Юлски мами 2017

• 42 598
  • 790
  •   1
Отговори
# 345
Добре дошла, Reina de Hielo

Успешна бременност и прекрасен бебок на термин Simple Smile

Dursita, с теб сме днес !  Praynig Praynig Praynig
Чакаме те с прекрасни новини довечера Simple Smile

Момичета, аз мисля, че официално на ЖК се записва 12 седмица  newsm78 newsm78 newsm78

# 346
Как 12-та седмица бе? Та това е края на 3-ти месец. А ФМ се прави и в 11-та.

# 347
Ами не знам и аз..... така съм чувала, такива спомени имам от предите бременности.
Официално те вписват в 12 седмица - но може и да греша  bouquet
А БХС-то нали се плаща, то не е по каса ?  newsm78 newsm78 newsm78

# 348
  • Варна
Здравейте,момичета,лека бременност и до термин bouquet. Да се запиша и аз тихичко в темата с две чертички като едната беше по бледа,и утре ще повторя пак теста. Термин по калкулатори 20.07.2017  Praynig Praynig Praynig. Накратко това ми е първа бременност,4 месеца опити (първите два не бяха много стриктни),миналия-биохимична бременност,след нея не много добра спермограма и този месец неволно  е станало чудото  newsm44 newsm44 newsm44 (понеже мислехме да го пропуснем). Надявам се всичко да е наред,стискам палци и на вас. Има ли Варненски девойки?  wavey

# 349
А БХС-то нали се плаща, то не е по каса ?  newsm78 newsm78 newsm78
Да, но нали е редно следящият доктор да те предупреди. А пък аз съм над 35 и там май вече е по каса, или не?

Anna93, и аз така мислех да пропуснем този месец и не сме полагали усилия, но то пък взе че стана.

# 350
Да се отчета след първи преглед - "плоден сак в матката, жълто тяло в левия яйчник". Засега сакчето е с 4 дни по-малко, отговаря на 5 г.с.. Пулс след 2 седмици. И на мен ми казаха за ЖК след 12 г.с. Препоръча да не съобщаваме новината преди да сме чули пулс.

# 351
Честито на новоприсъединилите се  Hug Hug
Dingyda чудесно, че има напредък Simple Smile и на мен ми казаха да не съобщаваме преди пулс, а на мен така ми се иска поне на близките

# 352
  • София
И на мен в София не ми се навиха за естествено, затова родих в друг град. Едва оцелях. Живи и здрави, този път ще е секцио и мога само да се моля всичко да е наред!
Каина какво се е случило при теб, нормално след секцио ли си имала, ако ти се разказва, разкажи на лично Hug
Лекарят, при който искам да се следя, записва за ЖК едва след като види резултати от първата ФМ, която се прави 11-13г.с., ако не се лъжа. Така ми каза, така действа и с други бременни, но предполагам при всеки е различно. Аз смятам да отида в частния му кабинет 1-2 пъти преди да ми назначи тези изследвания, после ще ги направя към 11г.с. и вече ще се запиша при него, живот и здраве, дано всичко е наред Praynig
Чудя се само, ако се почувствам зле, имам силно гадене и повръщане какво ще правя, при кой да отида- личен лекар ли, гинеколог реално още нямам newsm78
Миналата ми бременност беше изключително тежка- повръщане от 2рия ден след положителен тест, бях станала кожа и кости, лежах немалко време в болница, защото ме поддържаха само на системи и инжекции, питах се неведнъж дали изобщо ще оцелея след това неистово повръщане месеци наред. След 6тия месец обаче ми остана само сутрешното гадене, та успях до раждането да кача 15кг ooooh!
Та в тази връзка, много ме е страх ужаса да не се повтори пак Praynig

# 353
Здравейте,
 хайде и аз да се запиша. Малко ме е страх преди прегледа, но вече искам и аз да се похваля. Термин /според този в интернет/ 18.07.

# 354
Кици, ще ти разкажа, но в идните дни, че сега нямам време. П.п. по наредба за ЖК се записва след 12-та г.с. /до тогава има презумпция, че бременността може да не се задържи и развие/.  Някои лекари записват и по-рано . С предната бременност моят лекар ме преглеждаше безплатно още след положителния тест до официалното ми вписване като бременна . Отделно ми беше казал при всякакви притеснения да го посещавам. Нямам представа как процедират останалите гинеколози. ФМ и БХС не са включени към здравния пакет, който МЗ е определил за бременните жени. Друго е колко важно според мен и вас е това изследване! Ама никой не ни пита! Правим го по своя инициатива и срещу заплащане.

# 355
Добре дошли на всички нови бъдещи юлски мами  Simple Smile, леко бременеене ви пожелавам без много тревоти и притеснения.
Да се отчета и аз дните някак ми се струва, че минават адски бавно,гаденето не бих казала, че е непоносимо, но пак го има. Вечерите са ми най-трудни, тогава чувствам най-голяма тежест.
Относно съобщаването на близките аз лично отричам всички суеверия и мисля, че няма нищо лошо в това да споделиш с най-близките си хора едно такова щастие. Поздрави и много положителни емоции  Wink

# 356
И аз така знам  Peace Peace Peace
Официалните регистри са си от 12 седмица.
Спомням си думите на една АГ в София :
"Еее ми то рано - 8 седмица, то не се знае ще го бъде ли, няма ли ..."

За безплатен БХС над 35 не знам, не съм чувала честно казано ....

# 357
Това не са суеверия, но суеверните хора си мислят, че са. Не е хубаво да казвате, за да не ги разочаровате, ако се случи да загубите бебето. На мен не ми пречи да кажа на някого, но казвам само ако "стане дума". Засега съм казала само на двама приятели, Най не смея да кажа на дъщеря ми. От друга страна искам да знае, за да не ме кара да я нося например.

# 358
Celika дъщеря ти на колко години е ?
И ние много се притесняваме как ще кажем на каката(почти 10г.), защото тя не иска 3-то. Може би защото си представяше по друг начин имането на бебе, а се налага доста често да ни помага с гледането на малката, а и нали винаги по-големите са виновни или поне тя така се чуства. Не си мислете, че прекаляваме, старая се да не и се карам много, но все пак тя почти 8години е расла сама обгрижвана от всички, а сега още едно и още едно... Посъветвайте ме как да я подготвя и как да й кажем. Някой от опит... Или ако сте чели нещо по въпроса.... Ще ми е от полза.

P.S Иначе тя сестра си много си я искаше даже беше си я поръчала на Дядо Коледа, но 3-то не иска.

# 359
На 4 е, но тя много иска да има сестричка. И на братче ще се съгласи де. Но по едно време всеки ден като я взема от градина и ми казваше "Мамо, искам да ми родиш сестричка".

Общи условия

Активация на акаунт