. Диана, свиркай другия път да заснемем тез приключения, толкова хубав алтернативен филм за насилието на пухкави козиноносители над хора ще се получи!
nelig, не - ясно е, че за мен чинчилата е сладка (щом си гледам, нали
) , но дори животинката да не ми харесва (например, поровете не са ми симпатични), не смятам, че трябва да се убива само за красота и палто. Разликата между прасетата и чинчилите не е в това кое е по-сладко. Едното се отглежда, за да бъде изядено в промишлени количества. То заминава при всички положения. Не се убива заради кожата му, а заради пържолите. Другото се убива заради кожата, която не е незаменим и жизненоважен ресурс. Докато малко хора могат да оцелеят съвсем без месо, по-голямата част от земното население може да оцелее без шапка от чинчила. За да съм още по-ясна, ако при някакви обстоятелства, населението на Южна Америка изпадне в тежък глад и наоколо няма никакви животински ресурси, ще ги разбера, ако започнат да се хранят с чинчили, въпреки че обожавам чинчилите. НО за момента хората убиват тези животинки точно заради палта и имам голямо съмнение, че всичките ги пращат на бедстващи ескимоси. Ох, айде стига с тия чинчили, че преди малко пуснах нашата да тича из стаята и не знам откъде е изровила някакъв кабел (уж сме обезопасили), почнала да го яде и както си мия чинии в съседната стая, изведнъж тока спря. Бая се стреснах като видях, че си е опърлила мустака - иначе нищо й няма, даже изглежда спокойна и си играе, ама аз за малко да получа удар.

, но то за лисица не се иска голяма смелост- те са горе-долу като булонка големи - трудно биха ме наранили, макар че са като истерични буйстващи луди, когато ги е страх. Иначе една година ни бяха нападнали вълци- много студена зима беше и се бяха домъкнали - тогава зор видяхме и съм се крила и не съм излизала през нощта, но 5-6 вълка на лов заедно си е за страх работа.
Тогава за първи път видях животно да се прави на умряло при среща със страшен враг
Ядат ги тея чинчили, разтърсих се, като зайчета са им всякакви пкъхове.
А и толкова намаля потреблението на кожи с косъм напоследък, че ни е излишен спора. А и рядко са норки, чинчили и подобни, много са скъпи. Тук едни нутрии се бяха навъдили така, пуснали ги някакви дето ги отглеждали за кожи като намаляло търсенето. Да, ама прояждат всичко гадовете и ги избиха май, не съм виждала тази година. Но се сетих да проверя сега, има рецепти с нутрия на италиански. Нищо не се хвърля, та ако ще на плъх да мяза. 
.