на това, което работи добре върху кожата ти, не на указания върху етикети
докато чувствам кожата си недобре почистена заради неизплакната мицеларна вода, ще ми излезат повече бръчки от притеснение и нерви отколкото ако я дехидратирам с няколко шепи обикновена вода и после нанеса подходящ крем за лице  Mr. Green
и е ясно, че никой не се мие със самата мв, за това леко резкият тон е излишен
Къде видя рязък тон? Просто не рабрах уточнението. Излиза, че ти изплакваш мицеларната вода, защото това е добре за твоята кожа, а не защото е правилно или задължително. Е, за моята не е така, предполагам и за доста други жени. Аз имам такава вода на спрей, който е предназначен точно за хидратиране на кожата.

# 112
говоря единствено и само за себе и отговарям на въпроси, които касаят моята грижа, общоволидни правила не давам, защото съм убедена в нуждата от грижа според изискванията на конктретната кожа
ако някой го е разтълкувал по друг начин, извинявам се, не ме е разбрал правилно

водата в спрей хидратира кожата /термалната вода ли имаш предвид или нещо друго?/, но тази от чешмата я дехидратира?

# 113
  • София

водата в спрей хидратира кожата /термалната вода ли имаш предвид или нещо друго?/, но тази от чешмата я дехидратира?
Да. Поради различния си състав и приложение.

# 114
и няма значение дали чешмяната вода е мека, неутрална или твърда? щом не извира гореща и/или минерална и не е във фабричен флакон, то тя е вредна за кожата?
и между миене и пръскане има разлика? т. е. ако се измия с термална, пак съм прецакана и дехидратирана?
обясни моля, аз явно съм съвсем руса и не разбирам всички тези сложни разлики

# 115
  • София
И аз прочетох на едно място за трика с не-миенето на лицето, пробвах един ден, обаче не мога да се удържа.
Имам розова вода, термална, тоник, но някак не е същото като да се измия.
Аз пък първо се мия на чешмата, после дообирам с мицеларна и клепам нощен крем или серум.

# 116
  • София
Олеле и аз съм руса. Естествено и малко подправено.
Как водата от чешмата дехидратира кожата? Rolling Eyes
На базата на какво? Нали е бариера? Епидермисът имам предвид. плс, отговорете. Praynig

# 117
  • Чукарландия
Пълни глупости и още толкова на търкалета!
Ами дайте и да не се къпем, щом чешмяната вода дехидратира кожата?!?
Нещата са много комплексни. То нека аз да не пия никакви течности, но в същото време пък да не си и мия лицето, само с мицеларна вода да го обтривам - как мислите? Толкова ще ми е хидратирана кожата, та чак ще шуртя от хидратация...
И честно да си кажа, предпочитам да се дехидратирам, миейки се с чешмяна вода, отколкото да не се мия и да се чувствам... неизмита.

# 118
И аз прочетох на едно място за трика с не-миенето на лицето, пробвах един ден, обаче не мога да се удържа.

Това явно го е измислила някоя к***а, за да оправдае харченето на пари и висенето пред огледалото. Joy

Имам тоалетни млека, мицеларни води..., ползвам ги само в извънредни ситуации, да се разбира извън дома.
Нищо не освежава и почиства така, както миенето и къпането, със сапун, душ-гел...

# 119
Някои миц.води съдържат спирт или измивни вещества, които ако не се изплакнат, ще изсушат кожата.. Peace И понеже не знам коя вода какво съдържа, аз обтривам лицето с нея и после винаги изплаквам с чиста вода. Не мога да оставя на лицето си миц.вода, създава ми един слой, който като изсъхне върху кожата ми и ми е неприятен... Смених различни води и винаги ми е така... Освен това миризмата на някои миц.води ме дразни, други ми щипят на очите и никога вече не чистя грим с тях. Ползвам дегримьори за чувствителни очи и намалих сълзенето на очите... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт