Защо веганизъм?

• 280 975
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 3 075
Аз не съм много далеч от ескимосите, и въпреки че тук изобилства от зеленчуци и зимата, без месо не сядам на масата, поне веднаж дневно. Това като застудее, лятото не ми се яде месо. Но от около месец си ям шареното месце всяка вечер. Иначе ми е студено, гладна съм, огладнявам много бързо и се изморявам също толкоз бързо.  Бях пробвала преди време, насред февруари, да карам 90 дневната диета. Към обяд вече се заглеждах по по-дебелички колеги. Изкарах седмица.

Не ми казвай, че си имала подобни видения https://www.youtube.com/watch?v=1dsThf5lNB4.

# 3 076
Нещо такова .... Laughing

# 3 077
Тогава се обзалагам, че всеки елен може да е щастлив няколко дни пред мола!
Това въз основа на какви знания и опит?
Това въз основа на троите твърдения, които се базират на "четох и гледах, вЕрвайте ми - щастливи са." По същата логика не съм чувала елените да са споделили някому, колко всъщност са нещастни.
А иначе по темата - оставете месото за консумация (там са вегетарианците), тук става въпрос, че крадем меда на пчеличките.  Whistling

# 3 078
  • София - Рим и обратно
За умората - забелязвам девер ми, който от известно време мина трансформацията от вегетарианец на веган, че често му се случва да задреме на стола след семеен обяд. Това е млад, здрав и прав мъж под 40. Все е уморен, а и видът му е станал такъв.

# 3 079
За умората - забелязвам девер ми, който от известно време мина трансформацията от вегетарианец на веган, че често му се случва да задреме на стола след семеен обяд. Това е млад, здрав и прав мъж под 40. Все е уморен, а и видът му е станал такъв.
Да си изследва стойностите на желязо. Бях писала и по-рано в темата за моя позната, бивша вегетарианка, която имаше същите оплаквания (всъщност тя умората я беше приела за нормалното й състояние), докато не й откриха дефицит на желязо. След продължително лечение и прояждане на месо в момента е свежа като репичка.

# 3 080
Аз съм тотално ошашавена. В една фейсбук група, в която членувам, тече напоителен спор относно веганството- нещо като в тази тема. Но преди малко една женица клета ми постна дълбокомислено разяснение, което според нея доказва, че кучетата могат да се хранят само с ябълки. Евентуално можело да им добавим малко качамак и те щели да са ОК. А давайки кокали на кучетата си, ние зорлем сме ги превръщали в хищници, докато тяхната природа била веганска. Аз изгубих говор и картина. #Crazy

# 3 081
Дано домашния и любимец не е куче.

# 3 082
Аз съм тотално ошашавена. В една фейсбук група, в която членувам, тече напоителен спор относно веганството- нещо като в тази тема. Но преди малко една женица клета ми постна дълбокомислено разяснение, което според нея доказва, че кучетата могат да се хранят само с ябълки. Евентуално можело да им добавим малко качамак и те щели да са ОК. А давайки кокали на кучетата си, ние зорлем сме ги превръщали в хищници, докато тяхната природа била веганска. Аз изгубих говор и картина. #Crazy
и тук на форума имаше един пълен идиот, който твърдеше, че котката му била веган и ядяла само картонени кашони-  той намирал нагризани кашони и затова си вади туй блестящо умозаключение. По пътя на логиката допуснах, че котката яде мишките, които са нагризали кашоните, което въпросния форумец намери за много оскърбително за моралните качества на котката му предположение. Вече не знам на кой свят живея и аз ...

# 3 083
  • Варна

Подобно ми се случи,само дето темата не беше веганска,а коментар за месото по големите магазини.Една кокошка се беше възмутила,че съм споменала че храня детето си с месо и внимавам от къде го купувам.Беше ми направила забележка с три удивителни,подивях,пощръклях,място не можех да си намеря.

# 3 084
Ужас, отивам да изровя кокала на кучката и да и обясня, че е веган, С какво да храня аксолотола?

# 3 085
То, моето куче, живее в един двор пълен с ябълкови дръвчета. Никога обаче не е налитал на ябълките. Все кокала си чака милият. Но това сигурно е така, защото той е един прост, необразован селски куч, който дори не е наясно относно веганската си природа. Laughing

# 3 086
# 3 087
Аз имах куче, което набиваше череши. Всъщност, само гъби не ядеше. Обаче, никога не е отказвало мръвка.

Да ви кажа, тези персони сигурно се бъзикат. Никой не е толкова тъп, че да си мисли, че кучето или котката му е веган.  Whistling

# 3 088
И аз съм виждала котка, която много обичаше краствица, домат, картоф. Голям куриоз, но си ги похапваше редовно и с удоволствие, даже от градината на комшиите (заради което един ден изчезнала безследно Sad ). Но и месо си ядеше, де.

# 3 089
  • Куциндрел
Случва се хищник да яде по нещо веганско, но това не значи, че е веган.
Но пък кучетата и котките спокойно могат да бъдат суровоядци. Моите госпожици не отказват сурово месо. Едната ми кифла яде царевица, но то не се брои.

Общи условия

Активация на акаунт