Защо веганизъм?

• 280 295
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 270
  • MI

Че да не би в постовете на другите да има смисъл?
В почти всички постове има смисъл, че и факти. В твоите липсват и двете. Научи се първо да се обосноваваш.

# 271
Аз пък с повечето месоядни с които се сблъзкам се опитват да ме убедят, че не е правилно да съм веган и само гледат с насмешка докато ги игнорирам, а после ме наричат агресивна и дразнеща  Laughing
Въобще не вярвам, че те хващат, питат те веган ли си и започват да ти набиват канчето. По-вероятно ти го обявяваш без никакъв повод и започваш да се защитаваш, а те като започнат да ти задават логични въпроси и ти не можеш да дадеш отговор, ги обявяваш за агресивни.
Най-често се случва когато откажа почерпка, казвайки, че не ям животински продукти и всички почват да питат. Ако разкажа го правя съвсем перспективно и нормално, но понеже не искат да бъдат изкарани като хора подкрепящи подобно поведение към животните почват да ме нападат твърдеейки, че не знам нищо, макар че аз съм вегана който се сблъсква с хора с най-различни аргументи ежедневно, и няма нещо което да не съм чувала или чела от месоядни или интернет.

# 272
Брей, казваш, не ми се яде и те веднага питат защо не ти се яде?
Аз пак да питам, понеже не ме отрази одеве, защо само нас убеждаваш? Знаеш ли колко по-жестоки животни от човека има. Хиените ядат жертвите си живи, и не само те. С тях какво ще правим?

# 273
Освен в БГ преди 30 години, когато бях невръстна не ми се е случвало да ме питат, защо не ям нещо, а аз не ядях почти нищо.

# 274
  • Варна
Няма нещо, което да не си чувала или чела, но упорито не отговаряш на няколко потребителки, които зададоха съвсем смислени въпроси. Не личи много да си чела и слушала.

# 275
Темата започна да се отклонява още с първите коментари.
Още с първите коментари ти зададох два въпроса за съдбата на животните, за които уж милееш, но ти така и не успя да формулираш смислен отговор. Защото тропането с краче и вряскането "Защото така искам пък" не е отговор, а поведение, подходящо за 3-годишно.

Научи се първо да се обосноваваш.
За тази цел, първо трябва да се сдобие с теза, която да обоснове, а при нея дори тезата липсва.

# 276

Идеята на темата беше животните... Нямах никакви намерения да говоря за здравето. Вече има такава тема. Но всички решиха да наскачат, че животните не са били като нас и не били заслужавали права. Винаги съм казвала на хората да не тичат да викат "meat is murder", а да обясняват неща които не се знаят от много хора. Защото ако е такава личноста, че да мисли животните за по нисши няма никакъв смисъл изобщо да се води дискусия. За това намеквам постоянно, че темата е за животните и който не ги харесва няма работа тук...

Сега се върни и си прочети заглавието на темата. После, ако имаш проблем с някое мнение, докладвай на модератор. Ти лично нямаш право в този форум да решаваш кой ще участва в някоя тема, дори ти да си я пуснала.

И логичният въпрос е  "Как така за теб правата на кравата са по-важни от правата на индианеца, африканеца, индиеца и т.н.?". А ти упорито мълчиш.  Mr. Green
Веганизма е главно затади животните. Защо веганизам? - защото не е нужно да ядем животни които не принадлежат на нас. Това е нечия друга храна и те трябва да имат възможноста да се борят за живота си. Не от деня на раждане да бъде решена съдбата им съдейки мъжко или женско е.

Не съм казвала, че някой има повече права. Избрала съм животните. Има хора които избират робството. Трети избират сексизъм т.н.

# 277

Веганизма е главно затади животните. Защо веганизам? - защото не е нужно да ядем животни които не принадлежат на нас. Това е нечия друга храна и те трябва да имат възможноста да се борят за живота си. Не от деня на раждане да бъде решена съдбата им съдейки мъжко или женско е.
О, твоята кауза е за правото на джендър ориентация на животните?  hahaha

# 278
  • София
Няма нещо, което да не си чувала или чела, но упорито не отговаряш на няколко потребителки, които зададоха съвсем смислени въпроси. Не личи много да си чела и слушала.

Забелязах! Joy

# 279
  • Варна
Избрала си животните? Тогава защо не залазиш на 4 крака и да заживееш в някое стадо?

# 280

Идеята на темата беше животните... Нямах никакви намерения да говоря за здравето. Вече има такава тема. Но всички решиха да наскачат, че животните не са били като нас и не били заслужавали права. Винаги съм казвала на хората да не тичат да викат "meat is murder", а да обясняват неща които не се знаят от много хора. Защото ако е такава личноста, че да мисли животните за по нисши няма никакъв смисъл изобщо да се води дискусия. За това намеквам постоянно, че темата е за животните и който не ги харесва няма работа тук...

Боже ooooh!, дете вземи и попрочети. Ти дори не си наясно какво си избрала. Какво робство и какви животни. Кои животни точно жалиш? Питах те три пъти.

Сега се върни и си прочети заглавието на темата. После, ако имаш проблем с някое мнение, докладвай на модератор. Ти лично нямаш право в този форум да решаваш кой ще участва в някоя тема, дори ти да си я пуснала.

И логичният въпрос е  "Как така за теб правата на кравата са по-важни от правата на индианеца, африканеца, индиеца и т.н.?". А ти упорито мълчиш.  Mr. Green

Не съм казвала, че някой има повече права. Избрала съм животните. Има хора които избират робството. Трети избират сексизъм т.н.

# 281
Това е нечия друга храна и те трябва да имат възможноста да се борят за живота си. Не от деня на раждане да бъде решена съдбата им съдейки мъжко или женско е.

Днес ще готвя лопатар, загинал в бой.

# 282
  • MI

Ако съм си купила прасето и го заколя според това, което си написала си е ОК, защото ми принадлежи. Ако го открадна - не.  Laughing Научи се да си излагаш по-добре мисълта като начало.

И второто удебелено е така написано, че на пръв прочит излиза, че се бориш за робството на животните или поставянето им в подчинено положение. Ако приемем че имаш предвид, че се бориш за правата на животните по начина, по който други се борят против сексизма или робството (в кой век сме, бе момиче?! Само в ИД вземат още роби  Rolling Eyes ), пак няма връзка с това което аз те попитах.

Ще си преформулирам въпроса. За теб кое е приоритет - живота на един човек или живота на една крава? ако можеш да избираш, кое ще избереш? Защо за теб е ОК да причиняваш мъки на други хора с начина си на хранене (например ядейки киноа или задължавайки живеещ в пустинята да стане веган) или на природата (пояснихме какво ще се случи ако пуснем животинките на свобода, както искаш)?

# 283
  • София
О, значи, измежду борбите за права на хората, жените и животните, ти си избрала животните. И то онези, които нямаше да съществуват, ако не ги ядяхме и които пак ще изчезнат, ако надделеете.
Мъдро!
Като хамстер на въртележка сте, начи.

Трещи  Mr. Green

# 284
Не мисли, че те нападам. Просто тезата ти не ми става ясна. Трябва до можеш да формулираш ясна теза и обосновка с факти и достоверна информация. Пускането на клипчета не е част от това. А неотговарянето на неудобни въпроси показва, че не си достатъчно информирана.
И спориш прекалено емоционално. По-зрелите не го правят. 
Опитай се да водиш диалог без излишни емоции и най-вече с достатъчна база информация.

Общи условия

Активация на акаунт