Защо веганизъм?

• 280 320
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Пак да попитам - нещо конкретно за някое прасе или крава направи ли?
С колко месопроизводителя говори?

# 286
  • Варна
Защо да си прави труда да говори? Тя предварително знае какво ще й кажат. Нали всичко е чела и чувала вече.

# 287
Брей, казваш, не ми се яде и те веднага питат защо не ти се яде?
Аз пак да питам, понеже не ме отрази одеве, защо само нас убеждаваш? Знаеш ли колко по-жестоки животни от човека има. Хиените ядат жертвите си живи, и не само те. С тях какво ще правим?
Да. Веднага питат.

Хиенита са хиени, хората са хора. На тях им се налага да оцеляват далеч не като при нас. Те нямат магазини и не живеят на сигурно. Ако те не убият, те ще умрат.  Все някой ще страда, но поне имат възможста да се борят. Природата е създала всичко да е в хармония без значение какви са цените.

# 288
А, не е така. Там живеят достатъчно животни, които оцеляват само на тревица, и безплатно при това, не са им нужни магазини Simple Smile

Следващия път си вземи и не го яж, смотай го в салфетка, никой няма да ти рови в остатъците.

# 289
Пак да попитам - нещо конкретно за някое прасе или крава направи ли?
С колко месопроизводителя говори?
Не им копувах продуктите, а давах пари на тези които не правят бизнес от животни. Избирам кои марки да игнорирам и кои да подкрепям и си подбирам храната, дрехите и грима.

# 290
Пак не ми отговори за кои точно животни се бориш и какво точно правиш за "правата" им?

# 291
А, не е така. Там живеят достатъчно животни, които оцеляват само на тревица, и безплатно при това, не са им нужни магазини Simple Smile

Следващия път си вземи и не го яж, смотай го в салфетка, никой няма да ти рови в остатъците.
За това пък трябва да внимават накоя котка да не им скочи на гърба.

# 292
Душко, свий перките. Напълно разбирам тезата ти. И знам, че за да се изправиш пред толкова инакомислещи трябва да си значително по-добре подготвена. И фактологически, и от гледна точка на жизнен опит, и чисто емоционално.

Аз да съм на теб, щях да помоля модератор да заключи темата.  Peace

# 293
Пак не ми отговори за кои точно животни се бориш и какво точно правиш за "правата" им?
Отговорих. Тук конкретно става въпрос за тези животни от които бива правен бизнес.

# 294
За това пък трябва да внимават накоя котка да не им скочи на гърба.
Точно де, затова ти предлагам да започнеш с котките, иди и изложи аргументите си и ако успееш, обещавам да стана веган и да ида да си поиграя с тях  Simple Smile

# 295
Авторке, ти последно веган или вегетарианец си?

# 296
  • MI
Хиенита са хиени, хората са хора. На тях им се налага да оцеляват далеч не като при нас. Те нямат магазини и не живеят на сигурно. Ако те не убият, те ще умрат.  Все някой ще страда, но поне имат възможста да се борят. Природата е създала всичко да е в хармония без значение какви са цените.
А знаеш ли на колко милиони хора им се налага да оцеляват и или няма магазини, или нямат пари за магазините? Всъщност са много повече от тези, които имат избор. Така че, май си избрала грешна кауза.  Peace

# 297
Хиенита са хиени, хората са хора. На тях им се налага да оцеляват далеч не като при нас. Те нямат магазини и не живеят на сигурно. Ако те не убият, те ще умрат.  Все някой ще страда, но поне имат възможста да се борят. Природата е създала всичко да е в хармония без значение какви са цените.
Помисли защо, какво означава това, от какво е последствие.
Не може да подбираш оттук оттам по някой факт, понякога и "факт", който ти пасва на тезата, игнорирайки всичко останало.
Имаш цял живот да се бориш за всякакви каузи, обмисляй повече, чети, търси информация, питай, учи се от другите.
По възможност не от youtube и не от съмнителни блогове. Иди в библиотеката, потърси нещо, което поне е издадено, думи, зад които е застанал научен авторитет.

# 298
Отговорих. Тук конкретно става въпрос за тези животни от които бива правен бизнес.

Ама мило, то от всичко се прави бизнес и от хора дори.

# 299
Душко, свий перките. Напълно разбирам тезата ти. И знам, че за да се изправиш пред толкова инакомислещи трябва да си значително по-добре подготвена. И фактологически, и от гледна точка на жизнен опит, и чисто емоционално.

Аз да съм на теб, щях да помоля модератор да заключи темата.  Peace
Изобщо не исках потребителите тук да ми се надпреварват кой знае повече за диетата която водя, но вместо природо любители наскачаха хора твърдеещи, че тук агресивно им казвам какво да ядат.

Общи условия

Активация на акаунт