Защо веганизъм?

• 280 793
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 3 255
Питах позната, която цял живот се занимава с производство на лекарства. Каза, че витамините от Б групата се произвеждат много трудно. Използват се дрожди, които са си живи организми. Каза, че се приемат от организма и без прием на мазнини, както и останалите мастно-разстворими.

Витамините, използвали липидите в организма. Б-тата трябва да се добавят, ако не се храниш правилно, но синтезът им е труден.

# 3 256
Като се стигне до цитиране на конкретни факти и доказателства в подкрепа на нечие твърдение, отговор от типа - "всеки си решава за себе си", "оставете ги хората да си крякат" и т.н. показва само липсата на смислени аргументи по започнатия спор.
Ти какви факти и аргументи представи в подкрепа на тезата ти?Всичко ,което го изтъквате ,като аргимент в полза на месото е остаряло ,има все още недоказани неща и в процес на доказване!Така,че наистина  всеки решава за себе си какво ще яде!Ти не го ли правиш?

# 3 257
Баба ти, Амона Ра само цитруси ли е яла?Имаме киви в градината.Казвам ти,да се не притесняваш,че децата ми не ядат цитруси.Има и лимони,тихо си зреят в зимната градина.Правим опити да завъдим и мандарина.Имам и сушени райски ябълки.Рибозомът от глад няма да умре.Каберненце имам,Маврудец,суджучки.Нека ми е зле.Па кой иска ако ще и пръст и камъни да яде,само да не идва да ми тропа с краче колко е по-по-най от мене,щото на изхода не вярвам да вади гюл и лавандула.

Последна редакция: нд, 08 яну 2017, 22:52 от Рибозом

# 3 258
  • София
Яжте каквото искате и като видите пропаганда на вегани я подминавайте ,така няма да се стресирате!
Ние не се стресираме и няма проблем да ви подминаваме, но на вас това не ви стига.
Вие държите да наложите вижданията си дори с цената на отвратителните сценки, разигравани по площадите под ръководството на младежа с безумния поглед.
И нека се разберем- да пропагандираш твоя начин на живот е едно, да наричаш всички останали убийци- съвсем друго.

# 3 259
Баба ти, Амона Ра само цитруси ли е яла?Имаме киви в градината.Казвам ти,да се не притесняваш,че децата ми не ядат цитруси.Има и лимони,тихо си зреят в зимната градина.Правим опити да завършим и мандарина.Имам и сушени райски ябълки.Рибозомът от глад няма да умре.Каберненце имам,Маврудец,суджучки.Нека ми е зле.Па кой иска ако ще и пръст и камъни да яде,само да не идва да ми тропа с краче колко е по-по-най от мене,щото на изхода не вярвам да вади гюл и лавандула.
Притеснявам се единствено и само за семейството ми!
Такива като теб са еденици ,масата яде каквото има в магазина!
Баба ми не само цитруси не е яла ами и не ги е чувала,ама тя и автоматична пералня нямаше ,но аз имам Laughing
п.п Много обичам райски ябълки,ако знаеш какво кремче става от тях?! bouquet

# 3 260
Яжте каквото искате и като видите пропаганда на вегани я подминавайте ,така няма да се стресирате!
Ние не се стресираме и няма проблем да ви подминаваме, но на вас това не ви стига.
Вие държите да наложите вижданията си дори с цената на отвратителните сценки, разигравани по площадите под ръководството на младежа с безумния поглед.
И нека се разберем- да пропагандираш твоя начин на живот е едно, да наричаш всички останали убийци- съвсем друго.
Ти чувстваш ли се убиец?Ако отговора е НЕ.значи нямаш проблем.нека си врякат на тях се смеят!

# 3 261
  • SA
Интересен е въпроса, ако всички 8-9 милиарда хора на планетата се налага да приемат ежедневно вит.В12 на таблетки, колко завода за производството само на този витамин ще са нужни? Вярвам неоспорим е факта, че индустрията нанася щети на околната среда, на живата природа, в това число растителен, животински свят.
И отново да повторя, веганското хранене води до множествени дефицити в организма, не е само В12. Тези хора често имат дефицит на желязо, цинк, вит.А, дълго-верижни мастни киселини / ЕРА, ДНА/, калций, някои аминокиселини и др. Тези елементи в растителни източници се съдържат в доста по-слабо усвоими и изискващи трансформация форми. Голяма част от хората просто не ги усвояват добре и не могат да ги превърнат в биологично активна форма, която е нужна на нашето тяло.
СЗО може и да одобрява вегетарианско и веганско хранене, но в препоръките й за хранене по този начин на челните места се посочват храни, обогатени с посочените добавки.
За мен храна, обогатена с нещо е равна на обработена храна / още заводи и индустрия/.
Е, как това влияе добре на околната среда, а стадо животни, пасящо на поляна вреди?

Цитат
Ти какви факти и аргументи представи в подкрепа на тезата ти?

Ако забеляза, посочих книга, линк към статия с обяснения / и научни източници, въз основа на която тя е написана/. Казах ти и да намериш произволен учебник по физиология на човека и да прочетеш, преди да се опитваш да обясняваш метаболизма на вит.В12.
Какво повече трябва да направя, за да ти се стори нещо като аргумент?

# 3 262
  • MI
Фея, ако наистина си вярваш, -значи не можеш да четеш елементарен текст с разбиране. Никой никога и никъде не е обявявал месото за вредно. Само веганите!!!! Стига лъга!!!  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out ПРЕКОМЕРНАТА употреба на месо е вредна, както и прекомерната употреба на каквото и да е. Това казват и СЗО, и всички останали. За някой с чувствителен стомах или черва и прекомерната употреба на зеленчуци е вредна, питай лекарите. Станала си спец в дезинформацията, но си сбъркала публиката в случая.
Повтарям, ако за теб свинете са ценени колкото хората, за хората с нормална ценностна състема това не е нормално!

# 3 263
  • София

Ти чувстваш ли се убиец?Ако отговора е НЕ.значи нямаш проблем.нека си врякат на тях се смеят!
А, тук не си познала! Stop
Не позволявам да ме обиждат, не позволявам да организират изстъпления група безумци.
Законите са еднакви за всички и не бива да позволим промяната им под натиска на сектанти, без значение за какъв аспект от живота ни се отнася.

# 3 264
  • В царството на игрите:)
Повтарям, ако за теб свинете са ценени колкото хората, за хората с нормална ценностна състема това не е нормално!
Това се опитах да кажа и аз преди. Абсолютно съгласна съм, че, когато някой смята свинята за социално животно, не е в час.
А, тук не си познала! Stop
Не позволявам да ме обиждат, не позволявам да организират изстъпления група безумци.
Законите са еднакви за всички и не бива да позволим промяната им под натиска на сектанти, без значение за какъв аспект от живота ни се отнася.
+1

# 3 265
Ако някой смята свинята за социално животно, явно е решил, че "Фермата" на Оруел е научна литература.

# 3 266
Фея, ако наистина си вярваш, -значи не можеш да четеш елементарен текст с разбиране. Никой никога и никъде не е обявявал месото за вредно. Само веганите!!!! Стига лъга!!!  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out ПРЕКОМЕРНАТА употреба на месо е вредна, както и прекомерната употреба на каквото и да е. Това казват и СЗО, и всички останали. За някой с чувствителен стомах или черва и прекомерната употреба на зеленчуци е вредна, питай лекарите. Станала си спец в дезинформацията, но си сбъркала публиката в случая.
Peace

Месото в прекомерна употреба е вредно.
Месото, което е пържено също е вредно.
Е, и? Болшинството хора ядат месо в нормални (към малки) количества и гарнират със зарзават.
Практически всичко (включително и водата Grinning ) в прекомерни количества ежедневно е вредно.
Цитатите на Фея не казват абсолютно нищо. Само очевидното - че не трябва да се прекалява с нищо, а да се яде разнообразно.
Здравните организации наблягат на разнообразното хранене. Ти, Фея, това го нямаш без да впрягаш всички сили и въображение, и без купища тарелки с неща, дошли от майната си.

# 3 267
  • София
Не само социално, но и разумно и морално, с личностно самосъзнание.  Laughing

# 3 268
  • SA
Отговор от  Amona_Ra май няма да получа. Много обичат тези хора да се правят на разсеяни, когато не им отърва/ класически пример е Фея/.

# 3 269
И отново да повторя, веганското хранене води до множествени дефицити в организма, не е само В12. Тези хора често имат дефицит на желязо, цинк, вит.А, дълго-верижни мастни киселини / ЕРА, ДНА/, калций, някои аминокиселини и др.

Това е много вярно. Не е само B12. Аз не ям никакво месо от дълги години, включително риба, но не съм веган, така че консумирам яйца и млечни продукти. Въпреки че не ям риба, поемам вид рибено масло в таблетки. EPA и DHA се съдържат в рибено масло, но не в flaxseed oil, който беше вегетарианската ми алтернатива. Flaxseed съдържа ALA, които трябва да се превърнат в EPA и DHA. Да не говорим, че има и въпроса какво може да премине т.нар. blood-brain бариера.

Възможно е човек да се храни здравословно и като веган, НО това означава да планира маниакално. Казвам го от опит защото се опитах да живея като веган преди години. Трябва да се проверяват съставки в храната не само при пазаруване, а и като се излиза навън да се яде. Животът ми се беше превърнал в планиране на какво ще ям, при това тогава не готвех за цяло семейство, а се грижех само за себе си. Сега си мисля, че ако трябва цялото семейство да се храни здравословно и вегански, планирането храна ще се превърне в единствената ми и постоянна работа. Това включва обеди и всякакви закуски за деца и възрастни които се носят на училище и работа.

Не виждам защо сте се хванали за разни тарелки. Където Феята живее има огромно разнообразие от магазини и опции. Всъщност, повечето вегетарианци ентусиасти не обичат храната им да идва на тарелки. Има много етнически магазини, където може да се купят невероятна бамя, тиквички и каквото си представите, които са локално снабдени, и не, не трябва да са на тарелки. Магазините за специализирана био-чиста/органична храна са огромни и добре снабдени. Има и фирми, чиито услуги са да доставят био-чисти зеленчуци по домовете.  А може и да се ходи до фермите, ако ги има наоколо, и да се купува направо от там.

Последна редакция: нд, 08 яну 2017, 22:30 от Pixie

Общи условия

Активация на акаунт