ТРЕТИ клас - 2 тема

• 63 424
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Ние тази година сме само втора смяна. Не ходи на занималня, спи до десет сутрин и съм доволна от количеството сън. Ляга си към полунощ.

# 661
  • на Мелмак
Даммм, лаВка , поправям се  Peace
И ние сме в очакване на втора смяна , само , че малчо ще си продължи първата, но все пак ще е от 8.20.
Добре че ММ става рано и ги води , аз не могаааа  Tired

# 662
Луси, как да няма плодова закуска Shocked Почти всеки ден питам щерката какво е яла.
В пук имаха сутрешна закуска преди плодовата.

Лавка съм доволна, че няма. И без това децата се заливат с боклуци навсякъде.

# 663
Моята бързичко се приготвя. Вдигам я в 8 без 15, закусва препечена филийка с чаша мляко и в 8,05ч. тръгва за училище, но защото е близо, на максимум пет минутки пеша. Иначе имат закуски, някой път плод или морков, повечето нещо тестяно, тя не ги яде, но си взима чай. В петък -мляко с какао, ако се дореди и стигне и за техния клас, че са най-туткавите. Лавка има май, но тя не ходи, било блъсканица.
Ляга след 22,30ч, и да я сложим по-рано е дъра-бъра и не заспива.

# 664
  • Sofia
Моята като става сутрин рано и вечер 21.30ч. заспива щом подуши възглаВКАта.  Пробва се да чете, ама отнася плувката след страница-две.
И при нас безплатните закуски тази година са 3 пъти тестено май. Ама не ме вълнуват де.
Лавка има (има боклуци, но и плодове има), а до средата на миналата година имаше и автомат.

# 665
Луси, как да няма плодова закуска Shocked Почти всеки ден питам щерката какво е яла.

Да, моя грешка. Нямат сутрешната закуска, а имат плод по някое време. Моят много не ходи, че не обича портокали, а ябълка си взима на обяд. Май си търси оправдания да не се разкарва до столовата.

# 666
  • sf
Моят през седмицата ляга към 22ч. Сутрин става в 7:30 ,за 10мин се е оправил и е на вратата. Тази седмица се наложи да става сам и  ходи сам с гр.транспорт. Единия ден се заблеял в телефона, та си изпуснал спирката. Дадох наставления по телефона и от следващата спирка се върна обратно  Joy
Кати, как са ноктите?

# 667
  • на Мелмак
При нас започват в 7.30, от 6.30 започваме да се будим с " още 5 мин. "
В нашето училище има лавка, интерес имаше първи клас, тогава госпожата ги водеше за чай или вода, нашето там си купуваше сандвич -питка, докато не попаднала на такъв с развалена салата.
От тогава не е стъпила там, а джобните, които й давахме остават в баща й да ги събира и като си хареса нещо си иска да си го купи.
За нея лавката е важна  Grinning

# 668
  • Пловдив
Хубава тема сте захванали - лягане, ставане, оправяне...
Ангел по принцип не ляга преди 11. Учи на смени. Първата започва в 7,45. Трябва да стане в 6,45, но най-често с мъки към 7. Не закусва, но изпива един чай с мед и често една чаша фреш (докато още спи). Като стане се мотае, редовно го навиквам.  ooooh! Слагам му банан, изяжда си и каквато закуска му дават в училище. Но рядко е плод. Понякога звъни да пита дали може да си вземе нещо от лавката - пица, баница.
Когато е втора смяна се опитвам да го вдигна към 8 ч., но рядко успявам.
Трудно лягаме, трудно ставаме. Петък и събота ги оставям до 12 -12,30 (зависи дали имаме ангажимент на другия ден).
При нас лош пример е баткото, който си ляга понякога по-късно и малкият се бунтува ако го накарам да си ляга преди брат му. Бори се равноправие...  Crazy
Тази седмица 5 контролни - няма ден пропуск. Май са били лесни.

# 669
  • В светлината на слънцето
Моят става в 7,45. То училището е на 5 минути пеш, ама се мотка и затова давам малко повече време. И пак от последните пристига. Вечер свикна да ляга по-рано - 22,30-23,00 някъде. Преди заспиваше след полунощ, та затова казвам по-рано.

# 670
Луси, като нищо помислих, че моята девойка ме е излъгала, за да не закусва вкъщи Simple Smile
Така се пада да ядат на 2-3 часа по нещо, така че не е толкова трудно да издържат без лавка.

При нас лягането е около 22ч или малко по-късно, като аз безуспешно се опитвам да е по-рано. Понякога успявам след навикване. Обикновено чете малко книга и заспива за около половин час. Сутрин винаги й се спи. Уикенда я оставям,  докато сама се събуди.

# 671
Луси, като нищо помислих, че моята девойка ме е излъгала, за да не закусва вкъщи Simple Smile

Не, не лъже. Просто моят си е такъв, той и на следобедните закуски не ходи обикновено, че ритат навън. А аз се чудя защо вечер е толкова гладен, сега си го обясних. Одеве беше на репетиция, изпи два чая в радиото, скърцали му червата от глад. Е как няма да скърцат, от обяд до 19.30 без ядене.

# 672
  • София
Ние все още успяваме в 9 децата да са по леглата, най-много до 9:30 четат. Сутрин стават в 7-7:30  Tired
Много настоявам на съня, доколкото помня 10 часа на денонощие беше необходимия минимум и се придържаме към него. Така издържат и ежедневните спортни натоварвания.
Относно храната - всеки ден приготвям закуска за пътя до училище, отделно в термо чанта си носят закуски, сандвичи, мляко, фрешове, плодове и т.н. Често слагам и малко обяд, защото не знам дали ще харесат менюто в стола...
Въобще чантата с храната ми отнема повече време от ученическата раница  Rolling Eyes

# 673
  • Sofia
Относно храната - всеки ден приготвям закуска за пътя до училище, отделно в термо чанта си носят закуски, сандвичи, мляко, фрешове, плодове и т.н. Често слагам и малко обяд, защото не знам дали ще харесат менюто в стола...
Въобще чантата с храната ми отнема повече време от ученическата раница  Rolling Eyes
Ела, ако искаш (ако не си попадала на нея де) в темата за кутията с храна за у-ще.  Simple Smile
Аз само храната приготвям, като вечер си подготвям каквото може за улеснение сутринта,  пък и щерката включвам, но раницата си е нейно задължение от 1я ден на 1 клас.

Последна редакция: пт, 27 яну 2017, 22:41 от Morena

# 674
  • София
Благодаря, сега ще потърся темата, че имам нужда от вдъхновение  bouquet
Малкият ми син е 1ви клас и определено още се налага да помагам с раницата, иначе всичко вътре е на мекица. Вече веднъж купувах всички учебници и помагала наново  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт