Защо веганизъм?

• 282 819
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 690
  • MI
Фея, сложи линк към темата, ако ще е нова, аз не следя много новите теми, предполагам и други така...

Куркума, като толкова ти харесват ГМО и всякакви химии, що си гледаш сам един куп неща? Не вярвам да градиш имидж така.  Rolling Eyes

# 691
  • Ямбол
...
Куркума, като толкова ти харесват ГМО и всякакви химии, що си гледаш сам един куп неща?... Rolling Eyes
А къде Куркума написа, че ги харесва, не разбрах?

# 692
Ами аз нямам нужда да чета нова тема с някакъв чаршаф, който уж отговаря на въпроси. Беше редно да отговориш в тази тема. Аз лично не смятам да чета поредните проповеди, защото съм убедена, че ще е такава темата ти. На всеки въпрос ще си изровила поне 10 линка, на тебеподобни. Ами не, благодаря.

# 693
Скрит текст:
Поредната веганска тема ли се задава? Във всеки подфорум ли трябва да има поне по една?
След като въпросите са зададени в тази, нека и отговорите им са тук.
Никой не е искал "информативна" тема, ама нали все трябва да се проповядва...

Веганите са на едно по-високо ниво, не се забъркват с простолюдието.
Ох, аз нали съм непросветена, убягна ми това  ooooh!
Ама се сещам за поне 2 теми в 2 подфорума, които са отворени от Фея и които са за веганство
Скрит текст:
(сори, веганизъм ми звучи като канибализъм и не го употребявам, я веганство как кротко и мило изглежда). Ако и тук се появи такава ще питам модератори, колко точно са нужни.

Според мен Фея не е веган, а следва определен начин на хранене.

Фея, права ли съм?

# 694
  • Има много детски смях.
99, 99 % съм сигурна, че ще каже, че никога не е била веган.   Whistling

# 695
  • Пазете Гор
Не смятам, че фокусирането на разговора върху навиците на отделен пълнолетен човек, е коректно и продуктивно. Нали знаете оная поговорка: умните хора обсъждат идеи, а не толкова умните обсъждат други хора.

...Куркума, като толкова ти харесват ГМО и всякакви химии ...

Не знам откъде направи този извод. То какво собствено значи "харесвам химии", впрочем. Що е  "химия"? Както и да е, това не е важно...

Забележително е, че мнозина смятат за изключено човек хем да си има градина, хем да не се вдява на паническа пропаганда. Уверявам - възможно е, и даже е доста вероятно. Колкото по-близо до земята и бачкането е човек, толкова по-далечни са му апокалипсисите, дето ги вещаят левичарските пророци.

# 696
  • MI
...
Куркума, като толкова ти харесват ГМО и всякакви химии, що си гледаш сам един куп неща?... Rolling Eyes
А къде Куркума написа, че ги харесва, не разбрах?

В последните си два поста. След като според него "борбата" с ГМО или търговските споразумения със САЩ и/или Канада са левичарска глупост, логично е да се стигне до извода че той е напълно ОК с тях. Сега, че и правителствата на доста ЕС държави се обявиха против, сигурно е защото и те са левичари и глупави. И
Под "химии", Куркума, имам предвид всякакви консерванти, оцветители, подобрители, ароматизатори, набухватели и какво ли още не. Лично на мен не ми влияят добре, но всеки си знае. И да, нормално ми се струва щом си гледаш градина и кокошки да искаш да избегнеш точно тях, да се храниш здравословно.

Даун, любопитно ми е какво ще отговори. Ако има клипчета и линкове, нямам намерение да чета. Но това вече го написах няколко пъти. Фея сама си избира дали иска дискусия или пропаганда.  Peace

# 697
Не смятам, че фокусирането на разговора върху навиците на отделен пълнолетен човек, е коректно и продуктивно.
Скрит текст:
Нали знаете оная поговорка: умните хора обсъждат идеи, а не толкова умните обсъждат други хора.

...Куркума, като толкова ти харесват ГМО и всякакви химии ...

Не знам откъде направи този извод. То какво собствено значи "харесвам химии", впрочем. Що е  "химия"? Както и да е, това не е важно...

Забележително е, че мнозина смятат за изключено човек хем да си има градина, хем да не се вдява на паническа пропаганда. Уверявам - възможно е, и даже е доста вероятно. Колкото по-близо до земята и бачкането е човек, толкова по-далечни са му апокалипсисите, дето ги вещаят левичарските пророци.

Защо смяташ, че някой фокусира разговора върху нечии навици?

# 698
  • Някъде там
В интерес на истината, много харесвам снимките на Феята и доста вкусни идеи съм откраднала от веганските ѝ менюта. Което не означава, че ще спра мръвката, млечните и цикъла на кокошките.
На същото мнение съм.
На ея менютата са страхотни,красиви и екзотични за нашите ширини.Храната е разнообразна но определено е веган.Няма нищо не веганско в нея.Това че черпим идеи от менютата и не означава, както ти така и аз, а и предполагам и други хора, че трябва да се превръщаме в вегани ,само защото снимките и ни харесват. Не подкрепям нито едно налагане на мнение.За споделянето съм ,но не и за пропагандите. А най- вече  съм против, абсурдното  твърдение че веганството е полезно за деца и подрастващи като създателката на темата.

# 699
Феята е на по-високо ниво - всеки ден пуска тонове красиви снимки. Аз пък се чудя как успява да готви толкова. Защото всяко нейно ястие е  странни продукти, готвени  по 1 час. На някои не им знам името, да не говорим, че не съм ги виждала.

# 700
  • Някъде там
Феята е на по-високо ниво - всеки ден пуска тонове красиви снимки. Аз пък се чудя как успява да готви толкова. Защото всяко нейно ястие е  странни продукти, готвени  по 1 час. На някои не им знам името, да не говорим, че не съм ги виждала.
Тя има хиляди уреди,които и спестяват време,а и всички тези бургери ,салами и прочие са купени.
Но съм абсолютно сигурна че ако беше средностатистическа Българка живееща в България с заплата 300-500 лева, нямаше да има и помен от това което показва и диетата им нямаше да е толкова разнообразна, едва ли щеше да е пълноценна. Поне това е моето мнение. Много харесвам Фея и нейната храна, но не мисля че е приемлива за България.

# 701
  • Пазете Гор
Не смятам, че фокусирането на разговора върху навиците на отделен пълнолетен човек, е коректно и продуктивно. ...
Защо смяташ, че някой фокусира разговора върху нечии навици?

Никъде не твърдя, че някой конкретен човек направи нещо. Твърдя, че самият разговор зави някак твърде към личностите. Тоя какъв бил, пък оня какво правел.  Може само така да ми се е сторило, де, а в дискусията всъщност да върви обмен на познание.

Както и да е, свободен форум, всеки пише според вижданията си. Аз си предпочитам да обсъждам тези, а не хора, и особено в трето лице. Но може би (отдавна) вече разговорът се поизчерпа по същество, та затова леко зациклихме.

# 702
Обмен на познание с вегани?!

# 703
  • Пазете Гор
Да, и с тях, и с  антагонистите им, и с колебаещите се. Да разбереш какви заблуди ходят по хората също е вид познание.

# 704
Нямах предвид информацията, а това , че те не приемат нищо друго, освен тяхната велика идея. Малката нахвърля куп глупости и не отговори на нито един въпрос. Феята събира инфо, да ни го хвърли в муцуните.

Общи условия

Активация на акаунт