Защо веганизъм?

• 280 487
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 120
  • Някъде там
Да тук фокуса е спасяването на животните.
Ти си готова да убиеш собственото си дете че да спасиш животно и то само защото не си запозната напълно с това което си мислиш че си.Бъди си веган,щом има кой да ти го позволи, но се замисли какво си способна да направиш от невежество.
Frozen целта беше да разберем,колко е запозната тя самата с това което се опитва да запознае останалите Wink
точно защото е на 15.

# 121
Съгласна съм със Skeeter  Peace
По темата може много да се говори, но в случая е безсмислено при демонстрирането на такива елементарни познания по много въпроси и пълната липса на ясен мотив да се пристъпи към веганство.
Авторката - това не е мода, не е начин да изпъкнеш, да си интересна, да си избиваш комплексите или да се бориш за нещо си, защото кипиш от енергия.
Избери си нещо, по-семпло за начало.
И не прави експерименти с децата си  Peace
П.С. Че на снимката е "някаква маймуна" е видно, но ако си беше направила труда да проучиш нещата, щеше да установиш че маймуните попадат във втората категория - omnivore. И човекът и той е там....
Помисли малко, мило дете.  Rolling Eyes
Вегетарианка съм вече четеърта година. И да не би да казваш, че обичам животните защото е мода?!

Нужно ли е да съм експерт по маймуни за да показвам тази снимка? Маймуните са вегетарианци. Имат подобни на нашите пръсти за да белят плодове, не лапи с нокти.

# 122
Фокосът, обеждавам, ядът...
 ooooh!
 Както се казваше-Не става само с ядене, трябва и акъл.

# 123
Маймуните са вегетарианци. Имат подобни на нашите пръсти за да белят плодове, не лапи с нокти.
Явно и за месоядните маймуни си пропуснала да прочетеш. Не мислиш ли, че е по-добре да си учиш уроците, вместо да си губиш времето в празни приказки с нас?

# 124
# 125
Ъъъъъ, кои маймуни са вегетарианци?  Shocked
Всички маймуни се водят omnivore като някои са доста вегетариански ориентирани (например горилите), а други ловуват активно (шимпанзета, бабуини, павиани и т.н.), но всички ядат (къде случайно, къде нарочно) голямо количество безгръбначни животни, както и яйца от птици и влечуги...

Какво общо има обичта към животните в случая? Надявам се, че си ги обичаш по принцип, но какво общо има това?
Ако не ядеш месо и животински продукти, защото смяташ, че така демонстрираш обич към животните - ок. Но ти тук ни твърдиш други неща....

# 126

Това е проблема - че сме ги създали. Ако аз имах възможността да живея в клетка цял живот, да ме хранят с изкуствена храна, да ме нараняват физически и психически до деня в който ще ми теглят ножа и ме оставят да умра бавно в агония нямаше да искам да се раждам. Това е за живота в индустрията. Има също много да се иска и в този във фермата на село.
Разликата между теб и животните е огромна и на физическо, и на нервно-психическо ниво. Животните нямат съзнание, дори да допуснем с някаква вяра, че имат душа. Т.е. те не разбират нещата, които те мъчат.  Но много хора живеят така, много хора не само живеят зле, но и гладуват само, за да доживеят мъчителната си смърт, включително деца. И го съзнават. Защо в такъв свят твоята кауза са именно домашните животни?
И защо дискутираш темата именно с майки?
Много са животинските видове които имат самосъзнание (прасетата са от тях). Пълно е с научни експерименти.
Как може изобщо да се спори, че нямат душа?!

Каузата си е кауза. Ако човек иска да се бори срещу нещо нередно има ли значение какво е то?

# 127

Каузата си е кауза. Ако човек иска да се бори срещу нещо нередно има ли значение какво е то?
Ама ти да не би да намираш за редна мъчителната смърт на милионите вече съществуващи животни, които сега се отглеждат за месо, мляко и яйца, след като всички хора станат вегани?

# 128
# 129

Ама ти да не би да намираш за редна мъчителната смърт на милионите вече съществуващи животни, които сега се отглеждат за месо, мляко и яйца, след като всички хора станат вегани?
Казваш, че понеже вече сме започнали не трябва да спираме ли?

# 130
Аз съм виждала и кучета които ядат банани.
Тези кучета тревопасни ли бяха? Отказваха ли месо и кокали?

Не. За Н-ти път те питам какво правим с тях, за да предотвратим мъчителната им смърт и как ще понесе планетата отглеждането на толкова растителна храна. Но ти не можеш да отговориш.

# 131
Ъъъъъ, кои маймуни са вегетарианци?  Shocked
Всички маймуни се водят omnivore като някои са доста вегетариански ориентирани (например горилите), а други ловуват активно (шимпанзета, бабуини, павиани и т.н.), но всички ядат (къде случайно, къде нарочно) голямо количество безгръбначни животни, както и яйца от птици и влечуги...

Какво общо има обичта към животните в случая? Надявам се, че си ги обичаш по принцип, но какво общо има това?
Ако не ядеш месо и животински продукти, защото смяташ, че така демонстрираш обич към животните - ок. Но ти тук ни твърдиш други неща....
На маймуните им се случва както им се е случвало на хората в древността. Това не променя факта, че не са хищнижи. Както казах, има много кучета и котки които ядат растителна храна също, но това не променя фактите, че са хищници.

# 132
  • София

Много са животинските видове които имат самосъзнание (прасетата са от тях). Пълно е с научни експерименти.
Как може изобщо да се спори, че нямат душа?!

За душата не споря, дори за хората за душа говорим само ако сме религиозни. В науката говорим за съзнание. А прасетата имат развит ум в сравнение с други животни, но за съзнание никога не се е говорило. Ако прочетеш повече ще разбереш защо при хората има развито съзнание и то е, защото се раждаме недоразвити във всяко отношение. В процеса на развитие след раждането се образуват милионите невронни връзки, които в последствие образуват съзнанието. Всяко животно, което с раждането си умее достатъчно, за да живее се води от инстинкти, не от разум. Затова онова, което се върти в главата на прасетата няма нищо общо с това в главите на хората, за да можеш да си го представиш, да не говорим да правиш аналогия какво би било ако се беше родила в завод за месо. С което не твърдя, че е редно животни да бъдат измъчвани.

А за нередностите има значение, защото като ще говорим за морал има йерархия на моралните и етични норми. Затова убийството е по-лошо престъпление от кражбата. Затова вероятно не се бориш за правата на мравките, които, апропо, имат най-сложната социална структура извън човешката. И аз питам от просто любопитство защо твоят собствен род, човешкият, ти се струва по-маловажна кауза. И дали изобщо е така? Често при веганите се наблюдава омраза към човешкия род, особено към месоядната му част и ми е интересно дали и ти изпитваш подобни чувства, заедно с вината, че от бебешка възраст и ти ядеш месо.

# 133
Аз съм виждала и кучета които ядат банани.
Тези кучета тревопасни ли бяха? Отказваха ли месо и кокали?

Не. За Н-ти път те питам какво правим с тях, за да предотвратим мъчителната им смърт и как ще понесе планетата отглеждането на толкова растителна храна. Но ти не можеш да отговориш.
Най-добре ще е ако бъдат пуснати.

Колко процента от земята мислиш, че се ползва за животновъдство? Нищо лошо няма да стане ако започнеме да си съдим храната.

# 134

На маймуните им се случва както им се е случвало на хората в древността. Това не променя факта, че не са хищнижи.
Хм, явно не си чела, че обикновеното шимпанзе не само се храни с месо, но и с удоволствие си хапва и други маймуни, например червен колобус.
Скрит текст:
Bshary, R.. Interactions between Red Colobus Monkeys and Chimpanzees. // Monkeys of the Taï Forest : an African primate community. Cambridge University Press, 2007.

Общи условия

Активация на акаунт