Защо веганизъм?

• 280 362
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 300
Изобщо не исках потребителите тук да ми се надпреварват кой знае повече за диетата която водя, но вместо природо любители наскачаха хора твърдеещи, че тук агресивно им казвам какво да ядат.
Изобщо не ми пука за диетата ти. Питам те за животните, за които ти твърдиш, че ти пука. Ти обаче не можеш да отговориш. Щяла да пусне животните на свобода. И какво ще стане с милиони крави и прасета на свобода, бе гений на мисълта? М?

# 301
Няма смисъл от обяснения повече, хранахме и се на акъла и ние малко глупаво. Аргументацията на авторката е изключително едностранна, неинформирана, неточна дори и на моменти неясна, няма смисъл да се спори с такъв човек. Тя си знае едно и също и това е.

Момиче, наистина правиш лоша услуга на веганите. Както казах аз се интересувам и се опитвам все повече да вървя в тази посока, но такива като теб ме отказват. Най-мразя някой да ми проповядва и да ми показва "несправедливости" с неточни и неверни аргументи.

# 302
Хиенита са хиени, хората са хора. На тях им се налага да оцеляват далеч не като при нас. Те нямат магазини и не живеят на сигурно. Ако те не убият, те ще умрат.  Все някой ще страда, но поне имат възможста да се борят. Природата е създала всичко да е в хармония без значение какви са цените.
Помисли защо, какво означава това, от какво е последствие.
Не може да подбираш оттук оттам по някой факт, понякога и "факт", който ти пасва на тезата, игнорирайки всичко останало.
Имаш цял живот да се бориш за всякакви каузи, обмисляй повече, чети, търси информация, питай, учи се от другите.
По възможност не от youtube и не от съмнителни блогове. Иди в библиотеката, потърси нещо, което поне е издадено, думи, зад които е застанал научен авторитет.

Въпросите казах защо ги "подбирам". А до книгите - и това съм чела по темата.

# 303
Предвид, че само преди седмица имаше подобна тема, в която ти, некоректно участва чрез чужд профил е нормално да си дадеш сметка как ще се развие. Ако си желала да поведеш диялог е редно да си по-подготвена. Поне заради себе си прочети повече, за да спазваш някакъв режим от който няма да се разболееш и си вземи поне едно животно, защото май нямаш.

# 304
Изобщо не исках потребителите тук да ми се надпреварват кой знае повече за диетата която водя, но вместо природо любители наскачаха хора твърдеещи, че тук агресивно им казвам какво да ядат.
Изобщо не ми пука за диетата ти. Питам те за животните, за които ти твърдиш, че ти пука. Ти обаче не можеш да отговориш. Щяла да пусне животните на свобода. И какво ще стане с милиони крави и прасета на свобода, бе гений на мисълта? М?

Не те ли е яд, поне малко, колко красива е станала.

# 305
  • София
Светулчица, а ти даваш ли млечни и яйца на детето?

Да. Защото смятам, че са важни. Но не тръгвам да обяснявам на майки, които НЕ дават колко лоши са. Същото е и с ваксините. И колата. И с пушачките, коитоп лъхат в лицата н а децата си. И тъй нататък

# 306

Не те ли е яд, поне малко, колко красива е станала.
Мдам, няма да мога да спя от яд. Жалко, че не е станала и по-умна.

# 307
Ами не ми се вижда нормално да не реагирам ако някой застрашава живота на дете по какъвто и да е начин.

# 308
  • София
Светулчица, а ти даваш ли млечни и яйца на детето?

Да. Защото смятам, че са важни. Но не тръгвам да обяснявам на майки, които НЕ дават колко лоши са. Същото е и с ваксините. И колата. И с пушачките, коитоп лъхат в лицата н а децата си. И тъй нататък

А, не искам да споря за това. За друго питах. ОК.

# 309
Хиенита са хиени, хората са хора. На тях им се налага да оцеляват далеч не като при нас. Те нямат магазини и не живеят на сигурно. Ако те не убият, те ще умрат.  Все някой ще страда, но поне имат възможста да се борят. Природата е създала всичко да е в хармония без значение какви са цените.
Помисли защо, какво означава това, от какво е последствие.
Не може да подбираш оттук оттам по някой факт, понякога и "факт", който ти пасва на тезата, игнорирайки всичко останало.
Имаш цял живот да се бориш за всякакви каузи, обмисляй повече, чети, търси информация, питай, учи се от другите.
По възможност не от youtube и не от съмнителни блогове. Иди в библиотеката, потърси нещо, което поне е издадено, думи, зад които е застанал научен авторитет.

Въпросите казах защо ги "подбирам". А до книгите - и това съм чела по темата.
Aма стига тропа с краче като малко дете:) не те питам защо подбираш въпросите, а защо подбираш фактите.
Ти на нас шапката няма да ни я накривиш с твоето инатене, след малко ще го затворим този форум и ще се върнем в живота си. Ако искаш да спреш да се излагаш, се опитай да разбереш какво ти казват и защо.
Това, че хиените нямат магазини е плод на хилядолетна еволюция, с причини и последствия. Не може ей така да речеш "те не живеят на сигурно"  Laughing Laughing  защо не идеш примерно в краварника, да питаш добитъка защо си позволява инцест. Дълбоко неморално от човешка гледна точка, не е ли?

# 310
Знам, знам. Ама имайки предвид по-голямата част потребителите в този форум, нямаше как да не се стигне до сегашното развитие на събитията.

Приеми, че тази битка е загубена. Нека заключат темата.

Ти продължавай да търсиш, да учиш, да помниш. Храни се с разнообразни растителни продукти, спортувай, лягай около 22:00-22:30 часа. Научи се да намираш и цениш достойните хора. Обичай.

И не се отказвай от каузата си. Продължавай да защитаваш по-слабите и да даваш глас на онези, които остават нечути. Колкото повече знаеш, толкова по-далеч ще стигне посланието ти.

Hug и поздрави на майка ти!

# 311
# 312
Продължавай да защитаваш по-слабите...
Всички крави и прасета на свобода, волни сред дивата природа е мега яка защита на по-слабите. А, да не забравяме и свободата на джендър определянето на животните. Каква възвишена кауза!

# 313
Знам, знам. Ама имайки предвид по-голямата част потребителите в този форум, нямаше как да не се стигне до сегашното развитие на събитията.

Приеми, че тази битка е загубена. Нека заключат темата.

Ти продължавай да търсиш, да учиш, да помниш. Храни се с разнообразни растителни продукти, спортувай, лягай около 22:00-22:30 часа. Научи се да намираш и цениш достойните хора. Обичай.

И не се отказвай от каузата си. Продължавай да защитаваш по-слабите и да даваш глас на онези, които остават нечути. Колкото повече знаеш, толкова по-далеч ще стигне посланието ти.

Hug и поздрави на майка ти!

Мда, този форум е разнообразен и всякакви потребители имат достъп. Вероятно има и специализирани веган форуми, където можете да се разпрострете.

# 314
Аз не бих се намесила на улицата на някоя майка примерно, но във форума защо не. Не всяка майка, направила определен избор, е осведомена добре за неговите последствия. Много често се прави, защото съседката така правела или Пенка и Драганка така правели, защото някой неосведомен пуснал тема в БГ Мама с няколко измислени факта и клише снимки с абсолютни научни неточности и т.н., без сериозно разглеждане на доводите за и против. Важи за вегани, ваксини, пушене и т.н.

Дете вегетарианче за мен е нещо нормално, веганче, особено ако е по-малко, определено не.

Общи условия

Активация на акаунт