Защо веганизъм?

• 280 645
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 3 360
  • София

И една забележка- Феята нарече животните интелигентни и социални. Някой обаче реши да се направи на интересен и допълни и "морални", което явно много се хареса и всички взехте да го блеете (доста характерно поведение). Моралът си е чисто човешка норма, която и за много хора е "непозната територия".

При естествени условия прасетата и кравите формират стада. Стадото е социална структура. Социалната структура, за да съществува и функционира в полза на цялото въпросно общество, предполага изграждането и спазването на правила и норми, както и наличието на форма за общуване/език. А за да го има всичко това, интелектът е задължително условие. Има планини научна литература по въпроса за интелекта, обществените структури, морала и методите на общуване както при големите, така и при малките бозайници, и при птиците, и при рибите. През последните години много именити еколози, еволюционни биолози, бихейвиористи и етолози работят именно в тази посока.

# 3 361
  • София
досадните вегани не ги искат и в Швейцария
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/switzerland-deny- … ing-a7520991.html

# 3 362
  • Ямбол
А не може ли Природата нарочно да е създала едни видове да ядат други видове?
Така тя си осигурява разнообразие на видовете и гарантира, че няма да се опоска зеленината й.
Не знам как им е хрумнало, че човекът не е всеяден. Но пък те спокойно може да я карат без животински продукти, че популацията им да намалее рЕзко.
Лошото е, че тази популация живее сред нас, децата им играят, контактуват, сприятеляват се и да чукна на дърво, може и да се женят с нашите деца.

# 3 363
  • София
Много е морално да утрепеш брат си и да му изядеш децата, дааа. Или да се изчукаш с цялата рода. Ох, смешки. Животните си живят като животни, по техни си правила и е смешно да им приписваме морал.

# 3 364
Така тя си осигурява разнообразие на видовете и гарантира, че няма да се опоска зеленината й.
Не знам как им е хрумнало, че човекът не е всеяден. Но пък те спокойно може да я карат без животински продукти, че популацията им да намалее рЕзко.
Лошото е, че тази популация живее сред нас, децата им играят, контактуват, сприятеляват се и да чукна на дърво, може и да се женят с нашите деца.
Лошото е, че влияят на децата ни много преди да са стигнали до възраст за женене. Никакъв контрол нямаш върху това кой какво говори на детето ти и какви семена ще посее.
Някой е убедил голямото (на 8 ), което в момента расте с о/о 9-10 см на година, че не трябва да яде месо и е просто страшно. Нищо не помага, дори и това, че учителката по танци й каза, че трябва да яде месо, ако иска да танцува, а тя има голямо влияниее над нея. Убийство, та убийство. В чудо съм се видяла как да намаля щетите.

# 3 365
  • Куциндрел
Надявам се, че техните деца като пораснат сами ще си изберат начина на хранене...

# 3 366
  • София
Към средата на темата Куркума изказа много добра теза - че съвременният човек тотално е излязъл от хранителната верига и от там идват тези девиации - като орторексия, веганизъм и пр.

# 3 367
  • София
Това е просто един преход, през който трябва да се премине, докато веганизма се установи като трайна тенденция в живота на хората. И докато се преодолеят старите и погрешни убеждения...
А аз съм убедена, че веганството не е просто мода, а преминаване към един по- съзнателен и отговорен начин на живот.
пътят, истината и живота...
Амин!

# 3 368
  • Варна
До сега се молех детето ми да не попадне на наркотици и секти,сега вече ще се моля да не попадне на наркотици,секти и вегани  ooooh!

# 3 369
До сега се молех детето ми да не попадне на наркотици и секти,сега вече ще се моля да не попадне на наркотици,секти и вегани  ooooh!
Моли се, защото моето стана веган от година и малко. И аз се моля скоро да се осефери

# 3 370
Всъщност и аз си дадох сметка, че такива теми  са полезни...дори само като идея за превантивни разговори с децата. До сега съм говорила само за  наркоманиите, сектите, педофилите, начини на разпознаване и  информация за нещата. След като аз самата престанах да консумирам месо, след гледането на един филм на Брижит Бардо, си дадох сметка колко силно може да въздействат  такъв тип "онагледена" пропаганда.  Видях, благодарение на темата, че  този тип "спасители" се ползват  благодатно от  това средство и си направих труда да  прочета повече и с това да допълня  разговорите с децата ми. За сега  само с големия ми син водим разни дискусии по въпроса и  съм склонна да вярвам в неговата  мъдрост. На него даже му е смешно, че съм притеснена...ама   аз съм си такава...смешна по принцип Laughing Сега обаче като прочетох  Windekind, се замислих и за подобно досаждане  към малкия /и той е на 8 /
 canadianmom - Големият ми син ми сподели, че това било нещо като мода, особено при момичетата,  дано "модата" мине скоро и да загуби твоето момиче интерес  Hug

# 3 371
  • Пловдив
Заради тази тема една тема все я виждам "веганизъм" - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=960434.msg34351586#msg34351586

Както тази, първите 200 пъти я вижда "вагинизъм". Ох, тоя форум ooooh! #Crazy

# 3 372
Заради тази тема една тема все я виждам "веганизъм" - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=960434.msg34351586#msg34351586

Както тази, първите 200 пъти я вижда "вагинизъм". Ох, тоя форум ooooh! #Crazy

Янтра, отдръпни се от компютъра и иди да хапнеш нещо... дали салата, или пържола ще решиш сама. После ела да кажеш дали трябва да ти правим интервенция на тема веганизъм(или вагинизъм). Mr. Green

# 3 373
  • Пловдив
Готвя крилца по китайски за вечеря Simple Smile

# 3 374
Много е морално да утрепеш брат си и да му изядеш децата, дааа. Или да се изчукаш с цялата рода. Ох, смешки. Животните си живят като животни, по техни си правила и е смешно да им приписваме морал.
много готина статия имаше за пингвините. някакъв англичанин 1910ta godina бил стресиран от неморалността на пингвините, които понеже ходели на два крака и носели костюм били възприемани едва ли не като минихора. Масови изнасилвания, убийства, некрофилия имало сред тези птици. Така и не публикува дълги години точно тези наблюдения за да не шокира английското общество.

https://www.theguardian.com/world/2012/jun/09/sex-depravity-peng … s-scott-antarctic

Общи условия

Активация на акаунт